reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@burczuś - o nieee, ja nigdy nie miałam lewatywy. Boję się :D ahahahah EDIT: o matko, jak dobrze, że bez lewatywy!!!!!!!!!!!!! <3 <3 <3
Kurde, a welflon po co? Też nie nawidzę go...

@czarna_mala - dziękuję za info! ;* ja to będę mieć robione w klinice prywatnie a nie w szpitalu...z tego, co wiem ma być bez głupiego jasia. Lekarka mówiła, że mam sobie najwyżej wziąć iburpom max przed przyjazdem do nich + zapisała antybiotyk.
Ojej, to weź sobie może lepiej Ketonal :/ obyś miała drożne tak jak ja, ja miło wspominam to badanie, ale nie wszystkie moje koleżanki mają takie wspomnienia :( któraś z dziewczyn ładnie tu napisała, żebyś pomyślała sobie, że ten ból to i tak "pikuś" z bólami porodowymi ;) ja zawsze wtedy dodaje sobie sama tym kopa :)

@Auri_a ja czytałam kiedyś, że robi się lewatywkę przy operacjach, w razie jakiegoś nadcięcia jelita, żeby nie było zakażenia w organizmie :)

Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka

reklama
Haha @marshia dobre

@Marthi ja miałam prywatnie 2 razy robione hsg i laparoskpię i tu tak jeśli hsg to dają ci tabletkę nic nie lezysz tylko musisz mieć kierowcę podają kontrast i sprawdzają za pomocą usg czy drożne pierwszy raz nie drożne ból w skali 1:10, 6 drugi raz drożne i luzik nawet nie poczułam płyn czy tam kontrast ma wpłynąć do jamy otrzewnej wtedy jajowody drożne.

Tylko przy laparoskopi lekarz sprawdzi Ci czy masz torbiele endometrioze, czy budowę macicy. Ja przy laparoskopi miałam plastykę jajowodow skręcone były na maxa lekarz po zabiegu dał nam rok bo później znów mogą się zatkać u mnie minęło 3 lata jajowody drożne Zosia poczęte naturalnie dasz radę trzymam kciuki.

@Auri_a pomyślałam to samo haha

Dziewczyny wszystkiego naj naj
5a9e54d137490_o,size,933x0,q,70,h,4da6dd.jpg

Załączniki

• 5a9e54d137490_o,size,933x0,q,70,h,4da6dd.jpg
    5a9e54d137490_o,size,933x0,q,70,h,4da6dd.jpg
    85,1 KB · Wyświetleń: 873
No to teraz mnie zestresowalas[emoji5]
Ja nie miałam przed histero lewatywki ;) na tyle pobytów w szpitalu jeszcze nigdy nie miałam tej przyjemności, zostawię ją sobie na ostatnią przyjemność przed cc hahah

Ja na histero byłam przyjęta pierwszego dnia, w tym dniu badania krwi (w tym bety), badanie usg, spotkanie z anestezjologiem i wieczorem założenie cytoteku i możliwość zjedzenia ostatniego posilku o 18, picie wody do 22. Kolejnego dnia histero, potem dochodzenie do siebie i mniej więcej po 24h od zabiegu jeśli nie ma komplikacji to wypuszczają i tak też wyszłam. W sumie 3dni byłam :) no stress dziewczyny ;) prawdziwy stres to nas dopiero czeka mam wrażenie hehe

Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka

reklama
Ja lewatywę miałam tylko przed laparoskopii.
Histero to była akcja jednodniowa. Robiłam w nOvum i tam przyjechałam na czczo, założyli mi wenflon, na lozko, głupi Jaś i potem byli na tyle niemili ze mnie obudzili z pięknego snu ;)
Polezalam z 2 godzinki i do domu. A w zasadzie nie do domu tylko do auta i prosto na wakacje nad morze ;)
A jak miałam histero w szpitalu to chyba tez jeden dzień tylko byłam.
Obie histero miałam w narkozie lekkiej.
Na laparo byłam w szpitalu 2 noce.
A hsg miałam sono-hsg w gabinecie u swojego gina. Wyszłam z pracy o 12, gabinet po drugiej stronie ulicy, i pospieszalam gina bo o 14 miałam kolejne spotkanie na które musiałam zdążyć ;) nie było to przyjemne badanie, okropny ból jak dla mnie, ale tylko 2 minutki.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Do góry