hej dziewczyny:-) ja coraz bardziej ociężała jestem- nadrabianie Was po weekendzie musiałam rozłozyc na 2 dni:-) dziś wybieramy się do kina na "w ciemności" - trwa 2, 5 h mam nadzieję, że wysiedzę tyle. ranek zaczął się miło, bo mój M. ma zgrupowanie i zaczynał trening o 11 więc podwiózł mnie do mojego ulubionego lumpka, i nawet nie marudził, że byłam tam prawie godzine. potem wypilismy razem kawkę- jakie miłe są poranki we dwoje:-) i wszystko byłoby miło, gdybym nie zwymiotowała śniadania i nie obdzwoniła sklepów z wózkami (okazało się, że wózek który miał kosztowac 3800 wyjdzie nas ok 4300 bo w cene nie było wliczonych adapterów do fotelików i adaptera do gondoli - sprzedają wózek z fotelikami bez adaptera do wpięcia ich do tego wózka, a wózek rzekomo głęboko-spacerowy bez adaptera do gondoli to jaki on głęboki jak gondolki nie ma czym pzrytwierdzic do stelaża?grrrr)
sonisia, martolinka, reniuszek, robaczek, karina- co do oddawania dzieci do żłobka, niani czy klubików, myślę, że to bardzo indywidualna sprawa- ja nie mam nic przeciwko i ostatnio zauważyłam, że te mamy, które tak strasznie bulwersują się oddawaniem dzieci pod czyjąs opiekę po 6 m-cu życia albo i wczesniej, to przed ciążą nie pracowały, nie mogły znalezc pracy i teraz mają małe szanse na jej znalezienie (łatwo krytykowac "trudne wybory" innych jak samemu nie ma sie takiego wyboru). u nas nie ma problemu ze żłobkiem bo w naszym małym mieście jest problem z pracą i matkom nie opłaca się oddawac dzieci do żłobka. ja jeszcze nie wiem co zrobię po macierzyńskim, pewnie trudno będzie mi znalezc opiekę dla dwóch urwisów, a jak znajdę to nie wiem czy najzwyczajniej będzie mi się opłacac powrót, zwłaszcza, że w grę wchodzą codzienne dojazdy i późny powrót do domu. czeka mnie ciężki orzech do zgryzienia:-) dlatego Sonisia wspieram Cię w Twojej decyzji dziekanki, a Reniuszek Ciebie wspieram w godzeniu obowiązków mamy i studentki, Martolince gratuluję zapobiegawczości, Robaczkowi życzę szczęścia w poszukiwaniach pracy, a Karinie znalezienia dobrego żłobka :-)
odnośnie pakowania do szpitala- to ja jak zaczęłam czytac o tym wszystkim, o szeroko zakrojonych Waszych przygotowaniach to miałam podobnie jak chyba
Sonisia- przeraziłam się, że to już tak mało czasu a ja w kropce:-) zwłaszcza, że mój termin to początek kwietnia a z racji bliźniąt może byc i dużo szybciej. w tym tyg znajdę jakąś torbę i zacznę ją kompletowac. dobrze, że chociaż z ciuszkami jestem do przodu, dziś upolowałam 5 pajaców, kurteczkę polarową, 2 pary spodek, 2 bluzeczki i zapłaciłam za to uwaga 21 zł ( kocham zakupy na wagę, hehhee)
kasia- dużo zdrówka dla babci, niech się dzielnie broni przed choróbskiem, a Wam dużo sił na te trudne chwile. mój dziadek bardzo długo walczył z zapaleniem płuc, niestety choroba pokonała go, zmarł w zeszłym roku i jeden z naszych synków będzie nosił jego imię- chociaż tak chcemy uczcic jego pamięc.
exquise- ale miałaś pecha trafic na takiego popapranca społecznego, babka z piekła rodem i pewnie do tego piekła powróci za to , że tak "dobrze" bliźnim życzy! ja za to miałam okazje trafic na bardzo miłego pana w kolejce do kasy pkp - stał przede mną, odwrócił się spojrzał na mój brzuch i mówi " o ja bardzo przepraszam, nie zauważyłem, proszę stanąc pzrede mną" - tak mi się miło zrobiło:-) jakbyś potrzebowała pozytywnego wzmocnienia to takich panów można spotkac na dworcu w malborku hehhee:-)
murka- ja też trzymam kciuki za realizację Twojego planu lekarsko-rehabilitacyjnego, niestety słyszałam, że teraz jest ogólny problem z wiyztami i skierowaniami, bo wciąż bardzo wielu lekarzy i przychodni nie ma jeszcze podpisanych umów z nfz i za wiele usług trzeba wyłożyc z własnej kieszeni:-( miejmy nadzieję, że Tobie się poszczęści:-)
iloonka- takiego męża co przynosi w sklepie ubranka to tylko pozazdrościc:-) ale ja mojego muszę też pochwalic, bo pomimo braku cierpliwości do garderoby dziecięcej, wykazuje się dużą zaradnością do "zbieractwa", chwali się na prawo i lewo że będzie miał bliźnięta i co jakiś czas znosi do domu "dary" - ostatnio przytargał wanienkę fisher price praktycznie nieużywaną
Super Wanna Wanienka Fisher Price Ocean Wonders (2038687775) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. :-)
Miłego Dnia WSzystkim Kwietniówkom:-)
p.s. pamiętacie może Rekinasię ? - długo się nie odzywa! jak nas podczytujesz to daj oznaki życia:-)