reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
@magda1208 a czemu pytasz o ruchy w szpitalu kazali mi liczyć w ciągu godziny po śniadaniu obiedzie i kolacji było ich dużo nigdy nie mówili że za mało czy za dużo i nie wiem ile ich winno być!

@magda1208 a czemu pytasz o ruchy w szpitalu kazali mi liczyć w ciągu godziny po śniadaniu obiedzie i kolacji było ich dużo nigdy nie mówili że za mało czy za dużo i nie wiem ile ich winno być!

Zapomniałam zapytać moją ginekolog .
Nie chcę czegoś przeoczyć a nie bardzo wiem jaka jest zależnoś i prawidłowe liczenie. Ile powinno być aby można było jednoznacznie stwierdzić że wszystko dobrze z dzieciątkiem.

Nie chcę czegoś przeoczyć a nie bardzo wiem jaka jest zależnoś i prawidłowe liczenie. Ile powinno być aby można było jednoznacznie stwierdzić że wszystko dobrze z dzieciątkiem.
Ja nie wiem czy jest taka liczba ruchów abyśmy mogły powiedzieć ,że wszystko będzie dobrze! W książkach pisza , że 10 ruchow na godzine ale przecież dziecko też śpi. Moja Zosia kopała w dzień co jakiś czas często po piciu jedzeniu. Ale przychodził wieczór i ok godziny 20-21 były harce jakby się bawiła trwało to długo . Nie wiem czy dobre jest liczenie co chwilę co godzinę ważne są chyba te momenty w których dziecko jest bardziej ruchliwe czytaj ta godzina u nas! Każde odstępstwo od normy zmniejszona liczba częstotliwość ruchów mniejsze słabsze kopanie winno nas zaniepokoić i bezwzględnie ip. Tam zrobią ktg i w razie w będą działać!

@anna_kot, ja tez sie ciesze ze nie mialam szczepien bo logistycznie to byloby mega trudne do ogarniecia, wystarcza mi transfery w Polsce. Teraz musze dwa razy leciec na sprawdzenie endo i transfer.

Dzieki za info o hermatologu, ja ogarne ten temat z kilkoma lekarzami przed transferem.

Magda jak ja byłam w szpitalu to dostałam kartę obserwacji. Miałam sobie wybrać godzinę (taka sama co dzień, albo po posiłku, albo wtedy kiedy wiem że Maleństwo jest najbardziej aktywne) i liczyć ile razy się ruszy. Jeżeli było powyżej 10 miałam tylko napisać że więcej niż 10 i zakończyć obserwacje.

@JoannaRak - ja tez mam zalecony od dr Pasnika tylko Encorton 10 mg + heparyna z uwagi na PAI i MTHFR. Ja mam dwie ciaze zakończone w 12 tc, ale zarodki nie rozwijały sie juz tak od 5-6 tc. Wg Pasnika - moje NK tez nie robia tutaj roboty bo te ciaze bardzo długo sie utrzymywały i musiały byc usuwane zabiegiem bo sie nie oczyszczałam. W drugiej ciazy miałam wadę genetyczna - Trisomie 16 chromosomu, pierwsza nie wiem dlaczego straciłam, a trzecia ciaza biochemiczna wiec w sumie każda inna... Ja mam NK na poziomie 17.8%. Reszta wyników nie wskazuje u mnie, podobnie jak u Ciebie, na potrzebę skorzystania z accofilu czy intralipidu. Powiedzial mi, ze przy moich wynikach te metody leczenia nie sa dla mnie. Wspomniał o szczepieniach, ale wg niego mało prawdopodobne, ze one by mi jakos pomogły. Powiedzial, ze gdybym miał wysokie antyTPO to mozna by było 3 szczepienia przemyśleć, ale ze antyTPO mam niskie to nie widzi sensu i stawia na encorton. U mnie tylko bez immunosupresji.

@marzycielka81 - kciuki.

reklama
@magda1208 Madziu! Ciagle pisza o liczeniu tych ruchów,ale dziecko codziennie ma inne samopoczucie,jak my w ciagu dnia,ja jedynie liczylam ruchy na ktg,tak to w ogóle. Jednego dnia ruszal sie intensywnie caly dzien,w drugi ledwo co,i tak na przemian. Oczywiście że nieraz zachodzilam w głowę,ale co mialam zrobic,jezdzic co dwa dni na pogotowie,choc szalalam z niepokoju. Moja koleżanka teraz jest w 34 tyg ciazy,pojechala na pogotowie,bo zmniejszyly sie jej ruchy,pierwsze co zapytal lekarz ile godzin dziecko sie nie ruszalo. I to chyba jest najstotniejsze. Madzia nie da sie wszystkiego przewidziec,masz detektor,słyszysz serce,czujesz ruchy,a to najważniejsze. Jak to mowia chocby sklaly sraly,nie mamy wplywu na wszystko. Jest dobrze i tego sie trzymajmy :-). Pozdrowienia dla reszty dziewczyn :-*

Do góry