reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Polip szyjki macicy

U mnie właśnie nie dawał żadnych objawów do tej pory i póki co dalej nic.. dowiedziałam się właśnie podczas badania kontrolnego, pewnie był już wcześniej,ale niestety żaden lekarz nie wykonywał mi usg dopochwowego dopóki nie zmieniłam lekarza, z obliczeń wynika tez,ze jest to dopiero 5tydzien ciąży dlatego cały czas się stresuje i zastanawiam czy isc do lekarza już teraz, albo poczekać chociaż do 6tygodnia bo jest wcześnie wiec nie chce tez „bezsensu” iść za wcześnie i np potem za 2tyg,ale ze względu właśnie na to chyba pójdę niedługo bo zwariuje.. choć martwią mnie te odpowiedzi o krwawieniach choć czytałam o nich,ale wolałam poszukać i zasięgnąć odpowiedzi kogoś kto to przeżył.
Mniejsze polipy nie musza dawac krwawien. nie martw sie, taki polip nie powoduje zadnych problemow z ciaza. Dziecko jest w macicy a nie w szyjce. Urodzilam szczesliwie i w terminie, zadnych problemow. Zadnego rowarcia za wczesnie szyjki. Cala ciaza ksiazkowa. Zapytaj o globulki dopochwowe by uniknac ewentualnego stanu zapalnego, macmirror jest bezpieczny w ciazy, bralam go cala ciaze. Choc nie wiem czy bralam go dlatego ze mialam duzego polipa czy przy kazdym sie bierze. U mnie bylo napisane, polip olbrzymi.

reklama
polip może powodować rozwieranie szyjki macicy i skurcze, jeśli był przed ciążą organizm może chciec sie go pozbyć. poza tym polip może powodować stan zapalny i żeby nie doszło do zapalenia szyjki macicy i zakażenia błon płodowych trzeba często robić wymazy. mój polip w ciaży czesto krwawił, stres czy to poronienie, czy polip był za każdym razem. pytanie jak duży jest ten polip i co poradzi lekarz.
Mowisz o polipie w macicy a nie w szyjce macicy. To dwa inne polipy. Ten w macicy moze powodowac skurcze bo organizm moze sie chciec go pozbyc i czasem przez to moze dojsc do poronienia bo pozbedzie sie tez zarodka. Polip szyjki macicy to co innego, nie powoduje skurczy i nie ma wplywu na ciaze. Jedyne co to moze powodowac stan zapalny ale na stan zapalny w ciazy jest sie podatnym i bez polipa. Nie wielkosc jest wazna tylko usytuowanie polipa czy jest w macicy czy w szyjce. Nie robilam wymazow, bralam tylko globuki dopochwowe i wszystko bylo ok. Nie strasz niepotrzebnie autorki skurczami prosze, bo ma polipa szyjki macicy.

Mniejsze polipy nie musza dawac krwawien. nie martw sie, taki polip nie powoduje zadnych problemow z ciaza. Dziecko jest w macicy a nie w szyjce. Urodzilam szczesliwie i w terminie, zadnych problemow. Zadnego rowarcia za wczesnie szyjki. Cala ciaza ksiazkowa. Zapytaj o globulki dopochwowe by uniknac ewentualnego stanu zapalnego, macmirror jest bezpieczny w ciazy, bralam go cala ciaze. Choc nie wiem czy bralam go dlatego ze mialam duzego polipa czy przy kazdym sie bierze. U mnie bylo napisane, polip olbrzymi.

Dziękuje Ci bardzo, napewno omówię jakiś plan i tez zapytam lekarza 😘 to jeszcze bardzo wcześnie wiec jest wiele obaw,ale ta najbardziej nie daje mi spokoju.

Mowisz o polipie w macicy a nie w szyjce macicy. To dwa inne polipy. Ten w macicy moze powodowac skurcze bo organizm moze sie chciec go pozbyc i czasem przez to moze dojsc do poronienia bo pozbedzie sie tez zarodka. Polip szyjki macicy to co innego, nie powoduje skurczy i nie ma wplywu na ciaze. Jedyne co to moze powodowac stan zapalny ale na stan zapalny w ciazy jest sie podatnym i bez polipa. Nie wielkosc jest wazna tylko usytuowanie polipa czy jest w macicy czy w szyjce. Nie robilam wymazow, bralam tylko globuki dopochwowe i wszystko bylo ok. Nie strasz niepotrzebnie autorki skurczami prosze, bo ma polipa szyjki macicy.
oczywiście, że wielkość ma znaczenie, duzy polip który jest w szyjce, może ją rozpychać. sama miałam wielkiego polipa, który się tak rozrósł, że zaczął się zwijać. , nie każdy lekarz też chce faszerować lekami, więc jeśli nie dostanie globulek, to wtedy bezpieczniej co jakiś czas robić wymazy. ale to już pozostaje w decyzji lekarza.

oczywiście, że wielkość ma znaczenie, duzy polip który jest w szyjce, może ją rozpychać. sama miałam wielkiego polipa, który się tak rozrósł, że zaczął się zwijać. , nie każdy lekarz też chce faszerować lekami, więc jeśli nie dostanie globulek, to wtedy bezpieczniej co jakiś czas robić wymazy. ale to już pozostaje w decyzji lekarza.
Co do wymazow to ja z powodu polipa nie mialam robionej w ciazy cytologii.

reklama
Do góry