@nevergiveup ja mam genotyp aa. Jestem w 7t2d. Ten genotyp sam w sobie nie jest taki straszny. To nie do konca tak ze uniemozliwia zagniezdzanie zarodka tylko predestynuje cie do tzw stanow rprzedrzucawkowych i rzucawki. Na wczesnym etapie ciazy powoduje ze na granicy lozyska tworzy sie stan zapalny. Cialo zaczyna sobie z nim radzic i przez to odcina zarodek od tlenu i obumiera. Jesli dadza ci steryd, to zminimalizuje ryzyko. Nam narazie sie udalo. Ten genotyp trudniejszy jest po 20tc. Wtedy wzrasta cisnienie i mozna miec stan przedrzucawkowy. O tym poczytasz w necie. A tak zupelnie klopotliwy to jest wtedy, gdy twoj partner bedzie misl genotyp c2. Wtedy dopiero rodzi sie problem z zajsciem i donoszeniem ciazy. Szanse spadaja o polowe.
Poki co to wiecej straszenia niz rzeczywistosci. Kobiety z tym genotypem rodza zdrowe dzieci. A jesli podchodzicie do in vitro to zrob od razu wszystkie badania. To za droga impreza by badac sie po kolejnej stracie. My tez szykowalismy sie do invitro bo nikt nie dawal nam szans na naturalne poczecie. A tu niespodzianka dla lekarzy. U mnie klopotliwa jest endometrioza a nie genotyp aa. Kiedys tez mnie nastraszyli. Ale poczytalam troche i czekam na cud. Tobie tez go zycze
Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Poki co to wiecej straszenia niz rzeczywistosci. Kobiety z tym genotypem rodza zdrowe dzieci. A jesli podchodzicie do in vitro to zrob od razu wszystkie badania. To za droga impreza by badac sie po kolejnej stracie. My tez szykowalismy sie do invitro bo nikt nie dawal nam szans na naturalne poczecie. A tu niespodzianka dla lekarzy. U mnie klopotliwa jest endometrioza a nie genotyp aa. Kiedys tez mnie nastraszyli. Ale poczytalam troche i czekam na cud. Tobie tez go zycze
Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Ostatnia edycja: