Dziewczyny podpowiedzcie czy któraś tak miała, jestem po inseminacji 18 dni i dopiero dzis zadzwoniłam do mojego gin przez prace nie miałam kiedy i on powiedział że teraz będę brala luteine , i przerazilam sie ze moze za późno zadzwoniłam, nawet nie kazał mi badac proga tylko dać luteinke, czy któraś miała taki przypadek? Martwię się strasznie że to za późno...dzis wychodzi mi 4 tydzień i 2 dzień..... dodam że to pierwszy raz udało mi się zajść w ciążę, żadnych poronien
reklama
Agnes4312
Moderator
Skoro ciąża do tej pory się sama utrzymuje to nie masz się czym martwićDziewczyny podpowiedzcie czy któraś tak miała, jestem po inseminacji 18 dni i dopiero dzis zadzwoniłam do mojego gin przez prace nie miałam kiedy i on powiedział że teraz będę brala luteine , i przerazilam sie ze moze za późno zadzwoniłam, nawet nie kazał mi badac proga tylko dać luteinke, czy któraś miała taki przypadek? Martwię się strasznie że to za późno...dzis wychodzi mi 4 tydzień i 2 dzień..... dodam że to pierwszy raz udało mi się zajść w ciążę, żadnych poronien
Lady Loka
Fanka BB :)
Dostałaś odpowiedzi w poprzednim temacie. Luteinę bierze się w uzasadnionych przypadkach, to nie cukierek, który sprawi, że stres Ci zejdzie. Skoro lekarz wali luteiną w ciemno nie sprawdzając wcześniej poziomu progesteronu, to nie wcale nie świadczy o nim dobrze.A po inseminacji nie podalal luteinki
Kinnia95
Ja też brałam progesteron. Ale u mnie był za niski. I dlatego lekarz go włączył. Brałam do 12tc. Warto zbadać progesteron, będziesz wiedziała czy go brać czy nie. Bo jeśli będzie w normie to bez sensu brać luteinę która nie jest potrzebna.
Gin twierdzi że progesteron będę miała duzy bo wyprodukowałam pare jajeczek i z pozostałości chyba mówił o ciałkach żółtych które produkują progesteron, ja zbadałam tak czy owak i mialam 119 w 4 tydzien +4dni!!Dostałaś odpowiedzi w poprzednim temacie. Luteinę bierze się w uzasadnionych przypadkach, to nie cukierek, który sprawi, że stres Ci zejdzie. Skoro lekarz wali luteiną w ciemno nie sprawdzając wcześniej poziomu progesteronu, to nie wcale nie świadczy o nim dobrze.
Lady Loka
No to po co do tego jeszcze chcesz luteinę?Gin twierdzi że progesteron będę miała duzy bo wyprodukowałam pare jajeczek i z pozostałości chyba mówił o ciałkach żółtych które produkują progesteron, ja zbadałam tak czy owak i mialam 119 w 4 tydzien +4dni!!
reklama
Podziel się: