reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ploteczki Opolanek i Opolszczanek

Czesc dziewczyny.Ja dalej chodze w ciazy.Ci lekarze sa nienormalni.Dzis jade do strzelec na wizyte do lekarza.Polecila mi znajoma.I wogule odradzila porod w opolu a polecila mi strzelce.Co o tym myslicie?Slyszal ktos cos na temat strzelec? A tak wogule to mam jeszczejedno pytanie,dotyczace cesarki,bo jak mnie to czeka to chyba umre ze strachu...tak sie jej boje...bo czasem zdarzyc sie moze ze cos sie nie uda i wtedy kaplica! Jesli ktoras miala cesake to czy moze mi powiedziec ile ta operacja trwa i jakie najczesciej dostaje sie znieczulenie i jak potem kobieta czuje sie po tej opercaji? Aczkolwiek wiadomo ze kazdy ma inny organizm ale napewno zdarzaja sie podobne objawy itd... Pozdrawiam!

reklama
natimove ;-) a ja myslama ze juz rozpakowana jestes!!! dlaczego nie pojechalas na IP do szpitala?
co do Strzelec Opolskich to sie nie wypowiadam bo nie bylam tam i nawet nie znam zadnej dziewczyny ktora by tam rodzila - tzn. jedna poznalam w Opolu w szpitalu ale na temat porodu akurat nie rozmawialysmy....

wg mnie w Opolu jest super ;-)

a cesarka? moge Ci opisac moja planowana cesarke - dzien wczesniej lewatywa i prysznic ze specjalnym zelem odkazajacym - rano to samo. idziesz na blok porodowy - tam golenie, zakladanie wenflonow, cewnika (ja to mialam robione na sali do porodu w wodzie). potem golutka (ale przykryta przescieradelkiem ;-) ) wioza Cie na sale operacyjna. przychodzi pielegniarka anestezjologiczna, potem lekarz i robia znieczulenie - wklucie w kregoslup... siedzisz sobie miedzy 2 babkami, ktore cie za raczke trzymaja a lekarz wbija igielke w kregoslup - brzmi strasznie ale nie boli ;-)
kladziesz sie, zakladaja parawanik zebys niczego nie podgladala (jak jestes twiardzielka to mozesz podgladac - nad glowa masz wielka lampe ktorej mozesz uzyc jako lustra - ja mialam stracha ze odplyne...).
najdziwniejsze... czulam dotyk w nogach.... myslalam ze niczego nie bede czula ale jak mi po nogach fartuchami jezdzili to czulam BOLU NIE CZULAM!!!
potem - zalezy kto robi cc - u mnie byly zarciki ;-) dzidzius jest zabierany do "kacika noworodka", badany, wazony, mierzony... daja Ci 2 (!!!) paseczki na ktorych jest napisane "s" lub"c" twoje imie i nazwisko, data i godzina urodzenia babelka... ja bylam w szoku ze paseczki sa 2 - juz myslama ze mi przez cala ciaze drugiego blizniaka nie wypatrzyli ;-) a to co napisane na paseczkach musisz glosno przeczytac... 2 razy!!!
calosc trwa z 30 minut... potem wywiezli mnie na sale wybudzen...potem na oddzial - i tu rada... nie czekaj z prosba o znieczulenie az zacznie mocno bolec... jak tylko zacznie to od razu wolaj o srodek p/bolowy bo to taki bol ktory nie minie sam a jak juz boli to srodki p/bolowe nie chca za bardzo dzialac :-(
ja na drugi dzien po cc latalam po szpitalu ;-)

Amelkowa ;-) Twoj doktor na usg w szpitalu zachowywal sie tak jakby mnie nie bylo... nie mowie ze zrobil to badanie po lebkach, bo trwalo dlugo, ale uwage o braku czegokolwiek mogl zachowac dla siebie... mowil to nie do mnie tylko do starszego lekarza ktory go chyba nadzorowal....
jak pojechalam drugi raz do szpitala to spoko - nawet delikatnie mnie badal, bo jak pojechalam w wielkanoc do szpitala to myslalam ze mnie przy tym badaniu z fotela zrzuci ;-) dobrze ze ja wieksza od niego ;-)

bananowiec nadal BANANOWY :p

Ostatnia edycja:
oj... to musze isc szybciej po Jaska do przedszkola ;-)
a upaly.... ehhh.... jak dla mnie teraz tez jest mi goraco ale deszcz w miescie potrzebny tak nie jest... niech sobie na wsi pada...

