reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pomocy złe wyniki moczu

Witam jestem w 29 tc,termin z om 30.06.2016. trzecia ciąża.Problem polega na tym,że wychodzi mi zły wynik moczu
Kolor Bursztynowy
Przejrzysty
ciężar 1030.00 g\l norma 1005.00-1020.00
ph 5.0 norma 5.00-6.50
leukocyty Neg
Azotyny Neg
Glukoza 50.00 mg/dl
Ketony 5.00 mg/dl
Urobilinogen Norm
Bilirubina NEG
Erytrocyty 150.00 /ul
OSAD: nabłonki płaskie nieliczne wpw
Leukocyty 0-2 wpw
Erytrocyty świeże 0-2 wpw
Erytrocyty wyługowane 10-12 wpw
Szczawiany wapnia dość liczne wpw
Bakterie nieliczne wpw
Śluz bardzo liczne pasma
Posiew moczy ujemny.

Po tym wyniku ginekolog przepisał mi Furaginum Teva 3x dziennie po 1 tab i picie dużej ilości wody.Zdążyłam wziąć 2 tabletki tego furaginum popołudniu i wieczorem oraz wypiłam ok 2,5 l wody.W nocy złapał mnie bardzo silny ból z lewej strony pleców,myślałam,że umre,weszłam do wanny z ciepłą wodą i wzięłam nospe,trzymało mnie od godz 3 do 7 rano,przy tym bólu miałam częstomocz.Mój ginekolog nie przyjmował w tym dniu,więc rano pojechałam do lekarza rodzinnego,moja lekarka kazała ostawić mi furaginum,mam przez weekend brać nospe i pić dużo wody,umówiła mnie na usg układu nerek w pondziałek,w skierowaniu napisała krwinkomocz,kolka nerkowa lewostronna,podejrzenie kamicy.I teraz moje pytanie jak to się leczy?Czy nie grozi to dziecku?Czy mam szanse donosić ciąże do końca? Jestem przerażona to moja 3 ciąża,w żadnej nie miałam problemów zdrowotnych,w tej też do tej pory czyli do 29 tc.Może są tu mamy z podobnym problemem.Z góry dziekuje za pomoc.

reklama
przede wszystkim nie panikuj i zaufaj lekarzowi. dziecku nic nie grozi, ciążę donosisz, a lekarze są od tego, żeby się głowić... ja miałam kolkę nerkową w ciąży, ale przeszła po kilku dniach i nospie.

Witaj. Miałam kolke nerkowa i kamice tuż przed ciążą...

Powiem Ci tak. Wyniki masz kiepskie ale nie ma nic czego nie można pokonać. Słuchaj lekarza...przede wszystkim pij dużo dużo wody. Ja piłam przy kolce 6 litrów dziennie siku chodziłam co chwile. A g tak męczyłam się tydzień zanim urodziłam kamienie... niestety...kolka nerkowa czy kamica w ciąży to częste zjawisko.

Gdyby ból się nasilal jedz do szpitala bo to Cię nie minie... po samej nospie ostra kamica Cię nie puści.
Trzeba antybiotyk i coś naprawdę rozkurczajaco...

Ale podstawa to dużo pić i spacerować... bo jeśli są kamienie to spacery pomagają im się przemieszczać na dol...

eiktkw7i1lgslap3.png

Do góry