reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

Hej laski, mam takie pytanko może się będziecie orientować jakie ćwiczenia gimnastyczne są odpowiednie dla kobiet w ciąży?

w necie jest sporo o ćwiczeniach, ale najlepiej najpierw podpytać sie ginka czy nie ma przeciwwskazań :tak:

A powiedzcie mi, ile przybrałyście na wadze od początku ciąży? Ja jakieś 5 - 5,5kg. Zaczynałam od 49, teraz w ciuchach ważę 55kg. Zastanawiam się, czy Wasza waga też rośnie w takim mniej więcej tempie, czy może inaczej? Ja niestety od początku drugiego trymestru jakoś nie mam za bardzo apetytu. Teraz jest już lepiej, ale był taki czas, że wciskałam w siebie jedzenie. :/

Ja jestem 5 kg na plusie. Znalazłam fajną stronkę, gdzie można mniej więcej wyliczyc prawidłowy przyrost masy ciała w ciąży Kalkulator wagi w ciąży, Twoja waga w ciąży (Ciąża) | Viggo.pl

oczywiście to tak orientacyjnie i nie ma co się przejmować, że jest za mało czy za dużo ;-)

Bozienka spokojnie, jutro wizyta, na pewno z maluchem wszystko ok :tak:

mnie dzisiaj rozczuliła Dobrusia - wyskoczyła z pytaniem czy zrobiłam już dzidzi kapcie na szydełku, bo tak zimno jest, że pewnie marznie w stópki :sorry:

M działa z płytkami, jak dobrze pójdzie to w środę będzie grzejnik zamontowany i ciepełko w łazience :tak: oby szwagier szybko sie wykurował i skończył ta zabudowę rur to już z górki będzie ;-)

reklama
dzieki dziewczyny wiem ze z malenstwem wsyztsko dobrze bo wlasnie mi cwiczy w brzuskzu :) wsomie to niewiem czego sie boje ale sie boje ;) jak wroce odrazu zdam wam relazje co i jak i trzymajcie kciuki zeby z mojej coreczki pozostala coreczka :) bo jak ja wytlumacze synkowi ze bedzie braciszek a nie siostrztczka jak on juz wsyztskim mowi ze bedzie mial taka malutka kornelke siostrzyczke i bedzie ja bronil :) kochany urwisek

w necie jest sporo o ćwiczeniach, ale najlepiej najpierw podpytać sie ginka czy nie ma przeciwwskazań :tak:
wiem, że jest dużo ale myślałam że tak w skrócie może mi powiecie z tych bardziej znanych ćwiczeń, których lepiej nie robić, a które można
miałam pytać gina ostatnio ale zapomniałam, a następna wizyta dopiero w przyszłym tygodniu

Renia na pewno trzeba unikac wszystkich kontuzyjnych sportów, jakiś skoków i nie forsowac się itp. mozna w domu robic tzw. kocie grzbiety, jakies delikatne rozciągania... ćwiczenia mięśni kegla ;-)
Mi gin pozwolił na jazde na rowerze (teraz juz pogody nie ma, ale może na stacjonarnym przy jakimś minimalnym obciążeniu?) Ale wszystko zalezy własnie od tego jak przebiega ciąża, czy nie ma nadcisnienia...

a ja cały dzień w pracy :-( oj to był dłuuugiiii dzień :-( później siłownia, ja ćwiczyłam dużo przed ciążą wiec nie ma przeciwwskazań żeby tego dalej nie robić, tylko żeby brzuszek za dużo nie ćwiczyć... nie przemęczam się ćwiczę ile mogę... chodzę jeszcze na aerobik w wodzie, mam nadziej że na to będę mogła chodzić długo...

Maruusia gratuluję decyzji :-) na pewno będzie dobrze :-) zawsze to w swoim kraju... my też chcemy wracać tylko parę miesięcy po porodzie:-) ciężko się zdecydować jak się jest tu tak długo... jak długo tu jesteście??

Bozienka24 spokojnie nerwy Wam nie służą :-) a przecież wszystko będzie dobrze :-)

Bozienka będzie dobrze
oomamba masz dużo racji ale i trochę nie masz - każda z nas jest inna i pewnie dlatego jedne z nas się martwią bardziej inne mniej
ja np miałam problemy z ciążą dlatego się martwię ale nie opowiadam o tym dookoła, po prostu mam nadzieję, że tym razem wszystko będzie ok ale czasem włączy się to "coś" co nie pozwala być do końca spokojnym..

już mam picolo przygotowane na panieński :tak:

reklama
wiem, że jest dużo ale myślałam że tak w skrócie może mi powiecie z tych bardziej znanych ćwiczeń, których lepiej nie robić, a które można
miałam pytać gina ostatnio ale zapomniałam, a następna wizyta dopiero w przyszłym tygodniu
ja np zaczne jezdzic na joge od przyszlego tygodnia. Jestem instruktorem fitness ale bez przygotowania do prowadzenia kobiet w ciazy i powiem szczerze ze nie odwazylabym sie sama cwiczyc a tymbardziej dawac rady:tak:

Do góry