reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

  • Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pomysły na obiady

reklama
Asiu fajny ten przepis, ale trochę dużo wody jak na jeden przecier :szok: ja jak robie sos na gołąbki to robie właśnie z dwóch litrów ale dodaje cały duży ketchup i dwa przeciery, dodatkowo zagęszczam 4 łyżkami mąki. Trochę mi to przypomina pulpety :-) ale jak pisze fajne i muszę tej formy spróbować.
 
PLACKI A'LA PIZZA

składniki na 12 placków:
- 6 łyżek mąki pszennej
- 1 jajko
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- sól, pieprz
- bazylia
- oregano
- 1/2 szkl ciepłej wody
- 1/2 małej kiełbasy
- 1/2 marchewki
- 1/2 papryki
- 125g mozarell
- olej do smażenia

Paprykę, kiełbasę i marchewkę pokroić w kostkę i podsmażyć. W tym czasie wymieszać resztę składników (mozarella też w kostkę). Zawartość patelni wmieszać w ciasto, rozgrzać olej i smażyć placki po obu stronach. Odsączyć na papierowym ręczniku.

polecam sa pyszne, najlepiej polac je keczupem lub sosem czosnkowym...
 
słyszałyście kobitki o naleśnikach z nadzieniem jak do pierogów ruskich?? ponoć rewelacja i tak sie zastanawiam czy może je jutro na obiad zrobić...
 
reklama
Do góry