reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@aspekt kochana tak umówiłam się do Przybycienia na sierpien. To powiedz mi kwestia czego? Szczęscia czy co? Możliwe że tak jak mówił @burczuś mutacja powoduje wady i dzieci byly chore tylko mega zdolna lekarka zle pobrala materiał niestety . A bierzesz met. formy kwasu foliowego i witamin? teraz bierzesz heparyne acard? Czyli nie tylko ja jestem takim "szczęsliwcerm".
Widzisz kochana dlaalś mi nadzieje ze będzie ok.

reklama
utacja Pai-1 homozygota. @kas90 wiec chyba ta sama?
@Nadja_n no i gdzie sie leczysz i jak????? Lekarz tlumaczyl ci cos dlaczego pierwsza ciaza bez problemow a teraz same problemy?
Nikt mi nie tlumaczyl bo w Niemczech zlewaja ta mthr,jedynie pai dostalam 0,4 heparyne nie dala rady.Pasnik mi napisal zeby brala od owulacji 0,6 clexane.na tej dawce nie probowalam.
Ja biore jak pisalam femibion i tyle.do tego accard i teraz sie staram wiec od owu bede heparyne te 0,6.
Sama Cie chcialam prosic jezeli bedziesz z tymi wynikami u lekarza to napisz co Ci zalecil.Ja mieszkam w Niemczech lekarze sami nie maja pomyslu jak mi pomoc.
Jestem po szczepionkach i na nie licze oraz na heparyne w wiekszej dawce 0,6 oraz encorton 15mg jak zajde.Nie mialam problemow z zajscie a teraz jakos nie zachodze juz 3 cykl klapa.do tego jestem mega chora kaszel i katar kazda infekcja mnie lapie

@Destino , wpisana jestem na listę rezerwową do Sydora na za tydzień,ale wątpię że sie uda. Zapisałam się na czwartek do jakiejś lekarki ze Skawińskiej,może do niej pójdę. Moja lekarka konsuktowała z jakąś profesor moje wyniki i ona powiedziała,że ja biorę dawkę profilaktyczną,a te normy przy anty xa są dla dawki leczniczej,że 0,4powinno wystarczyć,ale można zwiększyć max do 0,6. Jutro będę u swojej lekarki i mamy dzwonić do kogoś na Skawińską jeszcze. Ile czasu brałaś clexane po porodzie?
I to samo pytanie do @matulkaa , @kas90 , @Porzeczka1234 i @bea25ta?
Caly polog z tym ze dali mi w szpitalu fragmin mala dawke bo 0.2. @matulkaa - jej chyba wcale nie chcieli na Kopernija dac bo cos wymyslili ze nowe wytycznr

@Auri_a ♥️♥️♥️

@nafoczka kochana niech żyje teściowa!! A tak poważnie mam nadzieję, że jakoś się to wszystko jednak ułoży i wszystko z synkiem będzie dobrze. Trzymam mocno kciuki.

@basiawol Ja mam mthfr A i C ale heterozygoty tu większość z nas ma mutacje musiałabyś poczytać ten wątek co @kas90 ci dziś pisała.

@matylda23 chyba musisz zaufać lekarzowi i swojej intuicji co robić.

@Nadja_n mnie na dawce 0,6 i sterydzie 15 mg i po szczepieniach udało. Co prawda 1 raz na tym zestawie ale mam nadzieję, że i Tobie się uda

@anna_kat ja uwazam ze homocysteina do zbicia moze zamów sobie metylowe formy albo kup zestaw dla kobiet witamin prenatal classic tam masz metylowe formy witamin z grupy B czyli tych które są potrzebne do obniżenia poziomu homocysteina i jedz buraki

@marshia gdzie jesteś??? Dziś dieta dla kobiet w ciąży i karmiących Dieta Box pyszne jedzenie mam zgryz co zamówić na 2 tygodnie

@basiawol to nie ja pisalam Ci o badaniu zarodków:)
Co do Mamyginekog...nie podważam jej fachowości...dalej mam ją w polubieniach.Ale Jej zdanie dziele na czworo:) Tak to już jest,że ginekolodzy(nie wszyscy) nie wierzą w immunologię...

@porzeczka wlasnie Twoim leczeniem sie sugeruje.
U mnie cos sie totalnie popieprzylo mam corke a tu teraz takie problemy.a rezerwe jajnikowa mam super ale nie ma sie ukryc ze przyczyna moze byc wiek moj.

@burczuś sorki @Nadja_n ok napisze w czerwcu mam wizytę u Paśnika a w sierpniu u Przybycienia. Zobaczymy co i jak
@olaa90 tak jak mówiłas zwykły gin nie da rady nie ogarnie. Ja mam czas chce byc pewna z kazdej strony ze bedzie ok. Mnie sie wydaje ze ta mutacja powoduje wady nie widoczne na usg i byc moze teraz cos bylo nie tak . Tak jak mówiłyscie u mnie genetyka.
Super forum i macie mega wiedzę !!!!
@aspekt to co spowodowalo ze donosilas te ciaze ?
Ty tracilas ciaze na wczesnym etapie?
Nie napislas baralas te metyle?

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry