reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poród rok po roku

Xwikxx

Zaciekawiona BB
Dziewczyny wiem że każda z nas jest inna i każdy poród jest inny ale jestem ciekawa jak to u was wyglądało. U mnie różnica między dziećmi 22 miesięce jak u was wyglądał 2 poród rok po roku ? Był cięższy czy łatwiejszy ? Słyszałam że 2 poród w takim małym odstępie czasu jest dużo łatwiejszy jak było u was ?😊😀😀

Ostatnia edycja:
reklama
Dziewczyny wiem że każda z nas jest inna i każdy poród jest inny ale jestem ciekawa jak to u was wyglądało. U mnie różnica między dziećmi 17 miesięcy jak u was wyglądał 2 poród rok po roku ? Był cięższy czy łatwiejszy ? Słyszałam że 2 poród w takim małym odstępie czasu jest dużo łatwiejszy jak było u was ?😊😀😀
O chętnie poczytam doświadczonych mam:)

Ja co prawda w większym odstępie czasu, ale sprawdziło się, że drugi łatwiejszy i w końcu mimo bólu mogę miło wspominać ;) ale przypuszczam, że znajdzie się też sporo kobiet dla których ten drugi był trudniejszy. Dużo jest czynników od których to zależy. 🙈

Co prawda u mnie różnica między dziećmi jest taka, że pierwszy poród w czerwcu 2016, drugi w październiku 2019 a trzeci w styczniu 2021. Różnica między dwójką najmłodszych dzieci to15 miesięcy. Wszystkie trzy porody wspominam dobrze. Były bardzo szybkie i nie nacinano mnie podczas żadnego ani nie popękałam. Nie wiem czy to, że porody były w krótkich odstępach czasu, ale polzna cię ostatniego powiedziała że organizm zaraz sobie wszystko przypomni bo niedawno rodziłam 🙂

Nie wiem czy to, że porody były w krótkich odstępach czasu, ale polzna cię ostatniego powiedziała że organizm zaraz sobie wszystko przypomni bo niedawno rodziłam 🙂
Przepraszam, bo coś mi sie poprzestawiało.
Miało być tak: nie wiem czy to, że porody były w krótkich odstępach czasu pomogło ale położna podczas ostatniego powiedziala że organizm zaraz sobie wszystko przypomni bo niedawno rodziłam 🙂

Przepraszam, bo coś mi sie poprzestawiało.
Miało być tak: nie wiem czy to, że porody były w krótkich odstępach czasu pomogło ale położna podczas ostatniego powiedziala że organizm zaraz sobie wszystko przypomni bo niedawno rodziłam 🙂
U mnie pierwszy poród trwał niecałe 2 godziny,skurcze były bolesne ale dało się wytrzymać mam nadzieję że drugi poród będzie podobny 😀
Szybki i dość łagodny

U mnie różnica między maluchami 21msc 2020 i 2021
Drugi poród zdecydowanie szybki ale bardziej z komplikacjami. Moim zdaniem było łatwiej i takie podejście inne
Czasami szybko nie znaczy lepiej :)

U mnie różnica 19 miesięcy. Drugi poród zdecydowanie szybszy 1,5h (pierwszy 6h). Na pewno to że w tak krótkim odstępie czasu te porody były ale myślę że na pewno wpływ miało to że bardziej świadomie podeszłam do tematu. Współpracowałam z położna i cyk pyk poszło, trochę ponad 4kg syn urodzony łatwiej niż córka 3,5kg półtorej roku wcześniej 😉

reklama
U mnie różnica 22miesiace. Pierwszy poród zle wspominam mimo ze od pierwszego skurczu do urodzenia zajął mi 4,5h. Ale strasznie się spinałam i panikowalam także sama potęgowałam swoj bol i go wydłużałam. Drugi poród trwal 2h. Byłam spokojna, prawidłowo oddychałam i poszło ekspresowo i mało co boleśnie. Teraz mam nadzieje ze czeka mnie w marcu trzeci i trochę się boje bo od ostatniego minie prawie 8 lat, a jeszcze położne przy drugim porodzie mówiły ze drugi to pestka, ale trzeci jest gorszy niż pierwszy zazwyczaj 🤣🫣 ale się nie nakręcam, mam jeszcze dużo czasu 😂

Do góry