reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@anna_kat ja tez nigdy nie miałam takiej reakcji. Zastrzyk kiedyś robiłam wieczorem, teraz rano. Zazwyczaj jestem na czczo, bo robie zanim się ubiorę, a śniadanie jem na końcu - przed wyjściem do pracy. Zastrzyk robiłam i na leżąco, i na siedząco, jak miałam okazję.
Także moim zdaniem to nie była reakcja na heparynę. Za szybka zeyczajnie by była.

reklama
@anna_kat ja biorę heparyne na czczo rano zazwyczaj a inne leki obowiązkowo po śniadaniu. Pamietam jak kiedys bralam antybiotyk na ta ureaplasme i bardzo madrze wzięłam go jedtnie po kawie na czczo. Wymiotowalam jak kot cały dzień. Od tej pory zawsze jem przed lekami. Co do Twoich przypadlosci: Jesteś pewna że nie jestes w ciąży? ;)

@smerfik88 superasnie! :*

@maa821 bez sensu Cie lekarz stresuje. Nie może poprostu zlecic cc? Ja sobie nie wyobrazam jak mi lekarz mowi ze bede probowac naturalnie a jak nie wyjdzie (bo jest szansa) to cc. MATKO. Może postaraj się dla komfortu o cc.
@basiawol cieszę się że zaczynacie :) powodzonka. Super że jest coraz więcej staraczek.
@Destino czyli im nizsze ddimery i wyzsze aptt tym lepiej?

Ja mam dalej rozkmine bo mam ten APS i badania ddmerow (0,40) i aptt (40,7) mam w normie a biore neoparin 0,4. Gin nie chce mi zwiekszyc a immunolog (ktora nie widziala wynikow krwi) mowi ze 0,6... Chyba najważniejsze jest aby kontrolować wyniki i w przypadku szalonego wzrostu ddmerow zwiekszyc dawke?

@anna_kat może trafiłaś igłą w takie czule miejsce... mi się raz zdarzyło, że przy wkłuciu było mi słabo właśnie.... jednorazowy incydent. Spróbuj w innym miejscu zrobić kolejny zastrzyk [emoji110]️[emoji110]️[emoji110]️

@Zzzzzz niestety jestem pewna[emoji1] teraz na sztucznym cyklu chyba nie bede miec owulacji, chyba tak działa estrofem. A i normalnie mamy moze 2% szans na naturalsa, takze tego.

Chyba jednak byl to stres, moze nie odczuwam tego tak bezposrednio, bo caly czas jest cos do roboty, a on jednak gdzies tam siedzi. Jeszcze przypomnialam sobie ostatnie zastrzyki do ivf, mialam zrobic dwa o polnocy, igly byly tak cholernie tępe, ze nie moglam przebic skóry. Tez mi sie wtedy mroczki pojawily przed oczami, ale nie zemdlalam, jakos sie udalo, poszlam spac. Jak tak teraz mysle, moze mam zwyczajnie dosc zastrzykow i mnie to wewnetrznie stresuje, choc nie zdaje sobie z tego sprawy. W kazdym razie sprobuje jeszcze jutro, na lezaco w razie czego. albo maz mi zrobi a ja zaslonie sobie oczy[emoji16] moze to cos da. Zobaczymy co bedzie.
@edloteh nawet nie bolalo ani siniaka nie mam, nic. Miejsce zawsze dobrze wybieram, bo dosyc zylasta na brzuchu jestem i uwazam, zeby ominac zyly.

Dzięki dziewczęta za porady. Upewniam się, ze to nie reakcja na lek.

@maa821 bez sensu Cie lekarz stresuje. Nie może poprostu zlecic cc? Ja sobie nie wyobrazam jak mi lekarz mowi ze bede probowac naturalnie a jak nie wyjdzie (bo jest szansa) to cc. MATKO. Może postaraj się dla komfortu o cc.
No właśnie: z jednej strony lekarka mówi mi, ze nie jest to wskazaniem do cc, ze mogę spróbować rodzic SN, a z drugiej mówi o możliwym krwawieniu itp. Za dwa tygodnie idę do swojego głównego lekarza i zobaczę co on na to powie.
@anna_kat współczuje ci przeżyć, ale raczej msloprawdopodobne żeby to było po heparynę. Myśle, ze jutro już się to nie powtórzy.

Dziewczyny pytanie o pierwsze ruchy: z jaka częstotliwościa oczuwalyscie je na początku?
Z 3 dni temu byl u mnie moj brat i dalam posluchac mu serduszka. Pozniej tak sobie siedzieliśmy i polozylam sobie reke na brzuchu i poczulam w tej dolnej czesci takie jakby pekanie bąbelków. Ale przez kolejne dwa dni nic. Dzis raz taki bąbelek poczulam. Czy to moga być ruchy robaczka czy jeszcze sie nie napalać?

reklama
Do góry