reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Kas moj Adas mi.az ranki przy odbycie bo tak robil czesto kupki. Smarowalam.termentiolem i przeszlo :)
Bobasek ja odstawilam mete w 5 tc. Szczerze? To nawet nie wiedzialam, ze moze takie odstawienie zaszkodzic. Dr kazal, tak zrobilam.
Aneta daj znac jak po wizycie u dr :)
Ja wlasnie uspalam Adasia bo mieliśmy ciężką noc, znowu katar... mi juz rece opadaja. 3-4 dni spokoju i znowu. Dzis ide z Oliwia do laryngologa, mozr cos doradzi.
A u nas dzis 20 tc... sama.sie zastanawiam kiedy to minęło.
DZiekuje! Moja tez ma non stop kupki przy tym kp, a jak nie to i tak cos tam jej zawsze wyplywa wiec nie ma szansy zeby mialactam czysto :(
A tą masc uzywac tylko do czasu wygojenia? Czyli dla dzieci sie ona nadaje?

Ostatnia edycja:
reklama
Haha, staram sie Ciebie miec jako guru i pytam eksperta na koniec jak nikt mi nie umie doradzic:D no i chyba bede pisac dzis:D bo troszenke mala ma przy odbycie podraznione i mamusia juz panikuje. Napisz mi na fb to ci podesle materialy do cwiczen koncentracji
Kasiu u mnie też tak jest bo Michaśka często kupki robi. Często też przy pubie wyskakują jej krostki i u nas pomaga jak na kilka dni : odstawiamy chusteczki nawilzone i używamy tylko przegotowanej wody, smarujemy pupę alantanem-mascia i kąpieli się w oleju z drzewa herbacianego. Tylko pamiętaj że olejek wysusza skórę więc trzeba ją nawiązać dobrze po kąpieli :-*

Napisane na PRA-LX1 w aplikacji Forum BabyBoom

@agatush to dobrze ,ze mowisz ,ze moze juz tak byc.
W ogole wczoraj bylismy na pierwszych zajeciach ze szkoly rodzenia i polozna zaczela mowic o skurczach przepowiadajacych i ,ze luzny stolec przed porodem a ja wczoraj dokldnie tak mialam dwie luzne kupki i bole i juz scjiz ,nie wiedzialam co robic ale stwierdzilam ,ze sobie wkrecam,to chyba jakies zatrucie bylo,bo dzis juz lepiej.
Jak tam Michasia sie miewa?przeszlyscie juz jakis pierwszy skok ?

@marshia no serio zlapalam przez momnet schiz ,ze urodze bo mialam skurcze i reszte objawow ale falszywy alarm ,dzis wracam do zywych[emoji1]

@bobasek1990 coz za cudowne wiesci[emoji7]ale wiesz przeciez ,ze nie moglo byc inaczej[emoji5]gratulacje i postaraj sie nie stresowac dzidzi[emoji8]

@kas90 mowisz ,ze Asienki to zarloczki hihi[emoji87]brzuchola pokazalam ostatnio na zamknietym,cos w zeszlym tygodniu,to zerknij w wolnej chwili[emoji5]Asienka jest przepiekna nawet jak jest glodna hihi[emoji3]

@susana caluj mocno corcie[emoji5]

@llis91 a ja tam wierze ,ze sie uda[emoji16]

@nafoczka super chlopaki[emoji5]w ogole ostanio Cie wiecej z nami[emoji4]chyba dlatego,ze przetworow teraz nie robisz[emoji14]

@Kwiatuszekk23 super[emoji5]przy dzieciaczkach to ciaza biegnie szybciej[emoji4]

@matulkaa ja wlasnie po pierwszych takich zajeciach[emoji4]fajnie bylo,mamy w sumie 6 spotkan po 2 h i uwaga juz wiem jak rodzic[emoji16]

@agatush @kas90 podobno do pupci najelpiej wlasnie platek nasaczony woda albo kupialam wczoraj chusteczki nasaczone tylko woda w rossmanie,water wipes koszt 12.99 ,oprocz wody maja ekstrakt z grejfruta ,podobno super [emoji4]zobaczyny jak malutka sie urodzi bo narazie ich nie otwieram

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

@agatush to dobrze ,ze mowisz ,ze moze juz tak byc.
W ogole wczoraj bylismy na pierwszych zajeciach ze szkoly rodzenia i polozna zaczela mowic o skurczach przepowiadajacych i ,ze luzny stolec przed porodem a ja wczoraj dokldnie tak mialam dwie luzne kupki i bole i juz scjiz ,nie wiedzialam co robic ale stwierdzilam ,ze sobie wkrecam,to chyba jakies zatrucie bylo,bo dzis juz lepiej.
Jak tam Michasia sie miewa?przeszlyscie juz jakis pierwszy skok ?

