reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Znalazłam kilka wątków gdzie dziewczyny pisały,ze dawca tez musi mieć minus żeby u dziecka później jakaś hemolia(nazwę na bank przekręciłam,coś z krwią bynajmniej) pozatym przy ewentualnym przetaczaniu krwi musiała by być ona inaczej przygotowywana... już nic z tego nie wiem....

reklama
wy sie dziwicie, ze @Maciejka78 juz tak daleko, hihi a ja pamietam jak dopiero co @Magda82..
a my coraz młodsze i piekniejsze :D
@Destino @kas90 @agatusch @Funia90 jak tam wasze bobo?
@Magda82.. pozdrówki dla ciebie i Klary
@burczuś @bertha @marshia et cetera... big kiss :*
Foczusiu Ty laseczka na pewno coraz Młodsza :-D Michalina kończy dzisiaj pół roku.... [emoji33] nie wiem kiedy to minęło. Wariuje bobas mały, przekręcić się na brzuch, dzisiaj udało jej się 2 razy na plecy. Patrzę na nią jak śpi i chce mi się wyciągnąć z radosci... A jak pomyślę że muszę ją za 6 miesięcy oddać do żłobka to mi się serducho kraja, ale co począć... Ucałuj Swoje urwisy :-) mam nadzieję że zdrowe :-D

Napisane na PRA-LX1 w aplikacji Forum BabyBoom

@magda1208 ile szczepień miałaś? Ja jeszcE wczoraj byłam na nie zdecydowana,dzisiaj już zmieniłam zdanie. Mam grupę krwi - , w ana 3 coś mi wyszło :( i w bliskiej rodzinie mam toczeń :( ...

Nie pamiętam dokładnie ale ja wciąż jestem doszczepiana.
Co do szczepień to indywidualna decyzja każdej z nas ja mam dużo złych wyników mimo to zdecydowałam się na szczepienia.

Znalazłam kilka wątków gdzie dziewczyny pisały,ze dawca tez musi mieć minus żeby u dziecka później jakaś hemolia(nazwę na bank przekręciłam,coś z krwią bynajmniej) pozatym przy ewentualnym przetaczaniu krwi musiała by być ona inaczej przygotowywana... już nic z tego nie wiem....
Pierwsze słyszę o zależności grupy krwi względem szczepień. Ja mam krew A Rh - mój partner jest B + a to limfocytami z jego krwi byłam szczepiona.
Odpowiadając na twoje wczorajsze pytanie, tak leczyłam się u P. i to on skierował mnie do Sachy na szczepienia. Nie oszukujmy się jeśli ktoś do niego trafia jest już raczej zdecydowany na tą metodę leczenia. Przynajmniej my byliśmy. Wszystko dokładnie tłumaczy, analizuje dotychczasowe badania, ew. zleca te, których brakuje (ja na pierwszą wizytę pojechałam już z kompletem wyników) Zielone światło dostałam po serii trzech szczepień, kiedy wzrosło u mnie hamowanie.

Napisane na D5803 w aplikacji Forum BabyBoom

@marzycielka81 rozumiem :) I popieram zdanie lekarki na swój rozumek :) Skoro nie zachodzisz, nawet przy stumulacjach, to trzeba cos z tym fantem zrobic. A jakie masz AMH - przypomnij?
U mnie to w takim razie inna bajka - bo na razie nadrabiam, przynajmniej z zachodzeniem, za wszystkie wcześniejsze lata niepłodności :D Dobrze skonfrontować różne stanowiska i przyczyny.

@olaa90 glupoty jakies czytasz bo grupa krwi to antygen na krwinkach czerwonych czyli erytrocytach
Tam sa wyizolowane same limfocyty czyli krwinki biale

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

@anna_kat, dobrze wiedziec o doktorze ze Stuttgartu. Mieszkam w Zurychu to nie za daleko, zapisze sobie jego dane i w razie potrzeby wroce do tego. Teraz musze zobaczyc co wyjdzie z tych wizyt co mam umowione. A Ty mieszkasz wlasnie w okolicy Stuttgartu?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

@magda1208 nie rezygnuj! Za duzo zrobilas zeby sie wycofać. A ja licze na nasze spotkania u Maliny w poczekalni bo tam wszyscy sie tak niesympatycznie patrzą[emoji6]

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

@iveo juz nie czytam tego internetu bo osiwieje i mi ombre nie trzeba będzie ;/
@matulkaa dziekuje Ci bardzo za odp :) Super,ze u ciebie tak szybko to poszło:) nic no do wizyty już nie daleko... mam zrobione allo, test, kir, nk i ana 3 , dorabiać jeszcze jakieś?? Czy na 1 wizytę tylko to trzeba ?

reklama
Do góry