reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Porady na CITO!

Pola, to płukanie nosa to dla mnie jakiś kosmos:szok:

Chyba już jest lepiej, Quixxa hipertonicznego używam i chyba pomaga.Najbardziej brakuje mi kilku godzin spędzonych pod ciepłą kolderką bez konieczności wstawania.:-(

reklama
Moze głupio zadawać takie pytanie po ponad dwoch miesiącach zycia dziecka ale lepiej teraz niz wcale.
Jak prawidłowo podnosić takiego malucha? Czy podnoszenie pod paszki jest prawidłowe i nie wyrządzi żadnej szkody? Pytam ponieważ od ponad miesiąca podnosze Tymka lapiac pod pachy i zastanawiam sie czy to nie przypadkiem przez to ma takie problemyz ogarnieciem własnych rąk gdy leży na brzuchu?

Dziewczyny pytanie na cito, bo idziemy dzisiaj na szczepienia.

1) 5w1 czy 6w1? i dlaczego
2) czy tylko jedna szczepionka 5w1 jest czy sa np 2 rodzaje i która lepsza?
3) jak wyżej tylko chodzi o pneumokoki, jest jedna czy 2 rodzaje szczepionki i która lepsza?
4) na co powinnam zwrócić uwagę przed szczepieniem?

Poratujcie proszę!

Pola, pod pachy nie jest prawidłowym podnoszeniem. Ale samam też tak podnosze bo najłatwiej
tu masz prawidłowe https://www.youtube.com/watch?v=W7dcFTuHbek

ja też podnoszę najczęściej pod pachy bo tak najwygodniej... Olę też tak podnosiłam. noszę póki co brzuszkiem do mojej klatki, ale już po woli zaczynam też przodem do świata, ponieważ już główkę sztywno trzyma i się rozglądać chce.

co do szczepionek nie pomogę, która najlepsza, ja szczepiłam 5w1 infanrixIPV+Hib, pneumokoki Prevenar13 biorę, rotawirusy Rotarix. dlaczego te? bo Olę nimi szczepiłam i wszystko było ok, czy są inne? nie wiem. 5w1 jest jakas inna, ale wybrałam tą, nawet nie wiem, jak cenowo wychodzi ta druga

ps. ten dzieć z filmiku jakis mały, ja nie dałabym rady podniesc tak Zuzi, ręki mi zabrakuje :p

Ostatnia edycja:
Arabelko ja szczepilam 6w1 tylko dlatego zeby zaoszczędzić malutkowi wkluc. Przy wyborze tej sZczepionki sa w sumie 2 wklucia mniej niz przy wyborze 5w1

Arabelka 6w1 masz mniej wkluc ale dajesz dwie dodatkowe dawki wzw b które nie są w kalendarzu szczepień.

Pola ja podnosze za paszki palcami podtrzymując głowę. Ale nie robię tego często bo to dla takiego malucha zaskakujące jak nagle jest pionozowane. Lepiej podnieść na poziomo i już na rękach pionizowac.

Oo ja robię jak ten pan tylko używam dwóch rąk. Jedna pod pupę i plecki a druga pod kark

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry