reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Odpowiedz w temacie

moje trzy porody były w sumie ok. ale i tak zawsze się boję i stresuję.

pierwszy poród był chyba dla mnie najfajniejszy z racji tego że byłam nieświadoma jak to będzie przebiegać, przy kolejnych jednak jakoś bardziej się bałam.

przy pierwszym porodzie odeszły mi wody 20 dni przed terminem o godzinie 23.00, syn urodził się o 8.55 dnia następnego. SN bez znieczulenia. Był dość mały - 3050g i 50 cm

drugi poród był najgorszy ze wszystkich, córka ważyła 3550g i mierzyła 58cm, nie mogłam jej wyprzeć a położna się uparła żeby nie nacinać bo to drugi poród, w efekcie pękłam i jeszcze na dodatek paskudnie mnie potem zszyła.

a trzeci poród to w sumie 3 godzinki bólów, dwa skurcze parte i dziecko było na świecie, nie byłam nacinana, nie pękłam. Córa ważyła 3030 i mierzyła 51cm

wszystkie moje dzieciaki urodziły się w podobnych godzinach:

8.55

7.45

8.45

:-)

ciekawa jestem jak będzie tym razem, znowu chcę rodzić bez znieczulenia i naturalnie.

Do góry