reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pogaduchy szalonych kwietniówek 2012

justynaj zaraz po tym jak już zeberka odda Ci Twoje skrzaty- ja też bardzo proszę o wypożyczenie ich;-) U mnie niestety nikt nie garnie się do sprzątania i czasami mam takie dziwne wrażenie, że gdyby nie ja to mieszkanie wyglądałoby jak chlewik

Zeberka mój mały badziewiarz Szymonek nie przepuścił okazji i niestety na odpuście wzbogaciliśmy się o następną kolejkę, autko, pistolet do baniek i balonik:baffled: , a Izabelci okres zainteresowania lalkami już bezpowrotnie minął. Dojrzewa psychicznie i fizycznie chyba troszkę wcześniej niż jej rówieśnicy.

Kurcze- znowu mnie brzuch pobolewa- to takie bardziej kłucie niż skurcze, czy tępy ból.
Zwłaszcza po wysiłku się nasila, boję się robić cokolwiek, żeby nie zaszkodzić dzidziowi.
Zastanawiam się, czy ta torbiel albo krwiak mają z tym związek. We wtorek idę do swojego gina- może powie coś konkretnego.

reklama
Syneczki
gratuluję egzaminów!!

mnie dziś coś brzuch bolał, tak dziwnie jakby skurcz.... byłam akurat u siostry męża, dała mi nospę i jak wróciliśmy do domu wziełam jeszcze magnez poleżałam i jest ok i mam nadzieję że to jednorazowe było

Dziewczyny musze Was zmartwic ale moje skrzaty wypozyczam tylko jak balagania:-) wiec jak znowu zmienia sie w potworki to prosze bardzo moge Wam je przeslac:-D

Syneczki mnie tez ostatnio brzuch pobolewal jak przed okresem i sie wystraszylam. ale potem przeszlo. macica tez ma prawo rosnac:-)
jak by Cie mocno bolalo to rozmawiaj z lekarzem, zreszta sama wiesz.

a mnie mecza zawroty glowy i cos na zoladku mi siedzi.wykoncze sie.ide lepiej spac.myslalam, ze to koniec meczarni
spijcie dobrze Mamuski.ciiii

syneczki gratulacje!
afi wracaj do domu szybko :)
agata torcik mmm.. tak mi sie dzis zachcialo jakiegoś deseru ze aż musiałam do knajpki zjechać ;)

patrzalam juz aukcje na allegro ze spodenkami, ale to licytacja, wiec zobaczymy. Dzieki za podpowiedź!
co do zakupów to w zeszłym roku kupiłam na Sale'u płaszcz na ta zimę, ale aż boje sie go przymierzyć... :/ grr

pozdrawiam was i spokojnej nocy..!

Witam poniedziałkowo z chlebem z masełkiem szynką i ogórkiem kwaszonym i małą kawką z mleczkiem :-D w tv chłopcy oglądają mini mini jedząc pierwsze śniadanie w postaci bułki mlecznej za 15 minut zmykamy do przedszkola/zerówki.

Wiecie jaki mam dobry humor? uzmysłowiłam sobie że dziś pierwszy raz od 2 tygodni nie żyję myślą ze trzeba się uczyć. Czuję taką lekkość, swobodę, w końcu zrobię pranie, poprasuję sterty leżące w miskach, i zwyczajnie sobie poleniu****ę :-D:-D:-D
Dziękuję dziewczyny że we mnie wierzyłyście :-);-)

O 14 idę do ginekologa będę błagała o przedłużenie zwolnienia. Gdy będzie miał opory nazmyślam jak to się okropnie czuję nie pozwolę się teraz wyrzucić do pracy kiedy zasłużyłam na zapracowany odpoczynek.

Na obiad roladki z szyneczką, cebulką, żółtym serkiem, ogóreczkiem kwaszonym i papryką ahhhh ale się objem :tak:

Póki co zmykam pożegnać moje skarby na pół dnia. Trzymajcie się ciężaróweczki i jeżeli macie tak samo okropnie jesienno-drżystą pogodę życzę uśmiechu pomimo tej aury.

Cześć.

Ja dopiero od wczoraj jestem na forum. Tegoroczne wakacje zaowocowały małym bąbelkiem w moim brzuchu :) A będąc bardziej dokładną, to w ten sam dzień zrobiłam magistra i maluszka ;)

Syneczki2, dziwię się, że chcesz błagać lekarza o zwolnienie. Ja jak tylko poszłam potwierdzić ciążę, to już zwolnienie chcieli mi wypisać. Lekarzowi możesz ewentualnie powiedzieć, że od siedzenia w pracy boli Ciebie kręgosłup. To jest bardzo prawdopodobne, a u mnie wręcz rzeczywiste :(

Pozdrawiam:)

Tworek to nie tak, mój ginekolog to boska istota rzuca wszystko jeżeli tylko go potrzebuję nawet rodzinę przedkłada ponad wierne pacjentki ale zwyczajnie on wie że zarówno w pierwszych dwóch ciążach jak i teraz czuję się cudownie. Zwolnienia dawał mi zawsze sam z siebie od 3go miesiąca powód kontrole, już raz był oskarżony o nadużycia zawodowe w postaci wydawania zwolnień z błachych powodów choć nie trzeba było się nawet bronić by zostać oczyszczonym od zarzutów bo co to znaczy błache powodu kobiety w ciąży. Nie każda ciąża jest taka sama a właśnie te początku są najbardziej narażone na niepowodzenie. Toteż śmiech Wrześnie obruszył i prokuratura sama wycofała zarzut. Co za ludzie... tam siedzą.
Niestety moja praca jest/była stojąca od 8 do 18 niestety bez zmiany i w bezpośrednim kontakcie z ludźmi co może zaowocować szeregiem infekcji. Przyjdzie Ci taki opyplus zachurchlany i zanim wypowie ze chce 3 zakłady dużego lotka zdąży nasiać zarazków i kto to łapie? oczywiście ja i mój maluch. Dostałam zwolnienie na miesiąc dziś się kończy w poprzednich ciążach gdy już raz wypisał to szło aż do porodu nawet nie pytał czy przedłużyć tylko pisał mam nadzieję że i tym razem tak będzie.

achh, wlasnie sobie uzmyslowilam ze od dzisiaj mam na godzinke pozniej do pracy! czyli ekstra godzinka leniuchowania w lozku.. mm! zostało nam tylko pol roku dziewczyny, wiec korzystajmy ktora moze! :)

dziewczyny, czy mozecie mi wyjaśnić, czym sie różni USG genetyczne od normalnego? czy robi sie je u swojego lekarza, czy u takiego co robi USG 3/4 d? czy trzeba sie specjalnie na nie umowic? bo juz sie pogubilam :(

Ostatnia edycja:
no ja właśnie zjadłam śniadanie w łóżku i nie mogę znaleźć motywacji, aby z niego wyjść. Na dodatek przeziębiona jestem. Ogólnie to zawsze źle znoszę katar, ale teraz to już jest tragedia!! Tylko herbatka z miodem i cytryną, sok z czarnego bzu i woda morska do nosa. Wyczytałam na forum, że są jeszcze syropy na badzie cebuli i czegoś jeszcze dla przyszłych mam, ale mąż w pracy i nie ma dobrej duszyczki aby poszła do apteki.

reklama
Tworek syrop cebulowy taaaak pamiętam jak mni ebabcia w dzieciństwie tym katowała. Jak tylko poczułam ten przerażający aromat wymiotowałam dalej niż widziałam. Dziś nienawidzę cebuli. Uraz? a może zwyczajna nietolerancja organizmu.

Tworek Sonisia
a po co wychodzić póki można leżcie i byczcie się pełną parą :-)

Do góry