reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Polecamy-Odradzamy zakupy dla Kwietniaczków i ich mam:)

ja mam znowu mały dylemat ;-)
Leosiowi wychodzi kolejny ząbek i ma fale gorączki, jest ciepły i rozdrażniony
w takim momencie nie pozwoli sobie zmierzyć temperaturki
no i zastanawiam się na zakupem termometru bezdotykowego
no i na allegro jest taki
TERMOMETR BEZDOTYKOWY TECH-MED TM-50 PRO-APTEKA (3637750486) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
i taki
Termometr bezdotykowy do czoła i ucha 4w1 050200 (3637012935) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
i się zastanawiam, czy wydać na ten droższy czy ten tani wystarczy
jak myślicie?

reklama
Karenka:ja osobiście jeśli chodzi o bezpieczeństwo dzidzi to zawsze wybieram to co droższe :szok: Tak mam w głowie jakoś zakodowane, że jak droższe, to lepsze. A tak z własnego doświadczenia to w szpitalu była ze mną dziewczyna, której dziecko miało wysoką gorączkę. Tylko, że jak mierzyła temperaturę, to raz jej wychodziło 39 a raz 37. I dopiero jak wysłała męża do apteki po lepszy termometr to wiedziała na czym stoi. Na nieszczęście temperatura była wyższa i lecieli do lekarza. Ale sama mówiła, że niepotrzebny stres przeszła. Ja sama mam termometr za ponad 100 zł i sobie chwalę.

Ja mam termometr z lidla i nie wiem czy jest dobry jak mierze małej temperaturę to mierzę sobie również i sprawdzam termometrem rtęciowym u siebie czy się zgadza i raczej się zgadza

Jaki inhalator i termometr wybrać dla dziecka [WIDEO] - 1 listopada 2013 nie wiem czy to w czymś pomoże ale może..? mnie się spodobały mi sie inhalatory ultradźwiękowe

na pewno ten termometr w smoczku to tragedia...nie taki kształt do tego aż 5 minut dziecko musi go ssać.
my mamy jakaś chińszczyznę i trafiło sie nam bo pomiary generalnie pokrywają się prawie zawsze z rtęciowym.

a ja chciałam zapytać. Kupowała któraś taki kombinezonik ?? PROMOCJA4pory rokuKOMBINEZON POLAR ŁAPKI STÓPKI 80 (3677492497) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

felidae ja miałam takie dwa przy Gosi... odradzam - kompletnie nie trzymały rozmiarówki. i zdecydowanie za krótkie na nogi.
ten pierwszy dla noworodka był nawet ok, ale drugi o 2 rozmiary większy miał tylko dłuższe rękawki, a reszta taka sama i długość nogawek i wysokość kroczku... bez sensu
no chyba, że ja trafiłam na jakąś felerną partię:baffled:

felidae jak chcesz coś na teraz, to polecam ten kombinezonik - tylko 10zł droższy.

KOMBINEZON - Sklep internetowy Coccodrillo

pewnie ostatnia sztuka, i akurat r.74. Sklep jest ok, już kupowałam u nich przez neta i reklamacje i zwroty tez bardzo w porządku.

Ja mam 74 jest dobry na teraz ( z podwiniętymi rękawkami jak na zdjęciu) i jeszcze trochę miejsca na długość, a dziecko wyglada przecudnie:tak:
jest z takiego miękkiego weluru(pluszu), wewnątrz lekka ocieplina i podszewka z bawełny. Bardzo wygodny w zakładaniu i dużo miejsca na brodę:-D

edit: Myslę, że Bartkowi ten kombinezon posłuży do wiosny, jakby była ciepła zima... bo u nas we Wroclawiu to zawsze śniegu jak na lekarstwo... sama wiesz...

Ostatnia edycja:
reklama
o właśnie tata wrócił ze spaceru, świeża fotka:)

P1140086.jpg

Załączniki

• P1140086.jpg
    P1140086.jpg
    24,6 KB · Wyświetleń: 60
Do góry