reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

A podziel sie listą - co ci zlecił?

ojej, post pod postem... mozemy juz tą regułę przestać przestrzegac... zawsze mam stresa i przez to czasem rezygnuje zeby w ogole odpisac.. strasznie nie lubie tej reguly. Jak sie napisze jeden post a w miedzyczasie pojawi sie drugi na ktory tez chce sie odpisac, to juz kombinowanie.. Nie wiem, co inne o tej regule myslą?
Zlecił:
Mutacja Genu II i V MTHFR, przeciwciała B-2 (nie umiem odczytać), homocysteint, ANA P. CIAŁA/PRZECIWJĄDROWE, POZIOM KWASU FOLIOWEGO, b3, kARTOTYP oboje i mąż nasienie MSOME i SCD. Kompletnie nic mi to nie mówi. Może któraś podpowie gdzie najlepiej zrobić we Wrocławiu? W ogóle na wizycie miałam takiego stresa że podstawowych rzeczy nie pamiętałam, nazwy leków, taka głupawka, że o nic nie pytałam tylko słuchałam ewentualnie coś odpowiedzieć... wstyd mi za siebie :-(

reklama
@Hatice, dzieki za mile slowa. Ja po przeczytaniu kilku stron stwierdzilam ze wiecej nie czytam bo mnie to stresuje. Boje sie ale wiem ze teraz juz nie mam wplywu a wiec czekam do poniedzialku.

@Oczekujaca123, to nic Ci nie zostalo jak duzo spacerowac :)

Zlecił:
Mutacja Genu II i V MTHFR, przeciwciała B-2 (nie umiem odczytać), homocysteint, ANA P. CIAŁA/PRZECIWJĄDROWE, POZIOM KWASU FOLIOWEGO, b3, kARTOTYP oboje i mąż nasienie MSOME i SCD. Kompletnie nic mi to nie mówi. Może któraś podpowie gdzie najlepiej zrobić we Wrocławiu? W ogóle na wizycie miałam takiego stresa że podstawowych rzeczy nie pamiętałam, nazwy leków, taka głupawka, że o nic nie pytałam tylko słuchałam ewentualnie coś odpowiedzieć... wstyd mi za siebie :-(
Ws mutacji dzwonilam do kilku labow i ostatecznie podobne cenowo wyszly mi TestDNA i laboratorium REX.

Zlecił:
Kariotypy robiłam na NFZ w rudzie śląskiej. Mają krótkie terminy a wynik do 6 tyg ma byc. Jak sie dowiadywalam we Wrocławiu to na skierowanie w jednym termin był krótki ale wynik po pół roku, a w drugim miejscu kolejka i termin za ok 10 miesięcy.

Kariotypy robiłam na NFZ w rudzie śląskiej. Mają krótkie terminy a wynik do 6 tyg ma byc. Jak sie dowiadywalam we Wrocławiu to na skierowanie w jednym termin był krótki ale wynik po pół roku, a w drugim miejscu kolejka i termin za ok 10 miesięcy.
Ja też robiłam kariotypy w Rudzie Ale mnie zaskoczyli bo niby termin krótki Ale okazało się że to był termin na wizytę u genetyka a pobranie było za kolejne 4 miesiące więc i tak wyszło prawie pół roku Ale to było w 2011 roku więc dużo mogło się zmienić.

Ja też robiłam kariotypy w Rudzie Ale mnie zaskoczyli bo niby termin krótki Ale okazało się że to był termin na wizytę u genetyka a pobranie było za kolejne 4 miesiące więc i tak wyszło prawie pół roku Ale to było w 2011 roku więc dużo mogło się zmienić.
No z tym pobraniem też mnie zaskoczyli. Bylam 5.12 i na miejscu się dowiedziałam że nie odrazu krew. Ale już na drugi dzień dzwonili żeby być na następny dzień. Co do czego wyszło że musi być po antybiotyku męża przerwa i pierwszy termin kiedy już mogliśmy tj. 17.12 byliśmy na pobraniu.

@JoannaRak trzymam kciuki ;*

@oxygenium mi raz wypływają a innym razem wogole.. ale gin mi mowila ze zawsze sie wchlaniaja i sie nie przejmowac ;)

U mnie wszystko ok. :) dzieciaki fikaja, szyjka 5cm zamknieta. Zalecenia : schudnac [emoji14] i 1h dziennie spacerow, spacery nie obciazaka szyjki, nie napinaja brzucha ! Unikac schodow, nie siedziec zbyt dlugo, nie schylac sie nie meczyc nie denerwowac ale 1h dziennie po plaskiej powierzchni zrobic spacerek. Dla kondycji, dla dobrego poziomu cukru u zeby dzieciaki mialy rozrywke. Nawet znosny ten lekarz. We wtorek wizyta u mojej. W czwartek u profesora od szwu.. choc ciezko to widze by na sYjke 5cm ktos mi zalozyl szew..
No coz.
Oczekująca to wiadomości dobre :) no ciąża blizniacza niesie za sobą ryzyko ale ja wiem ze bez szwu nie miałabym synka tak szyjka się skracala a decyzja zapadła przy 26 mm :)

reklama
Dziękuje dziewczyny za słowa otuchy. Wiem oczywiście ze to wszystko dla bobasa i naprawdę zrobię dla niego wszystko.
Jeszcze nie jestem gotowa ale będę próbować się przełamać i zrobić sama zastrzyk tak jak radzicie.
Mnie też robił mój M :-) tym bardziej że ja zaczynałam od brzucha później ramiona a na koniec uda

Do góry