reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

reklama
Mini ja wlasnie tydzien przezylam z tesciowa i jej 3 psami co sa wazniejsze od wszystkich ludzi swiata i nawet na ogrodku musza na smyczy chodzic bo czy ha na nich wszedzie niebezpieczenstwo :) ciezko bylo i kilka razy wybuchlam na nią.

Maria ja mam nadzieję że wszelkie docierania z moją T mam za sobą :rolleyes2: ,a jak się okaże że jednak nie to będę Wam tu płakać :-D

Duszka śpi już ponad godzinę - to niesamowite , miałam coś porobić ale się boję że ją obudzę ;-).

Maria kurcze Ty to masz zagwozdkę z tymi dzieciaczkami
Mini Duszka jest taka śliczna, a co do wagi to wydaje mi się, że jak przybiera to wszystko jest dobrze. Mini Tyt chyba też jesteś drobniutka. Powodzenia z teściową, jeżeli będzie Cię irytowała, to wyłącz słuch i myślenie
OOmaba tak jak pisze Mini system 7-5-3 jest rewelacyjny, gyby nie to bylibyśmy już dawno na mm
Madziorka mi też mniej więcej od tygodnia garściami wychodzą, no cóż takie uroki

Mini Duszka spioszek ;-) mój tez śpi Teraz
Dziś nawet dał sie " sprzedać " tacie rano mamcia pospala 2 godzinki.
Ale jestem chora ;( zapalenie piersi chyba ... Obudzialam sie w nocy z 39• gorączki, pierś boli jakby krojona nożem ;( czytałam na necie i wyglada na zapalenie piersi , jak myślicie ?

Zjadłam 2 paracetamole i jakby trochę puszcza ... Ale w nocy jak maly ssal to plakalam i nogami przebieralam z bólu . Zawialo mnie czy jaki piorun ?
Dziś czuje sie jak wyzeta przez wyzymaczke a w czwartek już goście zaczynaja sie zjeżdżać na chrzciny a ja z robota daleko w polu .... Ratunku
Czy może mi ktoś coś poradzić na szybsze ozdrowienie?

Ja również witam nowe dziewczyny :-)
Zaległości mi się narobiło na forum, czasu brak... nie nadrobię

Oomaba ja nie karmiłam piersią wcale, chociaż bardzo chciałam, miałam doła przez jakiś czas ale Marcin na bebilonie rośnie i jest zadowolony to nie będę przeżywać
Mini mnie teściowa śni się po nocach jako główna przyczyna naszego rozwodu :baffled: na szczęście to tylko sen :-p

w środę byliśmy na kolejnej serii badań w Prokocimiu, tym razem okulista i kardiolog;wszystko z oczkami i serduchem Marcinka ok ale badanie okulistyczne było czymś strasznym :szok::wściekła/y:jak lekarz wyznaczył kolejną wizytę na sierpień to powiedziałam sobie w duchu, że na pewno tego nie powtórzymy, do tej pory jestem w szoku :no: badanie wyglądało jak średniowieczne tortury
Z pozytywnych rzeczy to Marcin waży 5600 :happy2: bardzo jestem ciekawa ile ważą wasze dzieciaczki :)
W ogóle jak wygląda ich przybieranie na wadze i w cm :tak:

Mini, Kasiulka - u mnie ta metoda sie nie sprawdziła. Tak samo jak częste przystawianie laktatora. Próbowałam nawet homeopatii, herbatek itd. Jakbym miała blokade założoną na cycki :)

Agusiakemisia- ja też zaczynam wstydzić się przed mężem moich piersi. Zawsze miałam duże i pełne, a teraz są takie miękkie i bez życia. Nie spodziewałam się że tak się stanie:szok: i to po pierwszym dziecku i w tak młodym wieku (mam 23 l.)! Dobrze że chociaz w staniku wyglądają prawie jak dawniej.
Madziorka - to widzę że nas więcej:) super
Mój Aruś jeszcze sie nie przekręca, głowę na brzuszku ładnie trzyma, jak i przy odbiciu, ale tylko na prosto lub na lewej stronie. Na prawej ledwo ledwo i nie zawsze. Własnie przez że urodził się z przykurczem na szyjce, też ma zgrubienie i mamy skierowanie na rehabilitacje. Także u nas z tym cięzko, prawa strona dla niego nie istnieje.

Włosy tez mi lecą, nie dośc że mam cienke i mało to jeszcze wypadają. Za to paznokcie od początku piękne i długie.

My za 2 tyg robimy chrzciny, i cały weekend jezdzilam za ubrankiem dla małego. I szok, kupiłam tylko sweterek biały, i to w h&m. Ja chciałam zwykle białe spodenki i bluzeczke (np z weluru). A tu du** nic takiego nigdzie nie ma! Same małe garniturki! A mi sie one nie podobają:baffled:

Pere to ile wy tych kontroli okulistycznych macie zlecone? my już zakończyliśmy a było ich 3 i co miesiąc.. badanie ja wiem makabra :shocked2:
agusiakemisia mnie raz coś pobierało tak samo wzięłam paracetamol i na drugi dzień przeszło..

ja mieszkam z teściową ale generalnie nie jest źle normalna kobieta z niej intencje ma zawsze dobre ale nie powiem bo czasem jak nikt potrafi mnie z równowagi wytrącić:-D na szczęście już się chyba nauczyła że nie może się wtrącać bo będę się gniewać :happy2: i doceniam to bo z niej akurat taki typ że wszystkim mówi co mają robić (w domu miała 4 facetów- męża i 3 synów żadnego wsparcia- kobiety więc też się nie dziwię)

Agusia jak raz sie obudzilam rano z goraczka 38,6 i taka polamana jak bym miala grype i cale piersi mialam gorace ze mlody wogole nie chcial jesc i na poczatku nie wiedzialam co mi jest dopiero na drugi dzien pojechalam na izbe gdzie rodzilam bo to byla akurat niedziela i tam mi przepisali antybiotyk (chyba ZYRTEX czy jakos tak) i takie czopki przeciwbolowe - DICLOFENAC po paracetamol mi nie pomagal i wtedy przeszlo no i przystawianie mlodego czesto tyle ze moj jak juz pisalam poza kolejka nie zje wiec pozostawal mi laktator

Mini powodzenia z teściową :)

Ostatnia edycja:
reklama
Kasiulka no do wysokich nie należę :-) Ale Borys też mimo wagi urodzeniowej 3350 teraz jest na najniższym centylu :rolleyes2:

Agusia współczuje zapalenia , nie pomogę niestety - może paracetamol da radę ...

Perelandra
super że wyniki ok ... nawet nie chcę dobie wyobrażać jak takie badanie wygląda :baffled:
A tak przy okazji tematu oczu , to czy powinnam się niepokoić tym że Duszka nie płacze łzami ?? Tzn ona w ogóle mało płacze , bardziej marudzi ale jak już płacze to nic jej z oczu nie leci ...:sorry2:

oomamba bo czasami bariera psychiczna jest nie do przeskoczenia ... .
Grunt że dzidzia jest najedzona :tak::tak::tak:

Renia moja teściowa też ok , jest suuper babcią ,a takie tam drobne nie porozumienia to nawet w najlepszej rodzinie się zdarzają ;-)

A Duszka nadal śpi :szok: Sprawdzam co chwilę czy oddycha :-)

Do góry