reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

  • Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Pomysły na obiady

Polecam zupę ogórkową ze świeżych ogórków.
Robimy tak samo jak z kiszonych tylko dodajemy jeszcze koper a na koniec do talerza łyżkę śmietany..................PYCHA

Dziś mielismy na obiad i oderwać od gara się nie moglismy
 
reklama
słyszałam juz własnie o tej zupie ogórkowej ale jakos nie mogłam się przekonac i zrobic....może w przyszłym tygodniu zrobię a tymczasem gotuje na jutro zupke pomidorową
 
Zupa gulaszowa
Składniki:
1 kg schabu lub karkówki,
2 cebule,
1 ogórek kiszony,
200 g wędzonego boczku,
1 papryka
50 g przecieru pomidorowego,
1 łyżka mąki ziemniaczanej,
olej,
majeranek, curry, mielona papryka,
sól, pieprz
Sposób przygotowania:
pokroić mięso w dużą kostkę, posypać przyprawami, odstawić na godzinę,
zarumienić mięso na patelni i dosmażyć na małym ogniu dodając 1/2 cebuli
pokrojonej w plastry i plasterki kiszonego ogórka,
przełożyć całość do garnka, zalać 2 i 1/2 szklanki wody i gotować na małym ogniu,
na patelni rozgrzać olej, przesmażyć pokrojony boczek i resztę cebuli, dodać
przecier i pokrojoną w kostkę paprykę - dusić 5 minut, następnie przełożyć do
garnka z mięsem - gotować 10 minut
zagęścić mąką rozprowadzoną w 1/2 szklanki zimnej wody, doprawić do smaku.
Jeszcze trochę pogotować, mieszając od czasu do czasu.
 
Dziewczyny mam w zamrażalce fląderki przywiezione z Rewy;-) i nie wiem jak je usmażyć żeby były takie jak w smażalni:sorry2: nigdy nie wiem w czym to opanierować:baffled:
 
Aneta, żeby zjeść w domu rybkę jak ze smażalni należy pokropić ją sokiem z cytryny, odstawić na 10 minut, po czym dobrze rybę osuszyć,posolić, obtoczyć w mące, nadmiar mąki strzepać, by została cienka warstwa. Rybę najlepiej smażyć na mieszance oleju i klarowanego masła. Kłaść ją na bardzo mocno rozgrzany tłuszcz.

http://zajadamy.blox.pl/2009/07/Klarowanie-Masla.html
 
reklama
Do góry