reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pogaduchy szalonych kwietniówek 2012

reklama
Ale się okropnie czuję :baffled: Mam mdłości ale tylko wtedy kiedy mam psuty żołądek,czyli co jakieś 2godz :-D Muszę ciągle jeść,jak tak dalej pójdzie to do kwietnia przytyje z ponad 30kg.W ciąży z Nati przytyłam 26kg i wymiotowałam i właśnie nie mogłam nic jeść,zmuszałam się do jedzenia a teraz... :-D Najgorzej jest w nocy,nie mogę spać,bo odczuwam ciągle głód i muszę wstawać i jeść.Miałam tak z Nati ale gdzieś od 7 miesiąca.Ehhh każda ciąża jest inna :-)

Tworek-nie przejmuj się,ja też nie mam jeszcze brzuszka,prędzej czy później poczujesz.Tu jest dużo mam które mają juz dzieci a takie kobitki szybciej odczuwają ruchy bo bardziej znają swoje ciało i wiedzą czego mogą się spodziewać.Tak książkowo to pierworódka powinna odczuwać pierwsze ruchy między 20-22tygodniem.Ja sama się zdziwiłam kiedy w 17tyg poczułam delikatne pukanie,więc to róznie bywa :-):tak:

Ostatnia edycja:
oj Anusia nie pocieszyłaś mnie wcale. Weszłam dopiero w 11 tydzień i niby mam czekać drugie tyle?

Ja podobnie do Ciebie miałam z miesiąc temu. Musiałam jeść co około 2 godziny, bo w przeciwnym razie mnie mdliło. Po tygodniu męczenia się zaczęłam wymiotować. Najpierw 2x dziennie, później "tylko" raz. Teraz jest już ok i nie wymiotuję chyba, że zjem coś, co maleństwu nie podpasuje. Wczoraj np. dowiedziałam się, że w przeciwieństwie do mamy i taty bąbelek nie lubi pizzy. Za to preferuje zdrową żywność i domowe obiadki. Zupełnie jak nie mama i tata ;-)

Hehe ale to bardzo dobrze że lubi takie jedzonko :-D Dobrze dla Ciebie i dobrze dla maluszka.No nie pocieszyłam ale niestety trzeba jeszcze poczekać ale pomyśl że już maleństwo się rusza i pływa w brzuszku ale Ty jeszcze tego nie czujesz ;-)

Anusia jestem w 11 tygodniu, ale po tylu ciążach nazbierało się sporo tłuszczyku na brzuchu, więc nie wiem , czy tak szybko poczuję ruchy;-)

Ale sie wkur..... Dziewczyny:wściekła/y: aż się popłakałam z tej złości i bezsilności.
Pisałam Wam wcześniej ,że jesteśmy na etapie finalizacji kupna domu. Byliśmy umówieni na czwartek z właścicielką na podpisanie umowy u notariusza, a ona dzwoni do mnie przed chwilą i mówi, że niestety nie sprzeda nam domu bo jacyś jej znajomi się zdecydowali na jego kupno. Za przeproszeniem g.... prawda- ktoś po prostu zaoferował pewnie wyższą cenę i się złakomiła.A ja juz projekty łazienki i salonu sobie robiłam:-( Dobrze, że pieca centralnego nie kupiłam- bo mało brakowało.
To wszystko trwało prawie miesiąc- zmarnowałam tyle czasu przed głupią babę:wściekła/y:
Jedno wiem na pewno- następnym razem bez umowy przedwstępnej na pewno się nie obędzie:no:
Przepraszam ,że nie odpisuję i tylko o sobie piszę, jak ochłonę to obiecuję, że przeglądnę o czym pisałyście:sorry2:

Witajcie
Dziś wyjazdowy dzień, bo siostra obchodziła 18-naste urodziny , także była kolejna impreza :-) a także jeszcze jedno ważne wydarzenie miało miejsce- umówiłyśmy się w salonie i Ninka ma kolczyczki ! Było spokojnie i profesjonalnie, dwa na raz i może 10sek płaczu :tak: strasznie mi się podoba :-)
jagodka- po chwili namysłu zdecydowała się na kluczyki od samochodu (strasznie lubi w nim przebywać i bawić się jak stoimy np na parkingu przy kierownicy , skrzyni itp) i kasę także solidnie :-D
stokrotta- nie dziwię Ci się, człowiek może się ugotować ze złości przez takie babsko :no:
syneczki- :szok: nie miałam pojęcia ,że to możliwe. Z Niną pierwsze ruchy czułam w kwietniu czyli tak jakby teraz w grudniu ;-) a teraz może będzie troszkę szybciej.
Ogólnie dziewczyny to myślę, że trzeba nastawić się na czekanie w okolicach 20 tc:tak:

reklama
Do góry