reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Aga co Ty z tą poprzeczką :D Dla mnie możesz tak pisać zawsze cieszę się przed kompem jak to widzę :D

To ze strachu. Normalne, nie myśl jak nie w tym cyklu to w następnym :)

Susana musi Cię przyjąć. Inne ze zwykłymi nudnymi ciążami mogą poczekać :D Kciuki trzymam chcesz to call me . Jestem czasowa :D

Porzeczkowa poprzeczko ;) Piękne musieliście mieć kazanie . O czym ja myślałam w kościele ,że nie mogę sobie teraz przypomnieć o czym było? :( Ja na szczęście nie płaczę. Czasem mi się zdarza w listopadzie .
Hahah ja się zawsze brechtam jak dziewczyny z Nafoczki robią NafRoczkę [emoji1]

reklama
Arluśka skąd jesteś? Ja miałam w Rzeszowie robiony i jeden i drugi zabieg.

Ovli czytalam też na jednym forum że te pikania i ciągnięcia to mogą być od jelit. Bo poruszali i poprzekładali je i teraz starają się same znaleźć dla siebie miejsce.

Fondie kolorowych snów i udanego przedmuchiwania kanalików :D. Kciukam

Beatka witaj no mam nadzieje że to od tego , że wszytko jest ok ;) . Wizyte mam 14 lipca - dopiero- w tej klinice poronien nawracajacych ( tam gdzie robili mi ten zabieg ) .

A powiedz mi nie obawiasz się , że może to coś innego jest efektem poronień? , bo ja mam takie myśli , że pomimo tego zabiegu u mnie coś jeszcE szwankuje albo że źle mi go zrobili ( zwyczajnie się boję ) nie wiem !! Nie czuje takiej siły , może dlatego że nigdy mi się nie udało i teraz nie wierze że mogło by być inaczej .

Coraz cześciej myślę że zostaniemy tylko we dwoje . I jak do września nie uda mi sie zajść to wracam do pracy na pełny etat i daję sobie spokój .

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Pytanie do tych z Was, które mają stwierdzony ZESPÓŁ ANTYFOSFOLIPIDOWY:
- czy antykoagulant toczniowy, przeciwciała przeciwko kardiolipinie (IgG i IgM) oraz przeciwciała przeciwko glikoproteinie 1 (IgG i IgM) wyszły Wam wszystkie dodatnie, czy wystarczy aby choć jedno z przeciwciał było dodatnie by już stwierdzić zespół?

Witajcie dziewczyny, jeśli chodzi o APS- wystarczy stwierdzić choćby jedne przeciwciała, ważny podobno jest wynik o ile ponad normę, który faktycznie może zagrozić kropeczce, ja mam kardiolipinie w grupie igg ponad 22 ,co kwalifikuje do APS a doktor Przybycień i Sacha uważa że taki wynik ( pomimo , że dodatni) nie stanowi zagrożenia i wystarczy acard:baffled: Gabiś a jaką miałaś tsh w momencie gdy stwierdzono nadczynność?

30paula30 - mój wynik tarczycy 3 lata temu gdy się zdecydowaliśmy na dziecko i zrobiliśmy podstawowe badania był 0,008.... :o
A z tym zespołem to się zastanawiam. Bo generalnie dodatni wyszedł antykoagulant toczniowy (1,40 ratio), reszta ujemna do tego 2 obumarcia do 10tyg. więc już powinni stwierdzić zespół a na reumatologii w wypisie napisali, ze zespół wykluczony, ale wówczas nie mieli jeszcze wyniki antykoagulantu, bo odebrałam go po miesiącu od wyjścia ze szpitala...o_O

Dziewczynki odebralam dzis wyniki i mam :
Bialko C 87,8 %
Bialko S wolne 91,9 %
Norma 80-120
P/c kardiolipinowe ujemne i toczen ujemny.
I przy toczniu jeszcze :
LA1 34.1sek norma 31-44
PTT-LA 34.7 sek n.31.4-43.4
Wiem,ze to wszystko miesci sie w widelkach ale wszyatko jest blizej dolnej granicy i nie wiem czy to dobre wyniki.

Napisane na LG-H340n w aplikacji Forum BabyBoom

Gabiś a powtarzałaś tocznia? z tego co czytałam jesli 2 razy jest dodatni wynik robiony w odstępie kilku tygodni to wtedy stwierdza się APS aczkolwiek z diagnozą lekarze są baaaardzo:wściekła/y:ostrozni- jeszcze clexane będziemy wołać na ref i co ? :szok:mi dr Dębska powiedziała że ja mam na wyrost postawiony APS więc co lekarz to inna opinia;) pewnie musisz iść raz jeszcze do reumatologa :oo:

Gabiś a powtarzałaś tocznia? z tego co czytałam jesli 2 razy jest dodatni wynik robiony w odstępie kilku tygodni to wtedy stwierdza się APS aczkolwiek z diagnozą lekarze są baaaardzo:wściekła/y:ostrozni- jeszcze clexane będziemy wołać na ref i co ? :szok:mi dr Dębska powiedziała że ja mam na wyrost postawiony APS więc co lekarz to inna opinia;) pewnie musisz iść raz jeszcze do reumatologa :oo:

Mam skierowanie na powtórzenie badań teraz na czerwca a w lipcu kontrola u reumatologa.

Paula - mi bardziej chodzi nie o wołanie o Clexane na ref (choć to też ważne) a znalezienie przyczyny, postawienie jakiejś diagnozy, przypuszczeń chociaż...zmęczona już jestem tym, że robię sama tysiące badań, szukam sama przyczyny, wynika że zdrowa jestem a dzieciątka mi umierają :-( :(:hmm:

Gabiś kochana rozumiem, że chodzi o znalezienie przyczyny ja też szukałam, jeśli masz skierowanie i wizytę to super, najważniejsze że masz już jakiś "trop" bo jeśli wyszedł dodatni toczeń to trzeba drążyć

reklama
Pytanie do tych z Was, które mają stwierdzony ZESPÓŁ ANTYFOSFOLIPIDOWY:
- czy antykoagulant toczniowy, przeciwciała przeciwko kardiolipinie (IgG i IgM) oraz przeciwciała przeciwko glikoproteinie 1 (IgG i IgM) wyszły Wam wszystkie dodatnie, czy wystarczy aby choć jedno z przeciwciał było dodatnie by już stwierdzić zespół?
Trzeba stwierdzić co najmniej dwa przeciwciała dodatnie, żeby orzec zespół fosfolipidowy.

Do góry