reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Ja niestety nie mogę zachodzić w ciąże. Jestem s trakcie drugiej serii szczepień limfocytami u prof. Malinowskiego. Mój mąż również jest w trakcie leczenia. Wizytę na której się okaże czy jest dobrze mam dopiero pod koniec lipca. Od ostatniej straty moje leczenie trwa już pół roku i jeszcze nie ma dobrych wyników.... :(

reklama
@Hatice czyli sama bierzesz formy metylowe? Ja mam homocysteine 8,30 dziewczyny piszą ze z ta mutacja powinna byc ok 5 aa nawet ponizej. Zastanawiam sie nad modulatorami homocysteiny zeby ja obnizyc i do sierpnia zeby byla ok- Wczesniej mam wizyte u pasnika zobaczymy co on na to.
A czym zbija sie najlepiej homocysteine- dziewczyny radza buraki co jeszce??????
surowe buraki oczywiście typu sok :)

Cześć, ostatni raz byłam tu ze 2 lata temu. Dzięki mojemu ginowi i dziewczynom tutaj szczęśliwie urodziłam drugiego synka. Obecnie znowu jestem w ciąży, takiej niespodziewanej bo w sumie już zamknęłam "warsztat". Miałam dość tych stresów, życia od usg do usg. A tu proszę znowu ;) Po pozytywnym teście pobieglam od razu do gina i obstawil mnie lekami: clexane, wlewy z intralipidu. Póki co mamy 10t2d i pięknie bijące serduszko. Za 2 tyg mam usg genetyczne. Nie ukrywam, boje się strasznie. Trzymam Cię kciukasy pliss
no Kruszka, serce kochane :* czekałam z uteskieniem na tą reaktywacje :) każdej świadomej juz mamie "zazdroszcze" takiej niespodzianki. @Kwiatuszekk23 tobie wariacie też :)
Kruszka, jakby ci tu powiedzieć, ze starych wyjadaczy, które mogą Cie pamietać pewnie jestem ja i @burczuś :D Chyba swojego czasu @apolinka pisała, że jest w ciązy o ile nie popaprałam :p więc odezwij się co u ciebie?

Dziewczyny, jestem trochę zaniepokojona. Mam obniżone białko S i podwyższony a/koagulant tocznia (3 lata temu po II poronieniu robiłam badania na toczeń i było ujemne, ale potem była ciąża, teraz kolejna - wiem, że to się może zmieniać). Na resztę wyników jeszcze muszę czekać.

Homocysteina ma wartość 4 - to chyba nie muszę cudować z metylami?

Nadmieniam, że jestem w II trymestrze ciąży.

Ciekawa bylam wlasnie co myslicie o tym wpisie mamy ginekolog. Ja za krótko w tym siedzę, zeby miec wyrobione zdanie na ten temat.
Mi docent powiedzial przy homocysteinie 9,3, gdzie u mnie w labie normy byly do 10, ze to jest ok i nic z tym nie trzeba zrobic. Nie zlecil badania tych mutacji, o ktorych piszecie. I teraz sama nie wiem, biore femibion, ale niedlugo sie konczy, czy kupic metylowane formy czy nie? A jak ktos nie ma tej mutacji to moglyby one zaszkodzic?
Ja nie mam mutacji Mthfr a cala ciaze i przed ciaza z uwagi na poziom homocysteiny biore metyle zgodnie z zaleceniami lekarza. Moj poziom homocysteiny w grudniu 2016 przed ciaza wynosil 9.70 a po suplementacji metylami w lipcu 2017r spadl do 7.40. We wrzesniu zaszlam w ciaze.

reklama
Mi się wydaje @aspekt ,że w ciąży organizm troszkę szaleje. Po urodzeniu porób badania. Tzn ja bym tak zrobiła. Może niech sie wypowiedzą bardziej obcykane dziewczyny:)

Do góry