reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pogaduchy czerwcówek

Ja mam roczniaka, więc myślę, że przy czytaniu by nie zasnął, bo bierze aktywny udział podczas przeglądania książeczek :-DAle w ciagu dnia czytamy sporo i podobnie jak malutkiej synek sam przynosi mi książeczki

reklama
Ciasteczko odkąd Alan spi w "dorosłym" łóżku usypiam go tak ze kładę się z nim, przytulam go i jestem cichutko, nawet jeśli on gada to ja się nie odzywam, bo bym go usypiała chyba ze dwie godziny... I jak tak leżymy w ciszy i spokoju, światła pogaszone to 10-15 minut i spi. Wtedy ja wstaję i idę do swojego łózka (czy tam swojej roboty;))

Mój młody to wogóle nie jest zainteresowany tym zeby mu czytać. Takie książki z obrazkami chętnie ogląda, i czytamy te dwie linijki pod rysunkiem, ale kiedyś kupiłam książkę "najpiękniejsze opowiadania dla chłopców" to nie chciał siedzieć i słuchać.

natomiast bajki lubi zeby mu opowiadać, ale wymyślane z głowy.

Sosnowiczanka , u nas zapadła decyzja że kupujemy łóżko 140x70 więc raczej do niego nie wejdę:) ale będzie miękki dywanik więc jak coś będę leżała na ziemi. Najbardziej się boję że będzie uciekać z łóżka bo teraz potrafi wyciągnąć szczebelki ale jakoś wieczorem nigdy tego nie robi. Ale zobaczymy może nie będzie tak źle.

Cop do czytania to u mnie w dzień wyglada tak, że jak próbuje czytać, czytam włanie 2 linijki a Olga przewraca kolejne strony. Na koniec mówi "już" i idzie :)

Sosnowiczanka a seria Mały chłopiec? O pojazdach :) Fabian ma prawie całą serię i czytamy juz od dawna większość to rymowanki niektóre są kiepskie wg mnie ale młody bardzo je lubi

Ja tez czytam moim, nawet starszemu, mimo ze juz od dawna sam sobie tez czyta ale nie do snu tylko przed snem, odkąd pamiętam zasypiają sami, ja jakoś nie mam cierpliwości do usypia nią dzieci:sorry:
Można zbankrutowac na ksiazki;-), choć trochę wypożyczamy, ale ja mam slabosc do książek, zwlaszcza ladnie wydanych

Witam się i tutaj :) MałaZosia wspominała, ze jest kilka dziewczyn, które chcą dołączyć do zamkniętego - piszcie do mnie na PW bo nie dam rady nadrobić zaległości :)

Sympatyczna - u nas przy usypianiu królują bajki do słuchania - kiedyś mu czytaliśmy ale zawsze chciał oglądać obrazki i to go rozbudzało więc przy zapalonej lampce słucha bajek, czasami jest jeszcze drapanie i mizianie po pleckach :)

Sosnowiczanka mam ta książkę - "Najpiękniejsze opowiadania dla chłopców" ale mojemu też nie podpasowała - może młodszemu się spodoba.

koga - książki wypożyczamy w bibliotece szkolnej, dodatkowo ja kupuję książki Michałowi na www.aros.pl - dużo taniej a jak masz kiosk RUCH w pobliżu to dostawa jest bardzo tania do kiosku...

:)

Hej
Fajnie że czytacie swoim dzieciom:-)dzieciom super.
Macie rację trochę szło kasy na książeczki i książki, mamy jůż razem z naszymi regał w domu,ale warto wypożyczać z biblioteki bo nie zajmują miejsca "na zawsze",są za darmo i można je zmieniać na inne :-D

Sosnowiczanka mój syn ma 5,5 roku :-)
Oglądnęłam teraz dramat taki wyciskacz łez i nie wiem czy szybko uda mi síę zasnąć
Miłego spania wszystkim B-)

Alkmena ja też na tej stronie zamawiam książki, tyle, że ja na pocztę zamawiam. Własnie ma mi przyjść przesyłka.

Moje dziewczyny uwielbiają czytanie. Czytamy im chyba odkąd miały 1,5 roku. Teraz bez czytania przed snem się nie obędzie. Starsza czyta sobie sama, połyka książki, choć lubi też przyjść do łózka młodszej i posłuchać jak jej czytamy. Ale zasypiają same;-)
Koga to widzę, że u was podobnie z czytaniem. Wika zaczęła własnie serię Tomka, część pierwsza to "Tomek w krainie kangurów", może i twoich chłopców zainteresuje.
Na topie jest też seria Ani z Zielonego Wzgórza, a teraz kupiłam jej "Pięcioro dzieci i coś", są jeszcze dalsze część tej książki.

Zazdroszczę wam tych bibliotek ja za każdym razem jak jadę do pl to kupuje zapas albo jak jakaś znajoma jedzie to czasami mi kupi :)

reklama
Ciasteczko odkąd Alan spi w "dorosłym" łóżku usypiam go tak ze kładę się z nim, przytulam go i jestem cichutko, nawet jeśli on gada to ja się nie odzywam, bo bym go usypiała chyba ze dwie godziny... I jak tak leżymy w ciszy i spokoju, światła pogaszone to 10-15 minut i spi. Wtedy ja wstaję i idę do swojego łózka (czy tam swojej roboty;))

Mój młody to wogóle nie jest zainteresowany tym zeby mu czytać. Takie książki z obrazkami chętnie ogląda, i czytamy te dwie linijki pod rysunkiem, ale kiedyś kupiłam książkę "najpiękniejsze opowiadania dla chłopców" to nie chciał siedzieć i słuchać

u nas wygląda to bardzo podobnie.. Dawid zasypia w ciszy i musi być ciemno w pokoju..tak go nauczyłam i mi to pasuje. A czytamy w ciągu dnia kiedy tylko ma na to ochotę:) przeważnie są to książki z serii Mądra Mysz - Wydawnictwo Media Rodzina - Książki, Audiobooki, eBooki
czasami zbyt trudne słowa jak dla dziecka ale mój tak szybko wszystko ogarnął, że innych książek nie chce i kupujemy te;) większość już mam bo jak tylko jesteśmy w Castoramie to podbiega do półki i bierze książeczkę.
mamy też bajki Andersena ale mało kiedy da się namówić na takie czytanki.

Ciasteczko kupiłam trochę większe łóżko Dawidowi na długość 160 i akurat ja na styk się mieszczę;d heh

Do góry