reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Ja niestety nie mogę zachodzić w ciąże. Jestem s trakcie drugiej serii szczepień limfocytami u prof. Malinowskiego. Mój mąż również jest w trakcie leczenia. Wizytę na której się okaże czy jest dobrze mam dopiero pod koniec lipca. Od ostatniej straty moje leczenie trwa już pół roku i jeszcze nie ma dobrych wyników.... :(

reklama
@Hatice czyli sama bierzesz formy metylowe? Ja mam homocysteine 8,30 dziewczyny piszą ze z ta mutacja powinna byc ok 5 aa nawet ponizej. Zastanawiam sie nad modulatorami homocysteiny zeby ja obnizyc i do sierpnia zeby byla ok- Wczesniej mam wizyte u pasnika zobaczymy co on na to.
A czym zbija sie najlepiej homocysteine- dziewczyny radza buraki co jeszce??????
surowe buraki oczywiście typu sok :)

Cześć, ostatni raz byłam tu ze 2 lata temu. Dzięki mojemu ginowi i dziewczynom tutaj szczęśliwie urodziłam drugiego synka. Obecnie znowu jestem w ciąży, takiej niespodziewanej bo w sumie już zamknęłam "warsztat". Miałam dość tych stresów, życia od usg do usg. A tu proszę znowu ;) Po pozytywnym teście pobieglam od razu do gina i obstawil mnie lekami: clexane, wlewy z intralipidu. Póki co mamy 10t2d i pięknie bijące serduszko. Za 2 tyg mam usg genetyczne. Nie ukrywam, boje się strasznie. Trzymam Cię kciukasy pliss
no Kruszka, serce kochane :* czekałam z uteskieniem na tą reaktywacje :) każdej świadomej juz mamie "zazdroszcze" takiej niespodzianki. @Kwiatuszekk23 tobie wariacie też :)
Kruszka, jakby ci tu powiedzieć, ze starych wyjadaczy, które mogą Cie pamietać pewnie jestem ja i @burczuś :D Chyba swojego czasu @apolinka pisała, że jest w ciązy o ile nie popaprałam :p więc odezwij się co u ciebie?

Dziewczyny, jestem trochę zaniepokojona. Mam obniżone białko S i podwyższony a/koagulant tocznia (3 lata temu po II poronieniu robiłam badania na toczeń i było ujemne, ale potem była ciąża, teraz kolejna - wiem, że to się może zmieniać). Na resztę wyników jeszcze muszę czekać.

Homocysteina ma wartość 4 - to chyba nie muszę cudować z metylami?

Nadmieniam, że jestem w II trymestrze ciąży.

Ciekawa bylam wlasnie co myslicie o tym wpisie mamy ginekolog. Ja za krótko w tym siedzę, zeby miec wyrobione zdanie na ten temat.
Mi docent powiedzial przy homocysteinie 9,3, gdzie u mnie w labie normy byly do 10, ze to jest ok i nic z tym nie trzeba zrobic. Nie zlecil badania tych mutacji, o ktorych piszecie. I teraz sama nie wiem, biore femibion, ale niedlugo sie konczy, czy kupic metylowane formy czy nie? A jak ktos nie ma tej mutacji to moglyby one zaszkodzic?
Ja nie mam mutacji Mthfr a cala ciaze i przed ciaza z uwagi na poziom homocysteiny biore metyle zgodnie z zaleceniami lekarza. Moj poziom homocysteiny w grudniu 2016 przed ciaza wynosil 9.70 a po suplementacji metylami w lipcu 2017r spadl do 7.40. We wrzesniu zaszlam w ciaze.

reklama
Mi się wydaje @aspekt ,że w ciąży organizm troszkę szaleje. Po urodzeniu porób badania. Tzn ja bym tak zrobiła. Może niech sie wypowiedzą bardziej obcykane dziewczyny:)

Do góry