reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pogaduchy szalonych kwietniówek 2012

achh reniuszek szkoda ze mamy od siebie prawie 500 km :( chętnie bym sobie zafundowała taka przyjemnosc..! nie mam żadnego zdjecia brzuszka a jest juz dosyc duzy..
chyba kupie sobie na mikołajki taki album o czekaniu na maluszka - zeby miała (kurcze jak o dzidzi mysle lub mowie zawsze o dziewczynce..)/miał pamiątkę co tez mama myślała i czuła jak to sie działo :)

izka a co sie u nas w PL dzieje to dopiero jest oszust na każdym kroku :D i do tego wszystko coraz gorzej a na lepsze czasy sie nie zapowiada.. ja choc taka młoda to jestem zmęczona życiem tutaj mając porównanie do życia za granica..
fajnie ze masz juz większość prezentow, ja na dniach dostane wypłatę to tez zaszaleje !!! :D
juz sie nie moge doczekać, jak narkoman do tych świat, aż ręce mi sie trzęsą :p
słuchaj a czy wiesz moze czy mozna brać FURAGIN na zapalenie pęcherza w ciazy?? bo kojarze ze moja sis brała , co prawdę na receptę, ale po kilku godz zapominala o całej sprawie.
3mam kciuki za jutrzejsza wizytke i poznanie tajemnicy..! :D

duzo piszecie o ruchach itp, ja dzis dostałam steroskop ale chyba słyszałam moje jelita a nie dzidzie..
a co Wy slyszycie?? to dziala??

ja dzis sie czuje chora :( a nie mam sie kiedy wylezec echhhh....
dobrej nocki kochane!
i kciuki &&&& za jutrzejsze wizyty..!

reklama
Sonisia-sluchaj ja juz mam troche dosc tych kryzysow, oszustow, naciagaczy, rece opadaja. Wiem ze w Europie tez kiepsko bo jeszcze ta Grecja itd. U nas najwiekszy problem jest z bezrobociem i coraz biedniejszym spoleczenstwem. W PL ludzie tez nie sa bardzo bogaci ale nie ma chyba takiej przepasci miedzy najbiedniejszymi a najbogatszymi. Tutaj najubozsi to jakies 15% calego spoleczenstwa-czyli tacy co zyja w kartonach na ulicy. I ten wspolczynnik wciaz rosnie. Dodam jeszcze ze polski bezdomny to klasa i szyk w porownaniu z amerykanskim.
Furagina jest raczej bezpieczna ale trzeba sie lekarza zapytac czy zaleca no i zeby recepte wypisal, fakt dosc szybko przegania zle bakterie na pewno jest mocniejsza niz zurawina. Ja musialam prezenty szybciej kupic bo musze wyslac, paczka bedzie szla 2-3 tygodnie wiec najdalej na poczatku grudnia musze juz wyslac.
Ja koncze bigos-wyszedl smaczny ale ciut za ostry i teraz sie boje ze mloda bedzie grymasic, chociaz to jest maly glodomorek wiec zwykle pochlania wszystko.

Witam porannie.Za oknem ponuro i mżawka. Chyba mój organizm zakodował godzinę wstawania na 6.30. Budzę się tak codziennie. Wczoraj poszłam późno spać i praktycznie dziś powinnam to odespać a tu nic. Gabi ma dziś wolne bo 25 lat szkoły. Jak otwierali tą szkołę to ja też byłam tak jak moja córa w drugiej klasie i mama przepisała mnie do tej szkoły bo było bliżej domku.
Izka ach te nerwy. Życzę Ci dziewczynki.A bigos ale bym zjadła. Muszę kiedyś zrobić.
Ja furaginę bardzo często brałam w ciąży z Gabrysią.

Witajcie!

A u mnie pierwszy śnieg :-D
Jutro mam połówkowe i juz nie mogę o niczym innym myśleć...boję się czy wszystko bedzie OK... :zawstydzona/y:

Kasia jak ucisk sie przemieszcza to na 90% to dzidzia.
Sonisia jak nie czujesz ruchów to raczej nie usłyszysz nic jeszcze...

dzień dobry dziewczynki :)
No muszę przyznać że ja też zaczęłam czuć ruchy :) tak gdzieś od tygodnia i raczej jestem już pewna że to jest właśnie to! :) najlepiej jest wieczorami albo w pracy jak już nie wiem jak siedzieć przed tym komputerem :)
Zazdroszczę wam połówkowego :) ja do swojego czekam jeszcze do 12tego grudnia :) uff żeby to szybko zleciało :)
buziaki i miłego dnia wam życzę :)

Dzień dobry wszystkim :)

Ja oczywiście w pracy...Dzisiaj znowu dłużej, bo mam jakieś spotkanie i trzeba być:-(ech..czemu nie wrzucę na luz i nie pójdę sobie na l4, jak normalni ludzie? ;)
A poza tym nic ciekawego, za oknem szaro i buro i chyba w nocy jakaś mżawka padała. Oby tylko śnieg nie zaczął sypać, bo mój mąż się uparł i stwierdził, że opon na razie nie wymienia...ech ci faceci:-)
Ja maleństwo czasami czuję, ale na razie to jest takie "muskanie" :) Wczoraj chyba pół przedpołudnia to czułam. Chyba maleństwu nie podoba się, że siedzę w pracy;-)
Co do przedświątecznego szaleństwa, to szczerze mówiąc mnie strasznie złości, że już na początku listopada wszystko w choinkach i bombkach, bo przez to święta tracą urok. A co do "Last Christmas" to ja tę piosenkę słyszałam we francuskim radiu w lipcu:szok:to już chyba było lekkie przegięcie...
Przepraszam, że nie odpowiadam indywidualnie, ale za dużo tego wszystkiego było, a pamięć już nie ta;-)
A jutro wieczorkiem usg 3/4d. Mąż się już doczekać nie może:) Ja zresztą też. Mam nadzieję, że z maleństwem wszystko ok i zdrowo sobie rośnie:-)
Pozdrawiam cieplutko wszystkie brzuszki i zdrowia chorowitkom:-D

Hej hej:) ja czuje ruchy juz od jakis 4 tygodni. Polegaja one na tym, ze albo wlasnie ucisk mi sie przemieszcza, albo dostaje kopniaka porzadnego, a moja dzidzi ma sile, nie wiem skad. Az sie taka gorka robi przez chwile na brzuchu, z jednej strony sie ciesze, a z drugiej to nie wiem co bedzie za kilka miesiecy jak dzidzia bedzie wieksza i silniejsza, wtedy moze spac nie dac, bo lekarz mowil ze takie male w brzuszkach to maja zamieniony dzien z noca.

Reniuszek nono grunt ze do lekarza poszlas i wiadomo co trzeba robic:)

Vilmaq-gratuluję ruchów!!!
Julianna- trzymam kciuki za połówkowe( i nie wypowiadaj tego słowa na ś..., bo ja się boję zimy:-()
Izka-za Twoje usg też trzymam kciukole!!! I nie denerwuj się kochana tym, czego nie możesz zmienić:tak:
Kasiagaw- wydaje mi się, że to ruchy Twojego maleństwa:tak:- gratuluję!!!
Reniuszek-te zdjęcia są po prostu megazarąbiste- Ty szukałaś niedawno pracy, a masz dar w oku i rękach, który może Ci zapewnić spokojne życie- nie myślałaś o tym?

Na suwaczku pisze, że mój skarb waży 200g, a waży 350g, chyba Go za bardzo "rozpasłam"-szlaban na słodycze;-)

Ostatnia edycja:
reklama
Ziewaczka to biorąc pod uwagę wiek ciąży to ja w tym samym czasie poczułam co Ty. Bo u mnie połowa 18tc. Ale twoję maleństwo to już duże jak widzisz pływanie maluszka. Moje dopiero delikatnie daje znać o sobie. Dziś rano przy śniadanku było podziękowanie za mleczko. Dostałam dwa razy tak bardzo delikatnie. Cudowne uczucie.
A gadacie do swojego brzuszka ? bo jak tak.

Do góry