reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Porod w szpitalu Ujastek

czesc dziewczyny jestem tu nowa na forum ujastka, chcialam sie dowiedziec jak wyglada porod w ujastku kobiety która nie jest z Krakowa i nie chodzi do lekarzy z tamtad. czy wogole mnie przyjma czy tylko odplatnie. Jestem z Czestochowy ale u nas polaczyli oddzialy i powstal zaklad produkcyjny nie bardzo jest w czym wybierac a jak zapewne kazda kobieta chcialabym rodzic humanitarnie. duzo pozytywnych opini slyszalam o ujastku tylko nie wiem czy mam szanse tam rodzic.

reklama
Pierworodka bedziesz rodzila za darmo i bezproblemowo cie przyjma. Nie ma juz rejonizacji wiec mozesz rodzic tam gdzie chcesz. Slyszalam na oddziale ze kobiety z Wroclawia przyjezdzaly specjalnie do Ujastka, nawet w podziekowaniach na stronie szpitala pisza tam te kobiety.

Cześć, mam pytanie do mam, które rodziły przez CC. Czy na Ujastk stosują rozpuszczalne szwy? Jeśli nie to kiedy szwy są wyciągane i czy ich wyciąganie boli?

a ja mam pytanie jeszcze co do lewatywy, jak to wyglada ? czy dostaje sie jakas tabletke jako czopek czy jakąs rurką wlewają jakis płyn ?

Czeli szwy nie sa rozpuszczalne, wyciagane w 7 dobie po CC. Wyciaganie nic nie boli chociaz mialam niezlego stracha.

Lili lewatywa to tylko wlewanie plynu. Ja musialam sobie zrobic to sama w domu bo mialam CC, nie jest to bardzo straszne.

Dziewczyny, czy chodzi może któraś z Was do dr Jaworowskiego (ojca) zast. ordynatora na Ujastku? I czy robił którejś z Was cięcie? ;-)

Wyciąganie szwów potwierdzam- 7 doba i nie boli kompletnie nic. Trwa 3 sekundy -lekarz 1 ruchem pociąga bezboleśnie nitkę i po sprawie- w szoku byłam bo spodziewałam się bólu i wyciągania iluśtam pojedyńczych węzełków a tu moment i po sprawie ;-)

Jasmina ja chodzilam do dr. Peszka ktory wykonywal cięcie a asystowal ordynator dr. Juszczyk wiec nie pomoge

reklama
Ja właśnie zakończyłam pobyt w Ujastku na patologii ciąży i szczerze powiem, że jestem pozytywnie zaskoczona, jeśli chodzi o warunki to są komfortowe, a odnośnie personelu to nie trafiłam na niesympatyczną osobę. Mogę śmiało polecić ten szpital i utwierdziłam się w przekonaniu, że to będzie dobre miejsce na poród (mam nadzieję) :)

Do góry