reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Porady na CITO!

reklama
dziewczyny jestem 2 mce po porodzie, już dawno przestałam krwawić aż tu przedwczoraj wieczorem bolał mnie brzuch jak na @ i wczoraj pojawiło się plamienie. Cały czas karmię piersią. Czy to może być już @?

zaszczepiony 6w1. Konsultowałam ze znajomą pediatrą. która własną wnuczkę tak szczepi. Za 2 tyg pneumo i rota. Jeszcze raz dziękuję za waszą szybką pomoc

Karola, to nie @. Gin mi mowił ze takie krwawienie moze sie pojawić :tak:

Karola, ja też tak miewam. ostatnio miałam kilka dni słabiutkiego krwawienia, później nic, wczoraj znowu coś :-p

mam pytanie o pneumo i rota - jest jakiś określony wiek, do którego należy się zdecydować?

rota są darmowe, a pneumo są płatne?

i jeszcze jedno o szczepienie. szczepiłam 5 w 1. pielęgniarka mówiła, że jak przyjdę na szczepienie w październiku, mogą nie mieć jakiejś tam szczepionki i że wtedy zaszczepimy na NFZ albo 6 w 1 - a to można tak mieszać? ona uważa, że tak, a ja mam opory

Dziewczyny ja w ogole nie jestem w temacie szczepien w Polsce, ale czytalam czesto, ze placicie za szczepionki. Jesli mozna sie zapytac to dlaczego?? Czemu nie szczepicie na nfz? Sa jakies gorsze niz te ktore kupujecie? Pytam, bo kiedys jak przeczytalam, ze musicie placic nie male pieniadze, za szczepienia ktore sa obowiazkowe to bylam w szoku.

Tutaj, od marca chyba, nawet rota jest bezplatny. Fakt, czytalam ze tylko w Stockholmie sa za darmo, to tez troche niesprawiedliwe, bo reszta musi placic cos kolo 300zl.

Czytałam, że nie powinno się mieszać szczepionek, a jak nie jest dostępna dana 5w1 to poczekać, a w ostateczności zmienić producenta. Chodziło pewnie o infarnix czy jak się to pisało. Niby ma być październik / listopad znów. Ja kupiłam pentaxim, to druga z 5w1.
Ograniczenia: rota do 12 tygodnia życia, pneumo brak, jak starsze dziecko jest to mniej dawek dostaje.
Mamo bobasa ja płacę z uwagi na lepszą szczepionkę na krztusiec. Choć elifit mnie na głównym uświadomiła. Ale szczepionkę już mam, to przy niej zostane. No i mjiejsza ilość wykłuć.

reklama
od czego Adaś mógł dostać drgawek? :szok:
odstawiłam go dziś od cyca i zauważyłam, że trzęsą mu się całe rączki. przystawiłam go ponownie, odstawiłam i znowu. za trzecim razem już było ok.
teraz siedzę jak na szpilach, bo nie wiem co się stało... brał niedawn antybiotyk, ale na kontroli bylo wszystko OK. temperature ciała też miał w norme...

przestraszyłam się troszkę :-(

Do góry