Cześć. Czy któraś z was miała cukrzycę ciążowa i w 39 tyg poród wywoływany? Jakieś skutki dla dziecka czy przebiegło pomyślnie?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ja miałam wywoływany dwa razy. Z tą różnicą, że nie z powodu cukrzycy, a bycia po terminie. Miałam zakładany balonik. Żadnych powikłań czy skutków dla dziecka.Cześć. Czy któraś z was miała cukrzycę ciążowa i w 39 tyg poród wywoływany? Jakieś skutki dla dziecka czy przebiegło pomyślnie?
Ja miałam dwa wywoływane i też nie narzekam.Miałam trzy porody w tym jeden wywoływany i po ostatnim stwierdzam że ten wywoływany był najlepszy
I ile taki poród trwa jest dłuższy czy wręcz przeciwnie?Ja miałam dwa wywoływane i też nie narzekam.
Myślę, że to jest kwestia indywidualna. Ja się nasłuchałam przed, że wywoływany gorszy bo dłuższy i bardziej bolesny.I ile taki poród trwa jest dłuższy czy wręcz przeciwnie?
Na stronach internetowych można się właśnie doczytać ze gorsze skurcze że bardziej boli ale jak jest na własnej skórze się poczuje. Wiadomo poród to wysiłek dla każdej kobietyMyślę, że to jest kwestia indywidualna. Ja się nasłuchałam przed, że wywoływany gorszy bo dłuższy i bardziej bolesny.
Urodziłam dwoje dzieci bez znieczulenia, pierwszy poród trochę ponad 3 godziny, drugi niecałe 3.
Wiadomo, nie jest to pobyt w spa, ale ja dobrze wspominam.
Ja Ci radzę nie czytać, bo to niepotrzebnie nakręca. A u Ciebie może być zupełnie inaczej. Życzę szybkiego i w miarę bezbolesnego rozwiązaniaNa stronach internetowych można się właśnie doczytać ze gorsze skurcze że bardziej boli ale jak jest na własnej skórze się poczuje. Wiadomo poród to wysiłek dla każdej kobiety