reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Porada

reklama
No często słyszę że że moje dziecko jest jakieś nienormalne bo nie mówi a ja przez to się martwię że może robię coś nie tak że on nie mówi. A teraz jestem w ciąży i stres nie jest dla mnie teraz dobry

Chodzi że nie znajomi tak mówią tylko typowe madki na placu zabaw chwalą się że ich dzieci już mówią. A że moje jest nie normalne bo nie mówi

Moja własna matka robiła mi wodę z mózgu.
Podobno ja tez zaczelam mówić mając coś ponad rok. I ona tak cały czas moje dzieci do mnie porównywała. A ja jak ta głupia się martwiłam o córkę, co z nią nie tak, bo w wieku dwóch latek tez mówiła pojedyncze słowa. Dużo gadała w ”języku wróżek” ale zrozumiałe niewiele.
A po skończeniu 2,5 lat normalnie z dnia na dzień widziałam postępy. Teraz ma niecałe cztery latka i gada, śpiewa, wykłóca się…
Jej brat, niecałe dwa latka a mówi dużo więcej niż ona w jego wieku. A chowani są jednakowo.
Kazde dziecko jest inne. Każde się uczy we własnym tempie i zakresie.

reklama
Do góry