@marshia no serio zlapalam przez momnet schiz ,ze urodze bo mialam skurcze i reszte objawow ale falszywy alarm ,dzis wracam do zywych[emoji1]

@bobasek1990 coz za cudowne wiesci[emoji7]ale wiesz przeciez ,ze nie moglo byc inaczej[emoji5]gratulacje i postaraj sie nie stresowac dzidzi[emoji8]

@kas90 mowisz ,ze Asienki to zarloczki hihi[emoji87]brzuchola pokazalam ostatnio na zamknietym,cos w zeszlym tygodniu,to zerknij w wolnej chwili[emoji5]Asienka jest przepiekna nawet jak jest glodna hihi[emoji3]

@susana caluj mocno corcie[emoji5]

@llis91 a ja tam wierze ,ze sie uda[emoji16]

@nafoczka super chlopaki[emoji5]w ogole ostanio Cie wiecej z nami[emoji4]chyba dlatego,ze przetworow teraz nie robisz[emoji14]

@Kwiatuszekk23 super[emoji5]przy dzieciaczkach to ciaza biegnie szybciej[emoji4]

@matulkaa ja wlasnie po pierwszych takich zajeciach[emoji4]fajnie bylo,mamy w sumie 6 spotkan po 2 h i uwaga juz wiem jak rodzic[emoji16]

@agatush @kas90 podobno do pupci najelpiej wlasnie platek nasaczony woda albo kupialam wczoraj chusteczki nasaczone tylko woda w rossmanie,water wipes koszt 12.99 ,oprocz wody maja ekstrakt z grejfruta ,podobno super [emoji4]zobaczyny jak malutka sie urodzi bo narazie ich nie otwieram

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Funia ja na luźno zalatwialam się ponad miesiąc przed rozwiązaniem więc nie zawsze to jest wskaźnik [emoji16] Michaśka rośnie, dziś mamy pierwsze szczepienie i jestem trochę przerażona [emoji15] skoki mamy za sobą dwa ale na szczęście nie trwało to długo. No i dzisiaj Dziewczyny moja córcia przesłała cała noc... 9 godzin ciągiem :-) jestem w szoku [emoji14] pozytywnym oczywiście

@bobasek1990 ja brałam wg. zaleceń Jerzakowej metforminę do 28 tygodnia gdzieś i pewnie brałabym do końca ale ja miałam straszne rewolucje jelitowe po niej, dlatego mi odstawiła wtedy.
@Maciejka78 czekamy na twoją wizyte, kuruj się domowymi sposobami
@matulkaa dobrze że ci troche lepiej po tych lekach na zgagę i że udało ci się zpisac na NFZ do szkoły rodzenia
@kas90 malutka cudowna. @Porzeczka1234 dawaj zdjecia Zosieńki

a mój M chyba ma grypę dostał gorączki w nocy 39 stopni, kurna zawsze coś ....także już widze jak nam się uda szybko zaciążyć:(:(:(

Mój m tez kaszel taki, ze płuca wypluje.... miał iść na badanie plemniczkow i doopa :( wiem, ze co się odwlecze, to nie uciecze.... Ale wolałabym już mieć czarno na białym jak tam to wyglada :/

