reklama
czarna_mala
Fanka BB :)
Ejj nie smutaj, kiedyś będzie dobrze [emoji8]@ola90 2 tygodnie czekalam na wynik badania hiztopatologicznego.
No to mam aspat poza norma i glukoze poza norma. Brzuch nie do konca taki jak powienien i ide 19.03 na usg brzucha. Troche sie boje i jak za chwile mi wymaz wyjdzie znowu pozytywny to moja watroba tego nie wytrzyma :-( chyba iv vitro nie jest dla mnie i te wszystkie leki
Napisane na LG-M700 w aplikacji Forum BabyBoom
Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka
Może nie dookreśliłam, lekarz mówił ze wlasnie badanie droznosci jajowodów może je zmobilizować to aktywności. W moim przypadku lekarz zdecydował się na histeroskopie bo zachodze ale utrzymuje do 5 tyg. Wcześniej miałam lyzeczkowanie i lekarz tez zobaczył jakiś cień na usg którego jego zdaniem nie powinno być dlatego histeroskopia. Tez się boje tego ale z tego co pisały mi nasze koleżanki z forum jest to konieczność i w sumie powinno być zasadą przy powracających poronieniach.@Lili81 ale histeroskopia a drożność to dwa niezależne badania...
reqiem
Nie nie [emoji4]Witaj reqiem a Ty nie masz czasami na myśli HSG z kontrastem?
Laparoskopia jajowodow, miałam żeby sprawdzić droznosc i się zastanawiam czy jednocześnie przy tym sprawdzają pod kontem endometriozy czy skupiają się jedynie na jajowodach.
Napisane na HTC One A9s w aplikacji Forum BabyBoom
@monia0208 i @Auri_a wysłałam Wam priw jak znajdziecie chwilkę ☺
@marzycielka81 jak się domyślam ten sam roczni☺nie zamawiaj się na pewno ktoś znajdzie rozwiązanie Twojego problemu. Ja tez nie mam już sił ale ciężko mi to teraz zostawić bo wiemy w tym temacie juz tyle co niejeden lekarz którego spotkałyśmy na naszej drodze. Walcz!
@marzycielka81 jak się domyślam ten sam roczni☺nie zamawiaj się na pewno ktoś znajdzie rozwiązanie Twojego problemu. Ja tez nie mam już sił ale ciężko mi to teraz zostawić bo wiemy w tym temacie juz tyle co niejeden lekarz którego spotkałyśmy na naszej drodze. Walcz!
magda1208
@Marthi Kochana miałam sprawdzaną drożność pisałam na forum , że w moim wypadku bardzo bolało ,pewnie dlatego , że obydwa jajowody niedrożne lewy udało się udrożnić . Prawego niestety nie.
Choć to właśnie z tego jajowodu ostatnia ciąża (puste jajo)
@marshia Powodzenia.
@burczuś Mam nadzieję, że doczekasz się swojego kolejnego cudu..
Trzymam kciuki za staraczki i testujące.
Mamusie pozdrawiam.
Jestem po kolejnych spotkaniach w OA etap testów mamy za sobą. Jeden z testów ,który otrzymaliśmy ostatnio liczył ponad 500 pytań. Dzisiaj rozmowa odnośnie relacji rodzinnych i małżeńskich.
Choć to właśnie z tego jajowodu ostatnia ciąża (puste jajo)
@marshia Powodzenia.
@burczuś Mam nadzieję, że doczekasz się swojego kolejnego cudu..
Trzymam kciuki za staraczki i testujące.
Mamusie pozdrawiam.
Jestem po kolejnych spotkaniach w OA etap testów mamy za sobą. Jeden z testów ,który otrzymaliśmy ostatnio liczył ponad 500 pytań. Dzisiaj rozmowa odnośnie relacji rodzinnych i małżeńskich.
Ostatnia edycja:
czarna_mala
Witam się czwartkowo dziewczynki [emoji4]
Mnie się wydaje, że jak już podejmują się zabiegu laparo to sprawdzają wszystko od macicy po bańki jajowodów. Bez sensu wydaje mi się wchodzenie laparoskopem dla samych zrostów jajowodów (jesteś pewna, że tylko to miałaś sprawdzane?). Aaa i wszystkie moje znajome, które miały laparo, miały również sprawdzane narządy pod kątem endometriozy (jajniki, jajowody, macica itp.) oraz macicę pod kątem budowy, czy nie ma dwurożności lub jakiś przegród. Także myślę, że jak lekarz już podejmuje się laparo, to sprawdza wszystkoNie nie [emoji4]
Laparoskopia jajowodow, miałam żeby sprawdzić droznosc i się zastanawiam czy jednocześnie przy tym sprawdzają pod kontem endometriozy czy skupiają się jedynie na jajowodach.
reklama
reqiem
Dzięki za odp. Mi tez się tak wydaje, ale jakoś się nad tym wcześniej nie zastanawiałam, a na wpisie że szpitala mam tylko napisane, że jajowody drozne i tyle. Co prawda nie miałam podejrzenia endometriozy, ale ostatnio mnie dziewczyny poschizowaly, że bolesne i obfite miesiączki moga gdzieś tam o tym świadczyć i zaczęłam się nad tym zastanwiac, Ale gdyby było coś nie tak to myślę że wyszło by przy laparo.Witam się czwartkowo dziewczynki [emoji4]Mnie się wydaje, że jak już podejmują się zabiegu laparo to sprawdzają wszystko od macicy po bańki jajowodów. Bez sensu wydaje mi się wchodzenie laparoskopem dla samych zrostów jajowodów (jesteś pewna, że tylko to miałaś sprawdzane?). Aaa i wszystkie moje znajome, które miały laparo, miały również sprawdzane narządy pod kątem endometriozy (jajniki, jajowody, macica itp.) oraz macicę pod kątem budowy, czy nie ma dwurożności lub jakiś przegród. Także myślę, że jak lekarz już podejmuje się laparo, to sprawdza wszystko
Podziel się: