reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Podwyższone monocyty u niemowlaka.

wis2

Zaciekawiona BB
Mój mały ma 3,5 miesiąca, od dłuższego czasu ma katar i robiłam mu dziś badania, zanim pójdę do pediatry chciałam się uspokoić i zapytać czy ktoś może z was wie o czym mogą świadczyć podwyższone monocyty? Chciałabym się uspokoić bo w necie zaraz piszą o nowotworach i innych takich to wolę tego nie czytać

Załączniki

• IMG_20240411_130533.jpg
    IMG_20240411_130533.jpg
    77,7 KB · Wyświetleń: 725
reklama
Ciekawe jakich norm używają jak % wychodzi im w normie, a ilościowo ponad...

Wszystko jest ok. Takim odchyleniem nie musisz się przejmować. Ich poziom może być podwyższony po jakiejś infekcji.

Przy roznych chorobach tez inne parametry by byly poza granicami. Sam jeden parametr podwyzszony moze o niczym nie swiadczyc, bo mprfologie ocenia sie calosciowo, interpretujac wszystkie skladowe. Dlatego najlepiej zrobi to lekarz.

Do góry