reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
Dziewczyny to moja subiektywna opinia, ja nie wierzę i tyle bo za dużo tu nieścisłości. I nie tylko w tej dziedzinie. Każdy ma prawo do swojego zdania. A miałyśmy juz jednego trolla tutaj na wątku za dawnych czasów i jestem wyczulona.

Enya
Co do samego zdjęcia z usg i karty ciąży - to mój gin też mi nie dawał, a ja ze strachu wolałam się nie upominać. Ne chciałam mieć "pamiatki" jesli miałoby sie stać to najgorsze. Co do karty ciąży też nie miałam założonej....
Ale faktycznie pierwszy raz żeby liczyć od owu- nawet mój lekarz , który wiedział kiedy miałam - liczył od ostatniej miesiączki. I jak mówiłam ,że wiem kiedy mam owu - żaden inny nie brał tego pod uwagę.

Fondi
A wytłumaczysz mi o co chodzii z tym ściaganiem? na czym to polega ,co to jest - bo pierwsze o takim czymś słyszę.

Dziewczyny to moja subiektywna opinia, ja nie wierzę i tyle bo za dużo tu nieścisłości. I nie tylko w tej dziedzinie.
i w czym jeszcze? w ostaniej ciazy tez nie dostalam karty ciazy a trwala do 9 tygodnia! i niby jak mi uwierzysz jak ci usg dam? przeciez moze byc kazdeg to usg albo zmojej poprzedniej ciazy?! i po jaka cholere mialabym sciemniac ??

Dziewczyny nie dziwcie się, że Enya jest ostrożna. Był już tutaj troll.

Fondie oby było tak jak piszesz. Ale zapytam jeszcze raz: jaka to jest ciąża? Czy zarodki mają oddzielne worki owodniowe itp?

Apolinko a kryzys laktacyjny 6 tygodnia? Może dlatego mało przybrał? Jeśli marudzi to przystawiaj, niech pobudza laktacje, a mlesia będzie ile trzeba. Julek właśnie zachowuje się tak jakby więcej nie potrzebował i nie ssie. A guzik...się potem okazuje...

nie wiem co to sa worki owodniowe bylu dwa pecherzyki jeden kolo 2 i etraz jest jeden z sercem a kolo niego na gorze male cos pozostalosc po drugim pwoiedzialz e to zanikajacy blizniak
Worki owodniowe to poza najważniejszym lozyskiem mieszkanie dzidziusia. Kiedy jest ciąża blizniacza gin podaje jaka jest: dwukosmowkowa, jednokosmowkowa, dwuowodniowa lub jednoowodniowa. Ma to znaczenie, gdyż ciążę mnogiej są ciazami wysokiego ryzyka, ale jedne są bardziej bezpieczne inne mniej.

Troll to taki ktoś kto siedzi na necie bo mu się nudzi, pisze totalną nieprawdę i ma satysfakcję z tego że robi sobie z kogoś jaja.
W pierwszym swoim poście napisałaś że masz 4 letnią córkę. Teraz po ponad pół roku Twoja córka niby za miesiąc kończy 3 lata. Sorki ale to jest zasadnicza nieścisłość bo matka raczej wie ile jej dziecko ma lat.

reklama
Worki owodniowe to poza najważniejszym lozyskiem mieszkanie dzidziusia. Kiedy jest ciąża blizniacza gin podaje jaka jest: dwukosmowkowa, jednokosmowkowa, dwuowodniowa lub jednoowodniowa. Ma to znaczenie, gdyż ciążę mnogiej są ciazami wysokiego ryzyka, ale jedne są bardziej bezpieczne inne mniej.
nie wiem jaka byla ale byly dwa pecherzyki jedne jest pyciusi w porownaniu z tym drugim

Do góry