reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

podpis (chlopiec / dziewczynka)

Moim zdaniem smaki i zachcianki nic tu nie mają do płci. Ja jadłam przez pierwsze 3 miesiące słone i kwaśne a teraz ciastka i lody litrami.. I każdy mi mówił że chłopiec będzie ale wyszła córcia

reklama
Witam wszystkie Ciężarne, przyszłe Mamy! :-)
Proszę o wypełnienie ankiety dotyczącej Waszych praw w pracy, która posłuży mi do celów naukowych. Ankieta jest anonimowa, ma w sumie 30 pytań i wypełnienie jej zajmie dosłownie chwilkę. Myślę że te badania są również w Waszym - przyszłe Mamy, interesie. Będę bardzo wdzięczna za pomoc, Pozdrawiam i przesyłam link do ankiety;)
Ankieta - Wiedza kobiet ciężarnych na temat praw pracy związanych z macierzyństwem oraz ich przestrzegania przez pracodawców

Ja ZAWSZE MARZYŁAM O DZIEWCZYNCE I INNEJ OPCJI NIE PRZYJMOWAŁAM, PO PROSTU WIEDZIAĄŁM, ZE BĘDĘ MIEĆ DZIEWCZYNKĘ I URODZIŁA SIĘ CÓRECZKA :tak:

kobiety maja roznie bedac w ciazy, ja np nie mialam zadnych problemow bedac w ciazy, zachcianek i tym podobne :) maluszek moj jest zdrowy jak byk :)a ja jestem szczesliwa mamusia czekajaca na drugie malenstwo :)

Moja ciaza jest najlepszym dowodem na to ze zachcianki, wyglad i samopoczucie nie musza miec nic wspolnego z plcia dziecka. Ani razu nie wymiotowalam, bardzo dobrze sie czuje i wygladam, tak jakbym w ogole nie byla w ciazy oprocz rosnacego brzucha, wiekszosc ludzi mowi ze na chlopca:-D az sama zaczelam tak myslec chociaz zawsze pragnelam dziewczynke, a tymczasem w 16 t.c. lekarz stwierdzil niunie i podobno tak ma zostac:-) Poza tym przez pierwsza polowe ciazy mialam ochote tylko na slone i pikantne, dopiero od niedawna czesciej chce mi sie slodkiego. Takze nie ma co sugerowac sie stereotypami:tak:

Racja, ze zachcianki i wygląd nie maja nic wspólnego z płcią. Ja przez pierwsze 3 miesiace miałam mdłości wyglądałam okropnie i rozlała mi sie oponka wokół bioder a nosze pod sercem małego piłkarza [emoji16][emoji16][emoji16]

reklama
U nas się sprawdzilo:

Mam syna i wcinałam śledzie i ogórki kiszone, przy corce wcinałam same słodycze- masowo:tak:
Teraz jestem w ciązy i 3miesiace przed ciąza odstawiłam slodycze, nagle mnie zaczelobardzo ciągnąć na nie i się dowiedziałam ze w ciąży jestem. Jak przy pierwszej corce jadłam ich dużo i jestem pryszczata i teraz też ma być córka.

Do góry