Witam :blink:
Wreszcie doczytałam się zaległości, bo byłam tydzień w szpitalu.. Katastrofa :baffled: Bardziej szczegółowo to dostałam skurczy i leżałam 5 dób pod kroplówą. Nigdy nie może być za spokojnie :baffled: Obecnie jestem na lekach.
Co do Strzelec to słyszałam różne opinie, ale w większości były bardziej złe niż dobre. Kędzierzyn-Koźle też ma swoje za uszami, ale właśnie tu będę rodzić i tu leżałam przez ten tydzień. Gdyby nie to, że byłam w szpitalu pierwszy raz (!) może nie byłoby tak tragicznie z moją psychiką :zawstydzona/y: Z dziecięciem może już tak długo siedzieć nie będę.. :sorry2:
Pozdrawiam

hej dziewczyny .........ale pogoda....:-(
My wczoraj po 4 godzinach płaczu.....już sama nie wiem co myśleć czy to kolka czy co...biedna mała....
Natimove ja tam nie pakowałabym się w Strzelce, ja uważam że w Opolu jest dobra opieka, a zresztą ile ludzi tyle opinii...ponoc Kluczbork jest bardzo dobry, no ale nie byłam więc trudno mieć opinie na ten temat.
Ja jestem na świeżo po porodzie i uważam, że jest ok.Pewnie , że nie jest idealnie , jakieś zastrzeżenia mam ale i tak nigdzie indziej bym się nie pakowała.To tyle.
W domu niestety bajzel jak cholera. Mój P montuje radia do netu i wszędzie sajgon a mnie trafia. Ale co tam , dzisiaj sobie poplotkujemy to się nie rozpisuje :-)
Do zobaczenia!!!!

Hej Wam.
Po pierwsze - miłego spotkanka Wam życzę :tak::tak::tak: Może następnym razem mnie też zaprosicie :-D:-D:laugh2::laugh2:;-)
Loravandrel, ja rodziłam w Koźlu i jestem mega zadowolona :tak: Zresztą... dzięki tamtejszym lekarzom Oliwka jest cała i zdrowa :sorry:
U nas pogoda tragiczna :eek: Od rana pada i pada i przestać nie może :baffled:
Chyba Wam się nie chwaliłam, ale moje dziecko w końcu dało się odpampersować ;-):tak: I to od razu za jednym zamachem na dzień i na noc :tak: Wprawdzie wpadki się zdarzają (noce są, tfu tfu, suchutkie:tak:), ale to chyba normalne ;-) Zwłaszcza jak się zapomni podczas zabawy ;-)

A tak poza tym to mam nadzieję, że chociaż jedną fotkę ze spotkania pokażecie ?? ;-)

Dziewczyny....ja chciałam Wam tylko z całego serca życzyć udanego spotkania. Ja niestety kapituluje, dzisiaj obudziałam się z gorączką i kluchą w gardle, praktycznie nie mówię. Abstra****ąc, że kiepskawo się czuję to jednak nie wybaczyłabym sobie gdybym którąś w Was lub maluchów zaraziła. Czekam na relację, najlepiej fotorelację i mam nadzieję, że załapię się na rychłe kolejne spotkanko.
No kurcze , co za pech.....

reklama
hej laski...Bylam w strzelcach dzis na ktg itd.. i powiem wam ze polozne sa kochane...naprawde...a nie to co w opolu..na samym wejscu takie wrednoty:wściekła/y: i lekarze tez mili. W poniedzialek ide na wywolanie jak nie urodze..i lekarz ktory robil mi usg dzis..bardzo fajny straszy pan :-) stwierdzil ze nie widzi zeby to byl chlopak i raczej jest to dziewczynka wiec ja juz zglupialam.I powiedzial ze mam sie niemartwic ze juz tyle po terminie ale jest wszystko ok i nei ma powodu do obaw ale wiecie ja i tak sowje mysle :baffled: poza tym widzialam jak te laski tam stekaly z bolu to az mi sie odechcialo wszystkiego :szok:

No wiec czekamy...do poniedzialku jeszcze pare dni wiec moze moja niespodzianka sama sie zacznie z brzuszka wyprowadzac w koncu.

I wiecie co mi lekarz powiedzial...ze wysokie kobiety zawsze dluzej w ciazy chodza...heh ale ciekawostka :rofl2:

Do góry