reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

POŁÓG, czyli jak dochodzą nasze ciała i psychika po porodzie, baby blues itd.

Izka ja mam takie same podejscie bo narazie co nie wejde na wage to 5 kg nadal u mnie zalega mimo ze nie jem jakos duzo:zawstydzona/y:ja mam nadzieje ze po karmieniu jak cycki troche zmaleja to te 5 kg od razu zniknie bo teraz to mam juz chyba rozmiar gg i swoje waza:-D

reklama
ach rozstępy nasza zmora...po ciąży mi się nie zrobiły ale jak zaczęłam karmić i piersi z C przeskoczyły na G to i "cudne" rozstępy się pojawiły:-(i niestety opierają się każdemu kremowi:-(

Ja sie troche martwie ze jak skoncze karmic i te balony obwisna...:szok::baffled::no: to bedzie niezbyt fajnie. Zastanawiam sie nawet czy nie kupic stanika na noc, ponoc sa jakies specjalne, moze cos wiecie na ten temat; trzeba te cycki jakos ratowac :-D

Moja siostra jest masażystką i po tym jak przestanę karmić będzie mi robić masaże bańką. Terapia jest rewelacyjna:tak:
u mnie też wciąż 5 kg na plus i dopóki nie skończe karmic tj. jeszcze 3-4 msce nic z tym nie zrobię. Potem dieta , solarium - moja mała córeczka jest bardziej opalona niż ja ;-)

Poza tym dziś dostałam pierwszą @;-)

izka marwi mnie to samo, co to będzie jak skończę karmić:szok: do ekma się śmieję,że będę miała co na plecy zarzucić:szok: jak znajdziesz taki stanik to pisz koniecznie:-)
martolinka tylko pozazdrościć siostry masażystki:-)

Dziewczyny nie chcę Was zasmucić , ale piersi trochę się zmienią. Po tym jak karmiłam Antka nieco mi zwiotczały. Potem stosowałam balsam E. T. Browne, Palmer`s, Cocoa Butter Formula, Bust Firming Cream (Krem do biustu ujędrniający) - opinie internautek o kosmetykach w polskim katalogu opinii o kosmetykach KWC - Kosmetyk Wszech Czasów (KWC) (ogólnie polecam tę linię) i jest było lepiej , ale to już nie to samo. Nie wiem na ile działa tu genetyka i indywidualne predyspozycje .

Helena zwłaszcza mój portfel cieszy się z darmowych masaży;-)

W czasie ciąży zrobił mi się jeden maleńki rozstęp nad pępkiem (przez pozostałość szaleństwa młodości - dziurkę po kolczyku ;-)) Za to jak tylko zaczęłam karmić to zaczęły się pojawić na piersiach :/ na szczęście poniżej brodawki. Używam kremu na rozstępy firmy Pharmaceris i mam wrażenie, że troszkę zbladły, ale może to efekt unormowanej laktacji, bo piersi nie są już tak nabrzmiałe jak wcześniej.
Siostrze po 2 dzieci bardzo zmalały piersi - z D na B, zobaczymy jak to będzie u mnie po zakończeniu karmienia.
Co do stanika na noc, to ja używam właściwie od początku. Miękkiego i bez fiszbin. Początkowo, bo mniej bolały trzymane w kupie ;-) Teraz żeby wkładki laktacyjne nie uciekały, bo bez nich to ani rusz...

reklama
Do góry