reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Porady na CITO!

Mika tantum verde, isla, sinupret, inhalacje, a jak nie przechodzi, do lekarza po receptę na coś mocniejszego , ja na katar zatokowy butherin czy jakoś tak dostałam

reklama
Buderhin to steryd, także ostrożnie z nim trzeba. I uwaga: "Po podaniu donosowym substancja czynna preparatu przenika do mleka kobiecego. Przed zastosowaniem preparatu w okresie karmienia piersią należy skonsultować się z lekarzem."

GiB - wszystko zależy od tego czy korzyści dla matki przewyższają ryzyko podania w okresie KP. Jak ze wszystkimi lekami praktycznie.

I mówicie,że sinupret bezpieczny. W sumie w ciąży go brałam...
Jakiś steryd też miałam,ale nie pamiętam jaki.:no:

Robię sobie parówki z majeranku i chyba nebulizator opalę.
Robicie nebulizacje ze zwykłej soli czy 3%?

Wkurza mnie to,że ja najgorzej przechodzę te infekcje. Niewiele można brać, organizm osłabiony karmienie i o tego ta durna dieta...
Poprzednio po 5 msc poległam z półpaścem.
Mam nadzieję,że teraz atrakcje mnie ominą.

reklama
Piszecie o parowkach z majeranku a ja sobie mysle: "hmmm, takich jeszcze nie jadłam" :)
Tak to jest jak sie ciagle mysli o jedzeniu ;)

Mika, na katar i zatoki polecam plukanie nosa sola fizjologiczna. Mozesz uzyc sinus rinse lub samodzielnie przygotować roztwór soli fizjologicznej i korzystając np z butelki z dziubkiem wlewac do jednej dziurki nosa tak zeby wyleciało druga dziurką.

Do góry