reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Dziękuje Kochana:* właśnie też to znalazłam i czytałam ale nie bardzo rozumiem i nie wiem jaki to ma związek z ciażą, ale mam nadzieję, że skoro miesce się w normie to jest w porządku, choć ostantio jak pokazałam temu lekarzowi moją morfologię (a wszytsko bylow normie) to stwoerdził, że mam za mało zelaza,,,,,,

:*

reklama
Koszyczku androstendion to hormon ktory rowniez moze byc wyznacznikiem pco. Ja nie mam pecherzykow na jajnikach ale andristendion mialam kiedys 6, 5 i na tej podstawie mam m.in. pco stwierdzone , no i cykle bezowulacyjne itd; a teraz to mialam prawie ponad 9!!! powoduje on nadmierne owłosienie i to jest mój problem o zgrozo:/

Witajcie!
Jestem tu zupełnie nowa, straciłam 2 ciąże i chciałam skontaktować się z karolą.83. Karolu masz wiedzę która może mi pomóc, jeśli odbierasz prywatne wiadomości to daj znać. pozdrawiam

witaj MiPi- odbieram wiadomości (chociaż muszę przyznać , że czasami nieregularnie..) Jeśli tylko będę potrafiła to chętnie Ci pomogę:)

Ja miałam cc bo mój synuś leżał bokiem, w żaden sposób bym go nie urodziła SN. Akcja porodowa zaczęła się sama, odeszły mi wody a po godzinie pojechałam do szpitala i jak mnie lekarka badała to miałam już 4 palce rozwarcia, więc szło to szybko ale ból niemiłosierny. Niestety, rana po cesarce bolała przeokropnie jakieś 3 dni, potem powoli było lepiej ale z tydzień chodziłam zgarbiona, nie mogłam się wyprostować ale jak mi się uda zajść i donosić ciążę to raczej będę chciała znowu cc.
Jestem już 6 tyg. na diecie bezglutenowej, w poniedziałek robiłam badania i powiem Wam, że jestem w szoku bo tarczyca i przeciwciała wyszły super, morfologia również, homocysteina niska więc też super, ciekawe czy to za sprawą suplementacji witaminami czy też po prostu ta dieta mi niesamowicie służy.
Jeśli mam niską homocysteinę to konieczny jest clexane, wie ktoś może?
W lipcu starania, trochę się boję ale też i cieszę, trzymajcie kciuki!

karo.a83 poszło na maila, który mi podałaś:) nie wysyłam na babyboom bo już raz mi zżarło mój elaborat. pozdrawiam
ps AgnieszkoP po 6 mc diety bezglutenowej mój 8 mm guzek tarczycy cudownie wyparował:)

Agniesiu może faktycznie coś jest w tej diecie, ostatnio oglądałam program na ten temat, wypowiadali sie ludzie którzy ją stosowali i odnieśli same korzyści. Co do stosowania heparyny myśle że dopiero na podstawie czasu PT, TT, D-dimerów, APTT coś byłoby wiadomo więcej nt Twojej krzepliwości:)

U mnie już leci na szczęście 24 tydzień (3 dni jestem do przodu niż wynika z OM) i mam teraz obsesję nt czytania o przedwczesnych porodach. Wyczytałam że po 28 tygodniu znacznie rosną szanse na przeżycie takiego dzieciaczka więc zaciskam nogi jak mogę;-) Chociaż przyznam że trochę chodziłam teraz przez 2 dni bo jest Święto Kielc i szkoda mi było córy. Ale na szczęście mieszkam niedaleko centrum a do tego mam autobus bezpłatny więc dużo nie chodziłam. No i dzisiaj pojechaliśmy do kościoła (też tym autobusem) - wytrzymałam 15 minut i musiałam wyjść bo myślałam że zemdleję. Było mi duszno, latały mi mroczki przed oczami i zrobiło mi się niedobrze na całego. Nie wytrzymałam nawet przed bo musiałam usiąść i się dotlenić. Coż, pomodlić się za mamę (we wtorek ma operację) i Basię mogę w domu;-)

Aditko byłaś już z Piotrusiem na dłuższych spacerach?? Jak się chowa??

Ostatnia edycja:
reklama
Enya, nie czytaj nic o tych porodach!!! ja sobie nawkrecalam ze byle do 34 i wykrakałam!

a my od piatku spacerujemy, dzis kolo 2h bylismy :D

Brzuchatki jak tam sie czujecie??
Kaira, jak mala?:)

Do góry