Z innej beczki. Matko! Cycki mnie bolą jskbym w ciąży była, a nie jestem, bo nie było bzykania. W życiu mnie cycki nie bolały przed okresem. Wszystko jakieś inne po tym "razie". Bol jajników ok 12-13 dnia po tabletkach pierwszych, bol jajników ok 19-20, teraz 22 dzień masakryczny bol piersi. Wku..w dziś jak przy typowym PMSie. Bez kija nie podchodź ;)

wyglada na to, że tak ale ten jelitowy wirus powalił chyba pół szkoły jak nie więcej bo tak mamy wczoraj mówiły na wywiadówce

ah a może są tu jakieś nauczycielki/pedagożki lub doswiadczone mamy... moze macie pomysł jak mam pracować z Karolem nad koncentracją??? my od zawsze czytamy na dobranoc więc pani bardzo go chwali za czytanie i znajomość literek bo jest jeden z najlepszych, z pisaniem było gorzej ale i to sie poprawiło bo codziennie ćwiczymy (pomomo wiecznego rozgardiaszu i mojego braku czasu) ale... pani mi zwróciła uwage, że jego koncentracja nad zadaniem trwa 3 min i przestaje myśleć co ma zrobić, potem oddaje prace ostatni albo nie zrobi wcale, przeszkadza mu hałas i inne dzieci i o tym mówi, on umie i chce ale nie potrafi skupić uwagi, troche jak dziecko z autyzmem?! cos ktoś? bo jemu trzeba chyba zegarek z czasomierzem kupić :)
Cieszę się że już jesteście zdrowi [emoji3] i oby tak jak najdłużej :-*

@nafoczka w takim razie wcale mu się nie dziwię, że w tym wieku nie chce mu się siedzieć nad nudnymi zadaniami. To jest wiek zabawy, a nie siedzenia przy ławce :). Problem naszego szkolnictwa jest taki, że właśnie 6 letnie dzieci zamknęłoby się w klasie i przywiazalo do ławki. A ten wiek chce biegać, bawić się i w ten sposób doświadczać. Bądź spokojna, mój młodszy syn był identyczny, zresztą do dziś mu zostało, że w 5 min odrabia lekcje by mieć z głowy. Z drugiej strony może to właśnie Pani powinna zastanowić się nad atrakcyjnością swoich zajęć [emoji6]. Niech się bawi, bo jak pójdzie do szkoły nie będzie już na to czasu.

Napisane na F3311 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
@Locja @burczuś Karolek jest w "0" czyli 6/7 lat
pani własnie poleca poradnie ale jeszcze go obserwuje
@kas90 na pewno sie zwrócę :*
@funa90 bo to tak zapobiegawczo coby nie wyskakiwć- "suprise nie mam @" :D
6/7 lat i wymagaja skupienia?? OMG, a więc ja dałabym sobie spokój z poradnią:) Moja córka chodzi do klasy III, ma lat 8,5 klasa dopiero teraz chyba zaczęła się ogarniać jeśli chodzi o skupianie się na lekcji :D Nie no tak na poważnie to klasa pierwsza to był dla Pani koszmar:) mówiła,że płakała po pracy w domu, bo nasza klasa jest sportowa, czyli sami ADHD-owcy:) Same żywioły-a w zasadzie Tsunami :D
Na dzień dzisiejszy jest już ok:) ale takie prawa parolatków:) I szczerze powiedziawszy(sorry jak kogoś w tej chwili obrażam),ale nauczyciele często próbują scedować swoje obowiązki/a może bardziej swoją bezradność -na rodziców. No przecież każdy z nas tłumaczy w domu jak dziecko ma się zachować w przedszkolu, szkole itd. No nie usiądziemy z naszymi dziećmi w ławce, by cały czas mieć nad nimi kontrolę. To rola Pani by wypracować sobie swój własny sposób nad naszymi dzieciakami ,a nie na odwrót:) Moja przyjaciółka odroczyła swojego syna, by nie szedł do szkoły jako 6-latek, bo wiedziała,że nie usiedzi na tyłku 45min:) Bardzo dobrze zrobił:) Na dzień dzisiejszy chodzi do klasy II i nadal woli łazić i przeszkadzać,niż siedzieć i się uczyć:D ale nie nie ma źle,pracuje na lekcji:) tak więc reasumując mój zdbyt długi wywód...chyba za wcześnie na poradnię:) Zresztą koleżanka własnie od Pani psycholog usłyszała,żeby nie dawać się nauczycielom, bo w ciągu dnia zasypują sms-ami jakie to dzieci niegrzeczne w szkole:) No śmiechawa dla mnie:)
p.s. moja córka nie miała problemów ze skupieniem:)

Do góry