reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ploteczki Opolanek i Opolszczanek

Cześć kobitki....u nas wieczór był koszmarny....Olę złapała taka kolka ,że juz dawno tak nie było....do 23,30 płacz taki że aż cała spocona była. Nie można jej było uspokoić. Nawet bujanie przez tatę na piłce nie pomagało.
a odnośnie wagi Oleńki
20 tydz. 308 g
24 tydz 735
30 tydz 1350g
37 tydz 3120 a urodzona w 39 tyg. , dzień po terminie 3040kg...więc mniej niż z usg wynikało ale to pewnie dlatego że była długa na 57

reklama
mała mi marmoli więc ja tylko z doskoku
Rubi no Ty z tymi ciastami nie przesadzaj kobieto! nie rób sobie aż takiego kłopotu.
Marcik mój domuś też był chudzielec nie z tej ziemi a teraz juz jest ok...
Natimove może chcesz namaiary na mojego gina? , pracuje w szpitalu, nazywa się Rafał Bilski, jest super lekarzem.

U nas poł dnia laby :-p Kubus jak poszedł spac 8:20 wstał o 12:20 :-p, teraz szaleja z tatusiem :tak:. Kubus mu juz po raz 10-tysieczny mówi MAMA :-D, tata mu jeszcze nigdy przez gardło nie przeszło :sorry:. Ja mam chwilke wolnego:-), bo obiad nasz i małego się konczy sam gotowac :-p

Rubi ty sie nie wygłupiaj nawet :tak:, odpoczywaj a nie szalej w kuchni :tak:. A tak po prawdzie przy takiej ilosci dzieci kto bedzie mał czas cos jesc czy pic ;-)

daggy współczuje. Biedna Olcia, a mówią, ze to chłopcy maja duze kolki. Nie zastanawiaj sie a bierz od Sally ten Sab, ja ci powiem w srode jak go podawac, lekarz mi polecił i działał cuda :tak:. Od nas w prezencie herbatke dostaniecie :-), tez extra na brzusio :tak:

Wiecie jak mi ciezko miec taka chudzine ... u nas to rodzinne :szok:. Wszystkie dzieci jak z anoreksja :-p ... teraz przez te zeby nie chce jesc, ida mu 3-ki górne i 2-ki dolne :wściekła/y::angry:

ok ide mixowac obiad ząbkujacemu ;-)
papapa

hi ;-)

melduje sie po dzisiejszej wizycie u gina ;-)

wyniki na toksoplazmoze ujemne wiec jeszcze raz bede musiala robic badania - tuz przed porodem...
szyjka zamknieta ;-) mieszkancowi nic nie uroslo miedzy nozkami czyli nadal jest dziewczynka ;-) nadal zdrowa - wazy 1668g ale znow zadarla glowe do gory - u nas to akurat nie ma znaczenia bo rozpakowujemy sie przez CC - o to tez zapytalam - tydzien przed terminem dostane skierowanie na CC. zapytalam tez co by bylo gdyby cos zlapalo mnie wczesniej bo oddychac porodowo nie umiem - do szkoly rodzenia nie chodze...- dr R powiedzial cos co nie daje mi spokoju i nie wiem czy mial na mysli konkretnie moj przypadek czy ogolnie... powiedzial ze nawet gdybym jeszcze skierowania nie miala to przeciez na porod naturalny musze wyrazic zgode...
no i za dwa tygodnie musze go o to dopytac... bo nie chce mi sie wierzyc ze sie przychodzi do szpitala i wybiera SN albo CC....

a w ogole dr R jest bardzo uzdolnionym fotografem ;-) znow mam fotke jak panna ssie paluszka ;-) mowie do dr R "znowu?" a on na to: "a co innego ma tam robic?" w sumie prawda ;-)

co do spotkania to pieczenie ciasta nie jest czynnoscia wyczerpujaca a przynajmniej moge sie wyzyc ;-) normalnie nie mam dla kogo piec bo malz wcale slodkosci nie je a mlody... z maki b/g nie wszystko da sie zrobic...

moge was jednak zapewnic ze nie dam rady wyszorowac podlogi po tym nieszczesnym unigruncie (juz o tym chyba pisalam) wiec prosze dzieciaczki ubrac w ciemne ciuchy - przynajmniej spodenki:baffled::baffled::baffled:

Rubi to moze my puzzelki na podłoge wezmiemy :tak:

