reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pogaduchy szalonych kwietniówek 2012

justynaj
user-online.png
-Gratki kochana!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

reklama
anussia co do ciepła w domu- to pierwszą rzeczą jaką mamy zamiar zmienić to montaż CO , chcemy taki piec z podajnikiem, żeby nie trzeba było wstawać w nocy;-) Na razie dom jest ogrzewany tylko piecami kaflowymi.Trawki też na szczęści8e jest sporo, za ogrodzeniem spore pole, a kawałek niżej rzeczka. Ale powiem Ci szczerze ,że myszy boję się i nie cierpię strasznie... O tym i o robactwie wcale nie pomyślałam...:baffled: Brrrr... aż mi ciarki przeszły na myśl o takich lokatorach.

justynaj fajnie, że badanko udane i że z Kluseczką;-) wszystko w porządku:tak:
Może podzielisz się zdjątkami?chętnie bym obejrzała.
Ja też muszę podpiąć skaner i pochwalić się moim namniejszym dziecięciem;-)

AAAA!!! Kiedy to paskudne przeziębienie minie???Mam już dość, choć plus jest taki, że leżę sobie, odpoczywam i spokojnie mogę popisać na forum:-)

Sorki za jeden po drugim:sorry:, ale może którąś z Was to zainteresuje.
To zwlaszcza dla mam, które nie pracują, albo wykonują wolny zawód i miały w planach założenie kiedyś wlasnej firmy
Jesteś w ciąży? Załóż firmę - Ciąża, Dziecko, Kobiet, Pieniądze, Praca, Prawo, Urlop, Urlop Maciezyński, Urlop Wychowawczy, Zasiłki -Poradnik SE - Finanse, konta bankowe, karty kredytowe, karty debetowe, banki, ubezpieczenia, fundusze eme

i drugi link, w którym prawniczka tłumaczy dokładnie o co chodzi i ile trzeba opłacać składki,żeby dostać macierzynski
Działalność gospodarcza, ciąża i wysokość zasiłku macierzyńskiego | Temida Jest Kobietą

Od siebie mogę jeszcze dodać, że przez pierwsze 2 lata prowadzenia działalności płaci się tylko 50% składek
Absolutnie nie namawiam nikogo do jakichś szacher- macher;-) z ZUS-em, ale może właśnie ciąża to odpowiedni moment na pomyśleniem o małym własnym biznesiku, a wysokość macierzyńskiego jest baaardzo zachęcająca:-D

Normalnie walne sobie w łeb...
092bang.gif
092bang.gif
092bang.gif
zwloklam sie z łozka bo maz zapowiedzial ze jutro w obiad przyjedzie i poszlam upiec murzynka z nowego przepisu z masa krowkowa i herbatnikami. I taka zakrecona jestem, ze jak skonczylam, to patrze a mi zostala margaryna! Mysle sobie, ciekawe co sknocilam, otoz ta mase krowkowa mialam zmieszac z margaryna a ja polozylam na ciasto prosto z puchy i szczesliwa ze ladnie mi wyszlo! Ale mam nadzieje ze maz doceni moje wysilki
11.gif
11.gif

stokrota ciekawe... ale ja nie mam co otworzyc:-( tzn mieszkam na wsi blisko malej miesciny ktora jest wszystkim zabita

8_uger.jpg

Dziekuje dziewczyny!!!
Niewiele widac na tak malym zdjeciu niestety nie moge wkleic wiekszego.ale ta kreska to pomiar zaznaczony na usg. malenstwo mialo wczoraj 1,34 cm:-)

reklama
justynaj-widać,widać piękną fasoleczkę :-)
lelek-a tu już prawdziwy mały człowiek.Śliczne :-)

No taka jestem zła :wściekła/y: Tak mnie denerwują tutaj Ci ludzie.Mieszkam z prawdziwymi wieśniakami.(rodzina mojego E.)Strasznie mówią,aż mi coś się robi jak tego słucham.Podam przykład: przed chwilą jeden dziewczyna brata mojego E.powiedziała "tyż" tłum."też"-a chodzi do szkoły,jest po maturze.Mam nadzieję że Nati nie będzie tak mówić,jeśli się nasłucha.A już na prawdę wkurwia mnie dziewczyna brata mojego E.mieszka tu z nami i nie wiem za kogo się uważa,tylko wymądrza się a tak na prawdę to mało o życiu wie,ciągle się czepia mojego E.Gówniara.Dopiero co skończyła 19lat.No ja też nie jestem stara :-D ale jest młodsza od mojego E.o 9 lat więc mógłby coś jej w końcu powiedzieć. Och,musiałam się wygadać

Do góry