reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@aspekt kochana tak umówiłam się do Przybycienia na sierpien. To powiedz mi kwestia czego? Szczęscia czy co? Możliwe że tak jak mówił @burczuś mutacja powoduje wady i dzieci byly chore tylko mega zdolna lekarka zle pobrala materiał niestety . A bierzesz met. formy kwasu foliowego i witamin? teraz bierzesz heparyne acard? Czyli nie tylko ja jestem takim "szczęsliwcerm".
Widzisz kochana dlaalś mi nadzieje ze będzie ok.

reklama
utacja Pai-1 homozygota. @kas90 wiec chyba ta sama?
@Nadja_n no i gdzie sie leczysz i jak????? Lekarz tlumaczyl ci cos dlaczego pierwsza ciaza bez problemow a teraz same problemy?
Nikt mi nie tlumaczyl bo w Niemczech zlewaja ta mthr,jedynie pai dostalam 0,4 heparyne nie dala rady.Pasnik mi napisal zeby brala od owulacji 0,6 clexane.na tej dawce nie probowalam.
Ja biore jak pisalam femibion i tyle.do tego accard i teraz sie staram wiec od owu bede heparyne te 0,6.
Sama Cie chcialam prosic jezeli bedziesz z tymi wynikami u lekarza to napisz co Ci zalecil.Ja mieszkam w Niemczech lekarze sami nie maja pomyslu jak mi pomoc.
Jestem po szczepionkach i na nie licze oraz na heparyne w wiekszej dawce 0,6 oraz encorton 15mg jak zajde.Nie mialam problemow z zajscie a teraz jakos nie zachodze juz 3 cykl klapa.do tego jestem mega chora kaszel i katar kazda infekcja mnie lapie

@Destino , wpisana jestem na listę rezerwową do Sydora na za tydzień,ale wątpię że sie uda. Zapisałam się na czwartek do jakiejś lekarki ze Skawińskiej,może do niej pójdę. Moja lekarka konsuktowała z jakąś profesor moje wyniki i ona powiedziała,że ja biorę dawkę profilaktyczną,a te normy przy anty xa są dla dawki leczniczej,że 0,4powinno wystarczyć,ale można zwiększyć max do 0,6. Jutro będę u swojej lekarki i mamy dzwonić do kogoś na Skawińską jeszcze. Ile czasu brałaś clexane po porodzie?
I to samo pytanie do @matulkaa , @kas90 , @Porzeczka1234 i @bea25ta?
Caly polog z tym ze dali mi w szpitalu fragmin mala dawke bo 0.2. @matulkaa - jej chyba wcale nie chcieli na Kopernija dac bo cos wymyslili ze nowe wytycznr

@Auri_a ♥️♥️♥️

@nafoczka kochana niech żyje teściowa!! A tak poważnie mam nadzieję, że jakoś się to wszystko jednak ułoży i wszystko z synkiem będzie dobrze. Trzymam mocno kciuki.

@basiawol Ja mam mthfr A i C ale heterozygoty tu większość z nas ma mutacje musiałabyś poczytać ten wątek co @kas90 ci dziś pisała.

@matylda23 chyba musisz zaufać lekarzowi i swojej intuicji co robić.

@Nadja_n mnie na dawce 0,6 i sterydzie 15 mg i po szczepieniach udało. Co prawda 1 raz na tym zestawie ale mam nadzieję, że i Tobie się uda

@anna_kat ja uwazam ze homocysteina do zbicia moze zamów sobie metylowe formy albo kup zestaw dla kobiet witamin prenatal classic tam masz metylowe formy witamin z grupy B czyli tych które są potrzebne do obniżenia poziomu homocysteina i jedz buraki

@marshia gdzie jesteś??? Dziś dieta dla kobiet w ciąży i karmiących Dieta Box pyszne jedzenie mam zgryz co zamówić na 2 tygodnie

@basiawol to nie ja pisalam Ci o badaniu zarodków:)
Co do Mamyginekog...nie podważam jej fachowości...dalej mam ją w polubieniach.Ale Jej zdanie dziele na czworo:) Tak to już jest,że ginekolodzy(nie wszyscy) nie wierzą w immunologię...

@porzeczka wlasnie Twoim leczeniem sie sugeruje.
U mnie cos sie totalnie popieprzylo mam corke a tu teraz takie problemy.a rezerwe jajnikowa mam super ale nie ma sie ukryc ze przyczyna moze byc wiek moj.

@burczuś sorki @Nadja_n ok napisze w czerwcu mam wizytę u Paśnika a w sierpniu u Przybycienia. Zobaczymy co i jak
@olaa90 tak jak mówiłas zwykły gin nie da rady nie ogarnie. Ja mam czas chce byc pewna z kazdej strony ze bedzie ok. Mnie sie wydaje ze ta mutacja powoduje wady nie widoczne na usg i byc moze teraz cos bylo nie tak . Tak jak mówiłyscie u mnie genetyka.
Super forum i macie mega wiedzę !!!!
@aspekt to co spowodowalo ze donosilas te ciaze ?
Ty tracilas ciaze na wczesnym etapie?
Nie napislas baralas te metyle?

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry