reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

>>>>>Pogadajmy sobie -o wszytkim i o niczym<<<<<

Brawo Marteczko!!!:-) Juz dzis zycze powodzenia w kolejnym etapie - do trzech razy sztuka, nie?:-) Aaaaa i masz jeszcze wirtualnego kopa na szczescie!:-p

Jolek z jednej strony fajnie, ze udalo sie na 'cos' zalapac, ale z drugiej...:eek: Moze jeszcze uda sie znalezc cos, co bedzie Cie satysfakcjonowalo - z calego serducha Ci tego zycze.:tak:

reklama
Joluś a ja Ci powiem, że sama taką pracę bym sobie podłapała. Ale oczywiście Tobie życzę znalezienia takiej, która będzie Cię satysfakcjonować w 100%

Joluś - to pracodawca nie znał tej prawdy, ze matki to najlepsze pracownice? sumienne, logistycznie genialne i zdeterminowane, by utrzymać robotę... gnojek...

kurde, zeby fajna babka za 4 stówy ciężary przewalała... sorki, wiem, jak jest z robotą trudno, ale taki wyzysk zawsze bedzie mnie wkur...ał...:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: mam nadzieję, że szydełko Cię trooszkę ratuje:):):)

mimo wszystko wiem, jak takie 400 zł ratuje domowy budżet, bo sama prawie tyle mam za dozory:tak:

KObiałki, dziękuję za wiarę we mnie, nie traćcie jej jeszcze przez trzy tygodnie:-):-D

Maranko wielkie gratulacjie i trzymam kciuki za powodzenie kolejnej ciazy :-D

emkamek mnie stres zniknol zaraz po zlozeniu przysiegi malzenskiej :tak: na weselu juz poczulam pelny luuuzzzz.... Chyba kazdy stresuje sie najbardziej ceremonia w Kosciele :tak:
Kolezanka bierze slub w pazdzierniku tego roku. Jest tak zesteresowana tym faktem ze kazda proba rozmawiania z nia na ten temat moze zakonczyc sie klutnia :eek:

zapmarta jesli masz mozliwosc isc na wczesne L4 to idz ;-) ja juz od 14tyg ciazy siedzialam w domq bo pracodawca zbytnio mnie wykorzystywal choc wiedzil ze niepowinien. Lepiej odpocznij teraz, puki mozesz :tak:

jolus sytuacja na Polskim rynku pracy jest przerazajaca :no: Pracodawca nie powinien w ogole sie sugerowac tym czy ma sie dziecko czy nie :dry: Czesto mlody i bezdzietny pracownik moze nawalic duzo razy wiecej niz mloda mama.
Moze sprobuj cos poszukac przez Fundacje Firma Przyjazna Mamie? Ja obiecalam sobie ze sprobuje w ten sposob

http://www.edziecko.pl/edziecko/0,100599.html

Powiem Wam ze jesli chodzi o prace to szwagierka spadla nam jak z nieba :p Zaoferowala nam prace dodatkowa. Mamy kierowac sklepem ktory otwiera w Polsce (osiedle obok naszego). Ona bedzie sprowadzla z Angli ubranka dzieciece od 0-14lat. W sklepie ma zatrudniona pracownice ktora my bedziemy rozliczali z kasy i kontrolowali raz na jakis czas. Pozatym musmy pomyslec o kampani reklamowej tzn jakies ulotki czy cos... Zawsze to cos sobie dorobimy nizm znajde stala prace...

Ostatnia edycja:
Nimfii fajnie Ci się trafiło z kuzynką, no i zawsze będzie co w opowiedzieć na rozmowie kwalifikacyjnej :D
A my po wizycie. No i powtórka z rozrywki z małym dodatkiem.
Sytuacja wygląda więc tak, że zastrzyki z lekiem stymulującym rozwój jajeczek - gonalem, dostaję w dużej dawce - pierwsze 2 dni 300 jednostek, potem 225, ale zapewne na tym się nie skończy (przy poprzednim ICSI przyjęłam 44 menopury - inny lek o takim samym działaniu). Na szczęście FSH bardzo ładnie się zmniejszyło, jest tylko 6,3(było 18 z kawałkiem), więc super
icon_smile.gif
Dodatkowo na tę wstrętną endometriozę dostałam steryd, więc od jutra zaczynamy totalne faszerowanie się lekami - rano dipherelinka, wieczorem gonal, a w między czasie 3 razy dziennie metypred.
Ten dzień możemy zaliczyć do bardzo udanych. Pogoda była piękna, więc te 5 godzin przerwy w Gdańsku - między wynikami a wizytą mogły być wypełnione czymś fajnym. Pojechaliśmy na plażę do Sopotu. Ale Wercia miała radochę, do morza nie podeszła, a skąd, ale parę kroków w jego stronę poczyniła. Tym tropem idąc może na przyszłe wakacje zdecyduje się zamoczyć czubek palców
icon_wink.gif
Jak się zmęczyła, to sama powiedziała, że chce aaa, więc poszliśmy do samochodu i zasnęła w mig. A w klinice, to każdego obsypywała uśmiechami, znów zwiedzała każdy kąt, poszła sobie z panią pielęgniarka. Teraz słodko śpi i czeka na jutrzejszy wypad nad morze i pewnie jak tylko oczy otwory to będzie "dada, dada"
icon_lol.gif

agniesia dużo tych lekarstw :eek: no ale jak trzeba to bierz byś szybko mogła się cieszyc ciążą i dzidziusiem:tak::tak::tak::-)
Fajnie że dzień udany:-)

Moja Zosia też jest ostrożna ale dzisiaj sama sobie poszła na boisko:eek::szok:
Chodziła sobie po podwórku z wózkiem a ja siedziałam z mama No i w jednym momencie patrze a ona do furtki Mamy zamykaną na taki haczyk ale kuzyn wychodził i nie zamknął Ona ją chwyciła otworzyła i sobie wyszła Ja ja zawołałam Gdzie ty idziesz to mi powiedziała TAMMM ,pokazała główką i dalej
do tej pory nie wychodziła sama za bramę a czasami jest otwarta Teraz już trzeba będzie zamykać

Jolek zawsze to 400 zł :tak: a może zmienią zdanie i cie przyjmą albo lepszą znajdziesz:tak:
sama bym poszła ale za 400 zł to mi niestety się nie opłaca na dojazdy bym połowę wydała:confused:

reklama
agi wszystkiego najlepszego:-)

U nas dzisiaj super pogoda:tak::tak::tak::tak::tak::-) cały dzień na podwórku latamy Zosia nawet na spacer nie chce iść:eek: tylko w piaskownicy albo z piłka sie bawi albo z wózkiem:-) teraz poszła spac :-) a ja kawkę pije a do kawki Biała Pavlova w wersji wczesnojesiennej - cincin.cc - witaj w krainie inspiracji smaku :-):tak:

Kurcze chciałabym teraz laptopa to mogłabym sobie siedziec na podwórku i klikac:cool2:

edit.... same trójki dzisiaj na suwaczkach mam:-D:-D fajnie

Do góry