reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Dziewczyny kochane w którym skonczonym tygodniu ciąży miałyście robione badania połówkowe? Tak to wypierałam ze strachu myślami a przyszedł czas ,żeby się zapisać

reklama
Dziewczyny znowu się denerwuje
Na usg w prawym jajniku miałam 3 torbiele każda po ok 25mm. Lekarz mówił Że mogą mnie trochę bolec ale powinny się wchłonąć i ze za tydzień sprawdzimy. Zaczynam się niepokoić, bo ciagle coś lekko pobolewa a dodatkowo czuje takie uwieranie w pachwinie. Nie mogę założyć nogi na nogę, na prawym boku tez nie mogę leżeć. Powinnam dzwonic do lekarza czy poczekać ten tydzień?
Gin mówił ze dziecku to nie zagraża chyba ze się skręca albo pękną.

@JoannaRak trzymam kciuki ;*

@oxygenium mi raz wypływają a innym razem wogole.. ale gin mi mowila ze zawsze sie wchlaniaja i sie nie przejmowac ;)

U mnie wszystko ok. :) dzieciaki fikaja, szyjka 5cm zamknieta. Zalecenia : schudnac [emoji14] i 1h dziennie spacerow, spacery nie obciazaka szyjki, nie napinaja brzucha ! Unikac schodow, nie siedziec zbyt dlugo, nie schylac sie nie meczyc nie denerwowac ale 1h dziennie po plaskiej powierzchni zrobic spacerek. Dla kondycji, dla dobrego poziomu cukru u zeby dzieciaki mialy rozrywke. Nawet znosny ten lekarz. We wtorek wizyta u mojej. W czwartek u profesora od szwu.. choc ciezko to widze by na sYjke 5cm ktos mi zalozyl szew..
No coz.
@Oczekujaca123 Jesli chodzi o szew i lekarzy to naprawdę jest różnie. Ja mimo długiej szyjki miałam i szew i pessar. Moja pani prof powiedziała ze z wiekiem ubywa kolagenu i na gorze i na ,, dole,, . Na gorze zauważymy to a niżej niestety nie. Widziała ciąże które z dnia na dzień kończyły się z powodu skracającej szyjki. Zwłaszcza dla osób po przejściach. Sama powiedziała ze nie wybaczyła by sobie gdyby wydarzyła się tragedia z tego powodu. Wszystko zależy od lekarza. Ja spałam spokojnie.

reklama
Dziękuje dziewczynki za odp! <3

@oxygenium ja w jednej z ciaz miałam torbiela najpierw miał 2,5cm. Miałam go na prawym jajniku. Bolał, ciągnął aż do nogi pod kolanem. Mi on urosł do jakiś 4cm i dopiero później zaczal się zmniejszac i wchłonął się. Nie martw się to jest raczej normalne i tak chyba poza duphastonem nie ma na to leku,no chyba ze mój gin wprowadził mnie w błąd :)

Do góry