reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
@pixi.nova przytulam mocno. Bardzo dzielnie sobie radzisz i dobrze, że myślami jesteś już krok dalej. Walcz o immunoglobulinę, ja mam grupę A Rh - i za każdym razem dostawałam zastrzyk w szpitalu. Nie ważna jest forma poronienia. Ważne by zabezpieczyć się dla przyszłej ciąży. Czego Ci kochana z całego serca życzę. Robicie badanie mikromacierzy, dobrze wnioskuję po kwocie? Antybiotyk też miałam po każdym poronieniu.
@marshia zarodeczek już powinien być [emoji4] U mnie ze względu na wczesną owulację i serduszko już biło. Ale gdyby to było jeszcze za wcześnie w twoim wypadku proszę mi tu nie panikować [emoji8]

Napisane na D5803 w aplikacji Forum BabyBoom

@matulkaa u mnie owulacja 16 dnia wiecxorem była, a może i w nocy dopiero. Wiec serduszka nue będzie na pewno. Jestem na to przygotowana :) teraz tez wiedziałam, ze nie będzie jeszze widocznego zarodka, bo było za wcześnie, ale potrzebowałam wiedzieć, ze pęcherzyk jest w dobrym miejscu. A jego stwierdzenie, ze na dużym powiększeniu widać jakieś maziaje w środku, wiec spora szansa, ze nie pusty jeszcze bardziej podniosło mnie na duchu :) :) :)
Także teraz już u mnie bez paniki poniedziałkowo-wtorkowej po becie. Tak jak napisałam - teraz nadzieja (ta dobra) niesie mnie na skrzydłach i spokojnie czekam na kolejne etapy :) :) :)

@matulkaa Tak mikromacierzy. Chcemy miec pewnosc. Ehh dziewczyny ciagle trzeba o cos walczyc o tabletki, o zastrzyk. Chce juz byc w domu.

Nie jest mi latwo uwierzyc, ze w koncu uda mi sie urodzic ale nie wyobrazam sobie zycia bez rodziny dlatego nie chce sie poddac. Zrobie za miesiac histeroskopie w Warszawie, pozniej Pasnik. Wieksze dawki lekow i moze zaczniemy sie starac w nowym roku. Chce sie dobrze przygotowac, nie bede sie spieszyc.
Mysle czy nie brac sterydu juz np. dwa miesiace przed staraniami. A w momencie staran juz brac clexan np. 0,8 jak @bea25ta pozniej jak Bog da i sie uda to zejsc z dawki.
Chce miec plan bo to mi pozwala sie nie zalamac.

@marshia chyba masz rację z serduszkiem, bo u mnie owulacja, potwierdzona monitoringiem była w 13 dniu, a wizyta serduszkowa była już w 6t1d [emoji7] ale zdaję sobie sprawę, że to dość wcześnie. Wiem, że nie wszystkie dziewczyny chcą robić usg na tak wczesnym etapie, np. By uniknąć rozczarowania, że nic jeszcze nie widać, ale dla mnie, tak jak i dla ciebie ważne było potwierdzenie prawidłowej lokalizacji pęcherzyka. Niestety, ale w najbliższej rodzinie mam przypadek, gdzie dziewczyna otarła się o śmierć z powodu nierozpoznanej ciąży pozamacicznej na czas [emoji26]

Napisane na D5803 w aplikacji Forum BabyBoom

@pixi.nova Cieszę się razem z tobą, że tak szybko poszło i już po wszystkim. Teraz odpocznij i zbieraj siły do dalszej walki . Na pewno przyjedzie ten upragniony dzień.
@marshia Mam nadzieję ze środa przyniesie same dobre wieści.

Co do mojej wczorajszej wizyty to owulacja potwierdzona na środę endometrium 11,2 w 15dc nie wiem czy dobre . Dwa pęcherzyki pękły po jednym z każdego jajnika. . Niestety przerośnięty pęcherzyk pozostał w prawym jajniku i jeden w lewym 15mm.

@pixi.nova. jesteś bardzo dzielna, podziwiam Cię. Ja nie wiem czy bym dała radę, mi a w mniejszych ciążach M musiał podpaski zmieniać, bo nie mogł patrzeć ile mnie to kosztuje. Kiedyś i ty pojedziesz z dzidziusiem. Tak jak i dziewczyny od nas, ktore juz urodziły.

@magda1208, to super ze pękły:* te co zostaly się wchloną na dupku lub luteinue (ty bedziesz brac?)

Przyszła mi cytologia, wszystko ok i nawet flora lactobacillus obfita. M się smieje, ze te 8 mies abstynencji się chociaż na coś przydało :p

Endometrium 9mm jupiiii wychodze do domu!! Podadza immunoglobuline dadza antybiotyk.
@kas90 Musze byc silna bo co mi pozostalo ;)

Kurcze ale dwa razy dzisiaj cos jeszcze wypadlo. Zebralam to i zabezpieczylam. Bardzo mi zalezy, zeby dowiedziec sie czy teraz byly wady czy nie.

Mam nadzieje, ze sie uda zbadac.

Jezuu umieram z glodu od wczoraj sniadania nic nie jadlam a tu w szpitalu zero jedzenia :D

reklama
@pixi.nova super , że idziesz do domu i imunoglobinę dostaniesz i antybiotyk jesteś bardzo dzielna.

@magda1208 super , że pękł pecherzyk również po dobrej stronie bardzo się cieszę trzymam mocno kciuki za Was. Endomedrium 11,2 super po owu nic tylko przyjmować gościa do macicy :)

@marshia ja miałam serduszko i zarodek w 6+4 to może i Ty ujrzysz. Mnie lekarz powiedział , ze byłby już parę dni wcześniej bo miał 6 mm a teraz ma 2 kg haha

@kas90 to to super florka haha

Ostatnia edycja:
Do góry