reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Dzięki! Dostałam wypis ze szpitala, wyniki badań krwi które tam robili i CA-125 dużo powyżej normy: 59.66, norma: 0-35.
To ta torbiel taki wynik daje..? Inne wyniki badające raka jajnika (he4, roma) dobre.
Na wypisie tylko info o wyłuszczeniu torbieli i droznych jajowodach. Czy o ewentualnej endometriozie napiszą na wyniku histopato?

reklama
Dzięki! Dostałam wypis ze szpitala, wyniki badań krwi które tam robili i CA-125 dużo powyżej normy: 59.66, norma: 0-35.
To ta torbiel taki wynik daje..? Inne wyniki badające raka jajnika (he4, roma) dobre.
Na wypisie tylko info o wyłuszczeniu torbieli i droznych jajowodach. Czy o ewentualnej endometriozie napiszą na wyniku histopato?
Tak, ta torbiel daje taki wynik ca125.
Mozesz spac spokojnie[emoji6]
Torbiel czekoladowa jest torbiela powstala w wyniku endometriozy. Na wypisie nie pisza nic o endometriozie, przynajmniej ja nie mialam nic napisane. Ale ja mam jej poczatki, wiec moze Ty tez masz jej poczatki.
Hm...szkoda ze nie dorwalas tego lekarza co robil laparo, zapytala bys[emoji6]

Napisane na LG-D620 w aplikacji Forum BabyBoom

Hej dziewczyny. Co prawda nie wchodziłam na forum i nie udzielałam się w sumie tu też, ale chciałam powiedzieć wszystkim staraczkom żeby sie nie poddawać! Po 4 rozczarowaniach i wielkim smutku w końcu się udało. :) Jestem w 16 tygodniu, mam nadzieje dotrwać do 40. :) Trzymajcie się. Pozdrawiam. :*

Bertha wynikami sie nie stresuj. Ja również CA125 miałam 53.6 a He4 wynosił 46.4.Na wypisie miałam napisane że laparoskopowe usunięto torbiel endometrialna jajnika lewego a z wyniku histopatologicznego miałam napisane cysta jajnika lewego i to wszystko. Nie dostałam nic na zrosty ale już jajniki miałam zrośnięte heh zresztą nigdy nic nie dostawała nawet po cc.

Gabis supeer. Takaja gratuluję. Teraz czas na mnie i inne staraczki z 2015/2016 r

bertha, Strawbelka - to jest chyba tak, że jak dr nie stwierdzi, że jest to endometrioza 1 stopnia tylko początki to nie wpisują. Ja mam endometrioze 1 stopnia i tak mam napisane w wypisie. Nie dostałam nic na zrosty

takaja92 - gratuluję :)

Gabis - masz wyznaczony termin prenatalnych?

reklama
Tak, ta torbiel daje taki wynik ca125.
Mozesz spac spokojnie[emoji6]
Torbiel czekoladowa jest torbiela powstala w wyniku endometriozy. Na wypisie nie pisza nic o endometriozie, przynajmniej ja nie mialam nic napisane. Ale ja mam jej poczatki, wiec moze Ty tez masz jej poczatki.
Hm...szkoda ze nie dorwalas tego lekarza co robil laparo, zapytala bys[emoji6]

Napisane na LG-D620 w aplikacji Forum BabyBoom
Tak jak kiedyś juz pisałam, mój gin nie twierdzi ze ta torbiel to wynik/początek endometriozy.. Ten co robił zabieg był na obchodzie następnego dnia, zapytałam jak zabieg, powiedział tyle samo co na wypisie, ze zrostów nie było, a o endometriozę juz zapomniałam zapytać.. No nic to, zobaczymy co mój gin na wizycie powie.

Bertha wynikami sie nie stresuj. Ja również CA125 miałam 53.6 a He4 wynosił 46.4.Na wypisie miałam napisane że laparoskopowe usunięto torbiel endometrialna jajnika lewego a z wyniku histopatologicznego miałam napisane cysta jajnika lewego i to wszystko. Nie dostałam nic na zrosty ale już jajniki miałam zrośnięte heh zresztą nigdy nic nie dostawała nawet po cc.

Gabis supeer. Takaja gratuluję. Teraz czas na mnie i inne staraczki z 2015/2016 r

Dzięki za informacje Dziewczyny!! :)

Do góry