reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Porady na CITO!

No to ja już zgłupialam.
U nas od tygodnia pojawiały się nowe wykwity. Początkowo na policzkach więc obstawiałam potówki lub alergię kontaktową, bo to w miejscach gdzie styka się z moją skórą i ubraniem przy karmieniu i odbijaniu.
Potem czoło, a po 3-4 dniach reszta. Nie widzę,żeby schodziło niżej.
Ale są też na uszach....
Jak było ich więcej miały białawe czubki, potem jakby one zanikły.
Jak poleży na policzku to się zmiany robią bardziej czerwone.
Michalina jak to u Was bywa? Długo już to macie?

Patrzylam na zdjęcia w necie i myślałam,że trądzik. A jak czubki znikły to ,że alergia . A teraz już nic nie myślę:no:

reklama
Mika moja ma trądzik i miała na czole duży wysyp, teraz schodzi skórka i tylko troszku główek zostało, reszta czerwona. Ale te na policzkach mają główki, a jak leży na danym policzku, robią się czerwone i główki chwilowo jakby zanikają. Na uszkach też ma i na główce mega dużo.... Kilka na pleckach i klatce. Chyba dopiero teraz ma koniec pojawiania się nowych, a z 1,5 tygodnia już ma ten trądzik.
Wygląda mi to jak stadium "gojenia się", a Ty opisujesz podobnie.

Rozumiem,że u Ciebie diagnoza potwierdzona przez lekarza.
Tylko jakoś tak mi się wydwało,że trądzik pojawia się zaraz po porodzie i zmiany są duże.
U nas się pojawił po 5 tyg i są dość małe.
Trądzik to by była lepsza diagnoza. Bo zignorowałam początki i teraz musiałabym się mocno z dietą cofnąć, w sumie już nawet to zrobiłam:-(

Mika przez położną i potem potwierdzona przez pediatre.
Położna mówiła, że trądzik noworodkowy to to samo co rumień. Zaś na necie znalazłam, że jest jeszcze trądzik niemowlęcy, który się pojawia później. Ale to już netowa teoria.
Mam położną mieć w tym tygodniu, to też będę pytać czy tak to schodzi właśnie i dam znać, jak dalej będziesz miała zagwózdke ;)

Mika identyczne u nas, też myślałam ze to ciuchy choć nasze w dzieciowym piore a obcy mało ją noszą. Ale zaczęło przybywać od trzech dni. Są drobniutkie w większości bez białych czubkow. Tylko te większe je mają. Myślałam ze to potowki od tego jej denerwowania sue i płaczu. Ale tak samo teraz nie wiem... Jutro pójdziemy do lekarza bo już się trochę pytań uzbierało...

Mika, Bellina jakbyście opisywały buzię Witusia, dokładnie taki san przebieg q ma to już,2 tyg. Pediatra i polozna mówią, że trądzik.

u nas trądzik dopiero sie skończył, był ze 3 tyg... Już sie goilo i nagle nowy wysyp. Teraz jeszcze pojedyncze kropki są. A u Oli wyskoczył trądzik dopiero jakoś w 6 tygodniu życia , tylko ze szybko zginął

To trądzik uff na szczescie bo przestałam diete kontrolować. Ale zmuan uczulenowych nie ma, cczerwone placki są od trądziku. Myć wodą nie natłuszczac oczywiście i jak będzie mocno niepokoić to lekko różowym roztworem przemyć a ten roztwór to z nadmanganianu potasu... o ile dobrze pamiętam. Ale dzisiaj wszystko jakoś takie bledsze więc nie kupowałam. Trzeba czekać.

reklama
Michalina, a we własach też macie?
bo ja dziś dopatrzylam się kilku....

Spojrzałam jeszcze na zdjęcie i widzę że macie

Ostatnia edycja:
Do góry