reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@Zzzzzz ja w toruniu mam nawet niezle z dostepnoscia, czasem nie ma, czasem sa 3 opakowania, wiekszego utrapienia nie mam, na poczatku sie przerazilam ale nie jest zle:) a dzieki u nas super. Mlody kopie az brzuch caly skacze, dzis mialam wizyte i wazy prawie 450 gr:)troche upaly ciezkie ale bunkruje sie w domu chociaz co tydz jeszcze do wawy na badanie przeplywow, z powodu przeciwcial anty ro 52.a to 3 h pociagiem. Ale wszystko super:) echo serca mialam, tez perfejto, suupeeer ale z imieniem jestesmy w kropce:p ale jest czas :) pisaj zawsze po wizytach, kiedy kolejna? Bo juz serduszkowa mialas chyba , tak? 3mam kciuki: )

reklama
@mala79 - mi sie tak czasem dzieje od jakiegoś czasu (trzęsienie rak, słabość i uczucie jakbym miała zemdleć) jak zbyt długo przeciągnę okres niejedzenia. Jak nie zjem co 4h czegoś w ciagu dnia to tak mi sie dzieje. Znam to uczucie :( Okropne. Jak sie najem to Mo przechodzi po chwili - po plus minus 30 minutach.

@marshia - ja kiedys wklejałem artykuł ze tylko anty X jest badaniem ktore mowi nam o doborze dawki. Przy Clexane niby to APTT nie jest takie istotne. Gdy byłam u hematologa kiedys to ona mowila wtedy tez ze konieczne jest kontrolowanie anty X jesli sie bierze heparynę.

Dzięki dziewczyny za informację :) opienie są sprzeczne, co do zamienników. Mi chodzi o dostępność claxene. Dziś rozmawiałam z farmaceuta, ktory powiedział że sa braki w magazynach i lek jest trudno dostępny.
@Marthi biorę heparyne od ok miesiąca
@marshia dzięki za artykul bardzo przydatny
@iveo dzięki za wskazówki zaczne od dd merow jeszcze na ten temat porozmawiam z gin
@Oczekujaca123 po poronieniu krawawilam smołą. Przez kolejne cykle macica musi sie oczyszczac. Gdzies po 3 ,okresach' takich lipnych smolistych plamieniach zaczęłam miesiączkować uwaga 2 dni trwały moje miesiaczki. Kazda poprzedzona ciemnymi plamieniami. Wszysto sie musi uregulowac po zabiegu i ciąży. Masz juz jakieś wyniki?
@Totois30 co u Ciebie :)??
Ja mialam czyszczenie po porodzie wiec moze dlatego u mnie nie na takiej "smoly" nie wiem poczekam czy sie rozwinie ten okres czy nie... na razie lekkie plamienie ale czerwone bardziej zywe niz rozowe jak jeszzcze rano czy wczoraj.

Czekam na wyniki z trombofilli ale to jutro mija dopiero tydzien od kad robilam. Wiec jeszcze troche bede musiala poczekac. Na histero jesli pojde to po drugiej miesiaczce. Musze skonsultować to jeszcze z innyn ginekologien. Dopiero mi tam grzebali.. musi mi co nie co odpoczac ;p
Biore witaminy metylowane ale dopiero kilka dni. Takie jak mi @Lu_cy doradzila :)
Co do IO to w poniedzialek ide do diabetologa ale poki co biore ten glucophage 500co dala gin. I trzymam diete (tzn te zasady co gdzies znalazlam chociaz wszedzie co innego pisze ale staram sie trzymac ;))

Dziewczyny, czy możliwe jest zapalenie piersi w ciąży? Boli mnie jedna pierś - jak ja naciskam- pół piersi jest twarda, nabrzmiała. Dzisiaj po razy pierwszy po nocy miałam na bluzce plamy - chyba właśnie z tej piersi ( pewnie pojawiła się siara). Trochę się ta piersią martwię. Wysłałam męża po kapustę - może coś mi pomoże. Jestem w 25tc - myslicie, ze możliwe jest jakieś zapalenie ?

@Destino morfologia idealna .... ja mam słabe ciśnienie więc po prostu jeśli jest dużo ludzi robi mi się duszno i gorąco no i mi się omdlewa... pani doktor kazała się nie martwić... o której jutro wizyta ?

@iveo @Porzeczka1234 czyli Malina wcale nie zleca anty-xa? Dobry News dla portfela ;)
Nie w ogóle tegoo nie badałam daje fraxi czy clexan 0,6 od początku twierdzi ,że przy poronieniach 0,4 to za mało i zwiększa dawkę w zależności od wyników badań w 20 tygodniu .

@iveo ja d-dimey badałam od początku i attp ty od 20 tygodnia czy źle zrozumiałam ? Chyba ,że ja takim trudnym przypadkiem byłam

reklama
Dziewczyny warto się zapisać będąc w ciąży do hematologa na NFZ. Termin musza znaleźć skoro ciąża, zazwyczaj jest jakiś w ciągu tygodnia. Ja chodziłam prywatnie do dobrego hematologa a co 1.5 miesiąca miałam tez hematologa na nfz ( wizyty ustalone na cały okres ciąży już na pierwszej wizycie) i on przepisywał mi badania typu anty xa i ddimery i miałam je za darmo, a do wglądu dawałam temu prywatnemu, w ciąży bez problemu zlecają co 1.5 miesiąca jeśli masz kwity na trombofilie. Bardzo duża oszczędność. Warto zapisać się do hematologa gdzies przy szpitalu żeby badania były od razu robione na miejscu. Mysle ze jeśli są problemy z krzepliwością to warto konsultować nie tylko z ginekologiem... :)
przepraszam ze może tak się mądruje ale w rodzinie wszyscy chorują na zakrzepicę i trochę mamy temat obcykany

Do góry