reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Poradnik Mamuśki

Susumali Arturo zjada coraz wieksze ilości mm, funkcjonuje dużo lepiej, jest pogodny, nie ulewa, nic go nie boli, lepiej śpi w dzień...no jednak była to dobra decyzja. Od początku dokarmiałam go Nan i przy tym mleku zostałam.

Dziewczyny a przy karmieniu tylko mm ile herbatki dziecko powinno na dzień dopić, bo mój synek jak wypije przez cały dzień 50ml to już się cieszę...nie chce i już...:-(

reklama
Dziewczyny a przy karmieniu tylko mm ile herbatki dziecko powinno na dzień dopić, bo mój synek jak wypije przez cały dzień 50ml to już się cieszę...nie chce i już...:-(

Jak Igorek miał dwa miesiące to lekarz mówił że ma wypijać conajmniej 100ml herbatki (a ile teraz?to też nie wiem), ale nie martw się mój Igorek też tyle nie wypije jakoś nie przepada za herbatką. Ma takie dni że przy jednym posiedzeniu wypije 120ml a czasem wogóle.

My w ogóle herbatek nie dajemy. Kupiliśmy jedną 'KOPER WŁOSKI'Bobovity,a tam sam cukier... g..wno,a nie herbatka!!! więc czytajcie co podajecie dzieciom,bo czasami kopru może być tylko 3%. Mój żyje tylko na mleku i wodzie przegotowanej :-)
Tonya - Bardzo się cieszę,że Arturek pogodniejszy...jeszcze chwilka (u Nas trwało to tydzień) i Szymek nabrał rutyny w jedzeniu,a zmiany (z cycka na butlę) w zachowaniu były widoczne od razu :-D:-D:-D:-D

Ja też starszemu nie podałam nigdy herbatki. No może kiedyś latem ale taką dla 5 miesięcznego jak Fran miał 3 latka i się szybko z zimną wodą robiła. Za dużo cukru. Ja dawałam tylko soczki bez cukru, które dodatkowo rozrabiałam z wodą. Mam takie zboczenie antycukrowe :/ A teściowa nie mogła na to patrzeć, bo przecież cukier krzepi ;)))) Woda sama nie przechodziła a już lekko smakowa z sokiem bez cukru tak. Z resztą ja też za wodą bez soku nie przepadam :)))) Choć odrobina domowego z czarnej porzeczki ale musi być albo cytryna albo lekko gazowana. Zwykła mineralka mi przez gardło nie przejdzie :p

Dziewczyny wiem, że była o tym dyskusja kiedyś alenie mam czasu szukać, jaki nawilżacz powietrza używacie, co polecacie?
Chyba u nas za sucho i jeszcze ogrzewanie podłogowe nie pomaga, dlatego mały wciąż z tą krtanią ma problemy...

reklama
Do góry