Bez skirowania ci cc nie zrobia w szpitalu, lekarz przyjmujacy zdecyduje co z tobą robic :tak:
Rubi a ty myslisz, ze ja chodziłam do szkoly rodzenia :-p, a urodziłam. Mowie poloznej i lekarce, ze nie umiem tych wszystkich sztuczek bo do szkoly rodzenia nie chodziłam, to wiesz co mi powiedziały, ze "dzieki bogu" :szok::szok::szok:
Połozna ci mowi co masz robic :tak:, czasem to nie wychodzi jak mowi np "nie przec", a dziecko i tak robi swoje :-p. Ja rodziłam po cichu, ani razu nie zajeknełam :-p i mega przeszkadzało mi ta traume przezywac :-D, darcie sie za sciana ... choc to takie naturalne, sama sie sobie dziwiłam, ze to tak odbieram:zawstydzona/y: :baffled:

Marcik - tak wlasnie mysle ze to co powiedzial dr R odnosilo sie bezposrednio do mnie bo juz raz CC mialam...
nie jestem zwolenniczka CC bo dla dziecka porod SN jest najlepszy ale tak mnie juz doktor nastawil ze gdyby sie okazalo ze mam rodzic SN to chyba wpadlabym w panike...

Amelkowa ;-) malz przyjal pomysl zakupu termosu z... entuzjazmem - juz mi kazal zamawiac - my bierzemy ten - mm2s - TERMOS OBIADOWY MENAŻKA 18h CIEPŁ AT0028 (652126753) - Aukcje internetowe Allegro
ale ten sam sprzedawac ma jeszcze inny model (mniejszy) - mm2s - TERMOS OBIADOWY MENAŻKA 18h CIEPŁ XX9552 (646184802) - Aukcje internetowe Allegro
pomysl i daj znac ;-)

Marcik - tak wlasnie mysle ze to co powiedzial dr R odnosilo sie bezposrednio do mnie bo juz raz CC mialam...
nie jestem zwolenniczka CC bo dla dziecka porod SN jest najlepszy ale tak mnie juz doktor nastawil ze gdyby sie okazalo ze mam rodzic SN to chyba wpadlabym w panike...

Ja to znam z autopsji :szok: ... ja jeszcze tam zadyme robiłam :-p... człowiek ma mega bole usiedziec 1 sekundy nie umie, dowiaduje sie, ze jednak ma sam rodzic :eek: ... za chwile maja burzotki, gdzie mam kartke z gr krwi i ze TZ ma po to teraz jechac, wpis w karcie ciazy nie jest wazny:szok:, mimo ze moj gin to ich kolega z oddziału i on to podbijał :eek: ... cyrk na kolkach ... TZ do gory nie chcieli wposcic ... ja wywalczyłam:-p bo powiedziałam, ze sie nie poloze ani tel nie wyłacze jak nie wejdzie ( w zyciu nie myslalam, ze chce go na porodzie, w sekunde mi sie odmieniło:-D) ... TZ wposcili, leci to go napadly gdzie ma fartuch ... itd itd itd :-D:-D:-D

reklama
Amelkowa Kubus owszem słoik zje, ale ostatnio jak zjadł to po 'słoikowej' kupce dostał odparzen :eek:. Ja mu wole gotowac :tak:. Choc słoikow u nas tyle co na pólce w markece :-D, nigdy nic nie wiadomo i zapas musi byc :-p. My w kazdym razie dziekujemy :tak:, a te co masz mozesz spokojnie sobie zostawic dla Małej, kiedys ci sie przydadza :tak:, mieso juz w 5 m-cu dzieci wcinaja :-)

Boshe nie wyrobie z tym TZ :wściekła/y::angry::wściekła/y:, normalnie nakopie :-p, na złosc mi robi i obstaje przy swoim kolorze fotelika :baffled: ... powiedział, ze sie jeszcze z tym przespi i jutro juz na 100% sie zdecyduje i zamawiamy ... juz wole sama płacic, niz mam z nim cokolwiek konsultowac, gorzej jak z Kubusiem :-p

Rubi w ta gierke co twoj maz pyka - nazwa mi uciekła, maz kolezanki gra non stopa prawie :eek:, jest na 10 m-cu wsrod wszystkich graczy, a ich jest przeciez tyle, ze szok :szok: - maniak :-p

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry