reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pomocy, beta niska

czasnamarzenia

Początkująca w BB
Witajcie, to moja druga ciąża < pierwsza zakonczyła się poronieniem w 8 tygodniu >. Tym razem obawiam się tego samego, ostatni okres 19 styczeń. Beta 20 lutego 27.6, 22 luty 27.0. W szpitalu podali dwie tabletki duphostanu i wynik zatrzymał się na etapie 30.0 i kazali czekać na najgorsze. Wg kalendarzyka 5 tydzień i 2 dni, nic nie widzą w USG bo wcześnie.

reklama
Przy takiej becie nic nie będzie widać
Na tym etapie powinno być coś widać w macicy .
Ciąża biochemiczna najpewniej.
Beta spada i rośnie to nie wróży dobrze.
Na pewno nie będzie z tego zdrowej ciazy

Witajcie, to moja druga ciąża < pierwsza zakonczyła się poronieniem w 8 tygodniu >. Tym razem obawiam się tego samego, ostatni okres 19 styczeń. Beta 20 lutego 27.6, 22 luty 27.0. W szpitalu podali dwie tabletki duphostanu i wynik zatrzymał się na etapie 30.0 i kazali czekać na najgorsze. Wg kalendarzyka 5 tydzień i 2 dni, nic nie widzą w USG bo wcześnie.
Ale nie bierzesz już więcej duphastonu, prawda?

Ja bym powiedziala, ze ta beta już zaczeła spadać, ale w szpitalu niepotrzebnie zainterweniowali. Przy takich wartościach to zresztą nie ma za bardzo sensu jechac do szpitala, trzeba czekać na krwawienie i sprawdzić czy beta spadła całkiem.

Kiedy miałas ostatnie badanie?

Ale nie bierzesz już więcej duphastonu, prawda?

Ja bym powiedziala, ze ta beta już zaczeła spadać, ale w szpitalu niepotrzebnie zainterweniowali. Przy takich wartościach to zresztą nie ma za bardzo sensu jechac do szpitala, trzeba czekać na krwawienie i sprawdzić czy beta spadła całkiem.

Kiedy miałas ostatnie badanie?
Nie biorę, nic mi nie przepisali. Ostatnie badanie było wczoraj. Czemu myślisz, że niepotrzebnie?

Nie biorę, nic mi nie przepisali. Ostatnie badanie było wczoraj. Czemu myślisz, że niepotrzebnie?

Bo beta powinna co 48h rosnąć min 66%, a tak szczerze na takim wczesny etapie to zazwyczaj mówiąc brzydko zapierd*la po 100-500% - a Twoja najpierw wręcz spadła, a potem urosła nawet nie wiem czy o 1% więc co tu potrzymanie tej ciąży miało pomóc? Tylko przedłużyło najgorsze.

Przy takiej becie nic nie będzie widać
Na tym etapie powinno być coś widać w macicy .
Ciąża biochemiczna najpewniej.
Beta spada i rośnie to nie wróży dobrze.
Na pewno nie będzie z tego zdrowej ciazy
Niestety i ja tak myślę. Wypisali mi 3 tygodnie zwolnienia, bałam się czekać na to w pracy.

Bo beta powinna co 48h rosnąć min 66%, a tak szczerze na takim wczesny etapie to zazwyczaj mówiąc brzydko zapierd*la po 100-500% - a Twoja najpierw wręcz spadła, a potem urosła nawet nie wiem czy o 1% więc co tu potrzymanie tej ciąży miało pomóc? Tylko przedłużyło najgorsze.
Tego się najbardziej obawiam.. że też nie ma skutecznego środka żeby pomóc matce naturze o tyle żeby było dobrze. 😞

reklama
Do góry