Dzięki za dobre słowoThriade każda kobieta powinna sie nastawić pozytywnie na poród sn, nie mozesz sobie wmawiać, ze bedzie źle. Ja całkowicie Cię rozumiem że się boisz ale musisz sie nastawić pozytywnie. Urodzisz zdrowe dziecko naturalnie i wszystko będzie ok :-)
Mam po prostu trochę problem z tym, że ja i moje dziecko, nasze zdrowie i życie, będzie w rękach jakiś obcych osób, które niby powinny być kompetentne a często nie są... Przeraża mnie trochę to zdanie się na nich, bo jak widać, nierzadko podejmują spóźnione, czy niewłaściwe decyzje. Np. ostatni przypadek dziecka, które urodziło się bez nóg i praktycznie bez rąk, gdzie na 6 czy 7 badaniach usg nikt tego nie zauważył.. no i taki konował np. potem odbiera Ci poród, dla mnie to masakra i ciężko mi się tak po prostu z tym oswoić.Nie boję się bólu, czy że coś mi tam popęka (teraz nie takie rzeczy chirurgia plastyczna umie naprawić), ale boję się niedotlenienia dziecka i spóźnionej decyzji o cesarce. Pewnie to też przez ostatnie przypadki w rodzinie (niedotlenione dziecko kuzynki, o którym pisałam wyżej).
I wiem, że takie mękolenie nic nie zmienia, ale ostatnio mi to nie daje spokoju