reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pomocy dziewczyny co o tym myślicie?

Hej dziewczyny też mam problem w poniedziałek miałam u ginekologa diagnozę pustego jaja płodowego z miesiaczki wychodzi mi 10 tc byłam na NFZ nie widział wgl zarodka i wyszło mu że jestem w 7 tyg i 6 dniu wczraj poszłam prywatnie i ginekolog nie jest pewien ale coś na zdjęciu USG wyszło i stwierdził że jestem albo 5tyg i 5 dzień / 6tydz i 1dzien CRL ma 0.23 i nie jest pewien dał na HCG beta dwa razy niewiem co myśleć.

Załączniki

• IMG_20211013_124154201_HDR.jpg
    IMG_20211013_124154201_HDR.jpg
    2 MB · Wyświetleń: 655
  • IMG_20211013_124205344_HDR.jpg
    IMG_20211013_124205344_HDR.jpg
    2,3 MB · Wyświetleń: 182
reklama
Hej dziewczyny też mam problem w poniedziałek miałam u ginekologa diagnozę pustego jaja płodowego z miesiaczki wychodzi mi 10 tc byłam na NFZ nie widział wgl zarodka i wyszło mu że jestem w 7 tyg i 6 dniu wczraj poszłam prywatnie i ginekolog nie jest pewien ale coś na zdjęciu USG wyszło i stwierdził że jestem albo 5tyg i 5 dzień / 6tydz i 1dzien CRL ma 0.23 i nie jest pewien dał na HCG beta dwa razy niewiem co myśleć.

A masz regularne miesiączki? Uważasz, że jest szansa by o 4 tygodnie przesunął się ten termin? No bo wiesz ja np. miałam OM 20.07 więc ktoś mógłby założyć że jestem w 9tc a nie jestem nawet 1 ;)
Zrób tę będę dwa razy co 48h, najlepiej razem z progesteronem a za tydzień idź na kolejne USG - najlepiej do kogoś polecanego (np. znanylekarz.pl) z bardzo dobrym sprzętem usg

A masz regularne miesiączki? Uważasz, że jest szansa by o 4 tygodnie przesunął się ten termin? No bo wiesz ja np. miałam OM 20.07 więc ktoś mógłby założyć że jestem w 9tc a nie jestem nawet 1 ;)
Zrób tę będę dwa razy co 48h, najlepiej razem z progesteronem a za tydzień idź na kolejne USG - najlepiej do kogoś polecanego (np. znanylekarz.pl) z bardzo dobrym sprzętem usg
No też dziwne to jest dla mnie ale miałam tak że kiedyś aż miesiąc mi się spóźniała miesiąca nie brałam żadnych leków antykoncepcji też nie. Niewiem dwóch ginekologów i każdy co innego. Poszłam prywatnie dlatego że w 6 tyg i 3 dniu mi właśnie ten lekarz wykrył ciążę tzn był zarodek lepiej widoczny i tknęło mnie żeby u niego sprawdzić. I dał mała nadzieję. Jestem poprostu zdruzgotana dwie ciąże ok a tu taka diagnoza. I każde zdjęcie USG inne.

Ja bym raczej byla sceptyczna ,różnie to bywa ale 4 tyg różnicy, nie wróżą nic dobrego ,zbadaj bete jak mówił lekarz w odstępie 48 h

Najgorsza diagnoza to puste jajo płodowe. Ciężko tak z tą myślą funkcjonować na codzien. Pozostaje czekać😢
Tak, diagnoza puste jajo płodowe odpowiada na pytanie czy można być w połowie w ciąży?
Odp: jednak się k. da :-( :(
Sama zaliczyłam pęcherzyk wielkością pasował do 9tc, tylko w środku pusto. Ale skoro jeden lekarz cokolwiek jakiejkolwiek wielkości tam zobaczył to już chyba nie pusty?

Wbrew pozorom puste jajo płodowe nie jest najgorszą diagnozą i co ważne prawie nigdy się nie powtarza więc daje dużą szansę na prawidłowość kolejnej ciąży.
Natomiast jest jak najbardziej możliwe, że ciąża jest młodsza jeśli w żaden sposób nie monitorujesz cyklu i nie wiesz kiedy była owulacja to takie cuda się zdarzają.
Musisz poczekać, chociaż ja na Twoim miejscu poszłabym do ginekologa z turbo dobrym sprzętem bo wydaje mi się, że na pierwszym zdjęciu widzę yolk sac, a to by wykluczało puste jajo[emoji87] no i jeśli lekarz był w stanie zmierzyć crl to znaczy, że znalazł zarodek co też wyklucza puste jajo [emoji3526]
Dokladnie ,ja mialam puste jajo ,I kolejna ciaza jak serduszko się zatrzymało, I dużo lepiej zniosłam puste jajo, bo tam nic nie było, poprosty się zdarza

Dokladnie ,ja mialam puste jajo ,I kolejna ciaza jak serduszko się zatrzymało, I dużo lepiej zniosłam puste jajo, bo tam nic nie było, poprosty się zdarza
Dla mnie każda nieprawidłowa ciąża była straszna :-( :(
Ale puste - chciałam, aby już to się skończyło - jak ma być dziecko to aby się pojawiło, jak nie to niech wypadnie i da szansę na zdrową ciążę.

Niestety następne też zdrowe nie były - ciąża biochemiczna i ciąża pozamaciczna...

Ale chyba się udało w końcu - zostaje drżenie "co dalej/oby się nie zatrzymało"...

reklama
Hej odebrałam już wynik HCG beta i mam
51795,5 podwyższony bo strzałka z badania jest ku górze. Czy to jest już znak że jest wszystko w porządku?

Do góry